Comments: |
Nē. Bet filadelfijas vietā iesaku parasto Kāruma sieru.
Parasti tai masai cukuru pielieku :)
Piekrītu, par to Kāruma sieru, un, ja pieliek cukuru parasto, nedaudz vaniļas, sāļumu just nevar. :)
Ne tak! Siera kūka ir krēmīga un salda. Tas saldums nav kā cukuram, bet tāds, mazliet skābens saldums.
Tā, kas man ļoti garšo, ko priekšnieces meita taisa, ir: pamatam smilšu cepumi, kas sajaukti ar sviestu - sablenderēti, lai veidojas kā masa. Un pati kūka ir no Mascarpone siera, kas sajaukts ar iebiezināto pienu ar cukuru. Var siera maisījumā vēl iejaukt saldētās mellenes, vai arī likt tās starp cepumu masu un siera masu.
Tad kūku liek cepeškrāsnī uz cep, līdz virspuse ir gaiši zeltainā krāsā.
Precīzus daudzumus gan nezināšu.
Vot no mascarpone cepu pēdējoreiz un garša bija pliekana kā omletei. šodien lasu, ka mascarpone īstā garša jābauda necepta. Nu vienīgi pēc Tava apraksta iebiez piens varētu stipri uzlabot garšu un konsistenci.]
kurš tad cep no filadelfijas siera sierakūku?! protams, ka tikai no maskarpones!!! t.i. saldā kūka.
protams, ja grib sāļo siera kūku, tad var šitā rīkoties.
Vot izrādās, ka visi cep.
| From: | kini |
Date: | April 24th, 2012 - 02:47 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ceptajai saņemties vienmēr slinkums, bet no svaigajām ir patikusi šī http://uwagatavo.wordpress.com/2010/05/18/siera-kuka/ protams, katram sava garša un vēlmes, bet šīs izmaksu/pagatavošanas laika/garšas attiecības šķita ļoti patīkamas un arī variācijas iespējas lielas.
šitā izstās ļoti laba, tā kā iepriekš esmu ipirkusi padaudz mascarpone, ja neatradīšu neko tieši ar šo sieru, tad mēģiāšu uwas recepti, tikai ar mascarpone.
| From: | kini |
Date: | April 24th, 2012 - 03:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
esmu taisījusi gan ar kārumu, gan filadelfiju, gan mascarpone, laikam jau bija tā, ka ar mascarpone bija salīdzinoši treknāksa un sāļāka, tāpēc parasti ņemu kārumu, bet negaršīgi gan nav bijis. tiesa, esmu ieviesusi izmaiņas receptē - pamatnē patīk parastā selga, kuru uzbirdinu arī pa vidu siera/persiku kārtai [citādi slīd nost], želantīnu reizēm lieku vairāk, jo patīk stingrākas, un pa virsu sametu konservētus persiku, ananāsu utml gabaliņus smukumam, tā kā šeit var izpausties ;)
vot es arī domāju, ka persiku šķēlītes varētu izskatīties smukāk kā blenderēti.
| From: | kini |
Date: | April 24th, 2012 - 03:48 pm |
---|
| | | (Link) |
|
blenderēt klāt gan arī vajag, jo tad tai masai ir patīkamāka garša, skābumu un krāsu piedod, jo tikai mascarpone ar cukuru ir tā tā. ja gribi pirms tam zināt, kā varētu garšot, var uztaisīt izmēģinājuma variantu, jo tas process nav laikietilpīgs, tik cik želatīnam sacietēt, kaut gan par garšu var saprast jau maisot. principā tur gan jau var likt arī kaut kādus sīrupus, zaptes utml garšai, bet to neesmu mēģinājusi.
Šī bija mana pirmā siera kūkas recepte - sanāca ideāla :) tiešām iesaku pamēģināt.
man šķiet, ka siera kūkai sāls jāber klāt, lai viņa būtu sāļa; bet tādas gan nav ne ēstas, ne gatavotas. pa manam siera kūkas ir skābenas, kas viņām no siera -philadelphia vai Kāruma (atšķirības garšas niansēs nejūtu), bieži arī citronsulu un rīvētu miziņu lieku klāt. mascarpones siera kūkas man, godīgi sakot, ne visai; man mascarpone pēc trekna, saturīgāka putkrējuma garšo. ar pliku cukuru viņu uzlabot var līdz šķebināšanai, tad noteikti prasās ko skābu klāt.
Nee, saaljumu nejuut, ja liek citrona mizinju klaat. Un kaut kaa gadu vai 2 atpakalj taisiiju svaigo siera torti ar melleneem-nu njamma tak :))
es esmu specialists siera kuku eshana, esmu izedusi neskaitamas stambulas kafejnicas un nekur taa nav bijusi saalja!! vienuviet tikai sita cauri leeta margarina garsha, bet citadi visas saldas un katra savadaka - viena pufigaka, otra smagaka, cita biezpienigaka, cita jogurtigaka..
piekrītu augstāk, kas saka, ka nav jābūt sāļai. Es vispār mūžā neesmu sāļui siera kūku ēdusi. pašai (un manējiem) vislabāk garšo manis taisītā.
es apakšā lieku parasto, veikalā nopērkamo smilšu mīklu (kad taisu pati ar tiem selgas cepumiem, tad drūp viss...). un virsū jau augstākminētais Kāruma svaigais siers (tāds pats kā filadelfija, tikai lētāks), klāt 2 olas, cukurs (pēc garšas) un var nedaudz vaniļas esencīti, divas karotes miltus. viss - samaisa, smērē virsū mīklai un liek uz 30 min cepties.
ā, iedomājos opciju, ko darīt, lai nav jācep 7 siera kūkas -> apciemo visas tās savas cibas dāmas, kuras cep sierakūkas pēc dažādām receptēm. Vot katrai lai savu izcep, tu nodegustē, pie viena papļāpāsi un laiku labi pavadīsi. Sanāks divi zaķi ar vienu šāvienu :) i tad arī izlem, kura recepte labāka :)
From: | lapsa |
Date: | April 24th, 2012 - 06:29 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ņem rikotas sieru nav tik dārgs kā maskarpone un ļoti der
From: | lady |
Date: | April 24th, 2012 - 08:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Cik esmu dzirdējusi, tad siera kūkās parasti Mascarpone mīksto siera maisījumu liek. Tas pie mums bundžās arī pārdodas.
From: | fish |
Date: | April 24th, 2012 - 11:33 pm |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | gale |
Date: | April 25th, 2012 - 10:20 am |
---|
| | offtopic | (Link) |
|
Daudz laimes! Lai siera kūka izdodas garšīga jo garšīga!!!
| From: | scope |
Date: | April 25th, 2012 - 10:26 am |
---|
| | | (Link) |
|
Daudz laimes dzimšanas dienā!
| From: | courty |
Date: | April 25th, 2012 - 12:27 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Lai sierakūka iznāk vislabākā no labākajām (pēcāk padalies receptorijā)! Sumināta, jaukā, I.! :) | |