sajūtu cilvēks - [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 24th, 2012|02:18 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Man baigi gribētos uzjautāt jums ideālās siera kūkas recepti, bet pieredze rāda, ka uzticēties citu gaumei nevar.
Īpaši, kas attiecas uz siera kūkām.
Viena no "Ievas" ar philadelphia sanāca nebaudāmi sāļa un vēl pāris no recepšu portāliem, kur apakšā bija kaudze ar sajūsmas komentāriem arī likusi vilties - viena neizcepas un izplūst, otra izcepta garšo pēc bezgaršīgas omletes. Kas tiem cilvēkiem ar garšu un gaumi fig viņu zin.
Bet fakts ir tāds, ka rītdienai gribu siera kūka.
Varbūt cept 7 un tad degustēt?

Vienīgais ar ko varat izlīdzēt - vai siera kūkai tiešām jābūt sāļai?
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]burberry
Date:April 24th, 2012 - 02:27 pm
(Link)
Nē.
Bet filadelfijas vietā iesaku parasto Kāruma sieru.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:April 24th, 2012 - 02:46 pm
(Link)
Kārums nav tik sāļš?
[User Picture]
From:[info]burberry
Date:April 24th, 2012 - 02:53 pm
(Link)
Parasti tai masai cukuru pielieku :)
[User Picture]
From:[info]balerina
Date:April 24th, 2012 - 04:39 pm
(Link)
Piekrītu, par to Kāruma sieru, un, ja pieliek cukuru parasto, nedaudz vaniļas, sāļumu just nevar. :)
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:April 24th, 2012 - 02:33 pm
(Link)
Ne tak! Siera kūka ir krēmīga un salda. Tas saldums nav kā cukuram, bet tāds, mazliet skābens saldums.

Tā, kas man ļoti garšo, ko priekšnieces meita taisa, ir: pamatam smilšu cepumi, kas sajaukti ar sviestu - sablenderēti, lai veidojas kā masa. Un pati kūka ir no Mascarpone siera, kas sajaukts ar iebiezināto pienu ar cukuru. Var siera maisījumā vēl iejaukt saldētās mellenes, vai arī likt tās starp cepumu masu un siera masu.

Tad kūku liek cepeškrāsnī uz cep, līdz virspuse ir gaiši zeltainā krāsā.

Precīzus daudzumus gan nezināšu.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:April 24th, 2012 - 02:46 pm
(Link)
Vot no mascarpone cepu pēdējoreiz un garša bija pliekana kā omletei. šodien lasu, ka mascarpone īstā garša jābauda necepta.
Nu vienīgi pēc Tava apraksta iebiez piens varētu stipri uzlabot garšu un konsistenci.]
[User Picture]
From:[info]comtesse
Date:April 27th, 2012 - 01:23 pm
(Link)
kurš tad cep no filadelfijas siera sierakūku?!
protams, ka tikai no maskarpones!!! t.i. saldā kūka.

protams, ja grib sāļo siera kūku, tad var šitā rīkoties.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:April 27th, 2012 - 02:24 pm
(Link)
Vot izrādās, ka visi cep.
[User Picture]
From:[info]kini
Date:April 24th, 2012 - 02:47 pm
(Link)
ceptajai saņemties vienmēr slinkums, bet no svaigajām ir patikusi šī http://uwagatavo.wordpress.com/2010/05/18/siera-kuka/ protams, katram sava garša un vēlmes, bet šīs izmaksu/pagatavošanas laika/garšas attiecības šķita ļoti patīkamas un arī variācijas iespējas lielas.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:April 24th, 2012 - 03:12 pm
(Link)
šitā izstās ļoti laba, tā kā iepriekš esmu ipirkusi padaudz mascarpone, ja neatradīšu neko tieši ar šo sieru, tad mēģiāšu uwas recepti, tikai ar mascarpone.
[User Picture]
From:[info]kini
Date:April 24th, 2012 - 03:23 pm
(Link)
esmu taisījusi gan ar kārumu, gan filadelfiju, gan mascarpone, laikam jau bija tā, ka ar mascarpone bija salīdzinoši treknāksa un sāļāka, tāpēc parasti ņemu kārumu, bet negaršīgi gan nav bijis. tiesa, esmu ieviesusi izmaiņas receptē - pamatnē patīk parastā selga, kuru uzbirdinu arī pa vidu siera/persiku kārtai [citādi slīd nost], želantīnu reizēm lieku vairāk, jo patīk stingrākas, un pa virsu sametu konservētus persiku, ananāsu utml gabaliņus smukumam, tā kā šeit var izpausties ;)
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:April 24th, 2012 - 03:31 pm
(Link)
vot es arī domāju, ka persiku šķēlītes varētu izskatīties smukāk kā blenderēti.
[User Picture]
From:[info]kini
Date:April 24th, 2012 - 03:48 pm
(Link)
blenderēt klāt gan arī vajag, jo tad tai masai ir patīkamāka garša, skābumu un krāsu piedod, jo tikai mascarpone ar cukuru ir tā tā. ja gribi pirms tam zināt, kā varētu garšot, var uztaisīt izmēģinājuma variantu, jo tas process nav laikietilpīgs, tik cik želatīnam sacietēt, kaut gan par garšu var saprast jau maisot. principā tur gan jau var likt arī kaut kādus sīrupus, zaptes utml garšai, bet to neesmu mēģinājusi.
[User Picture]
From:[info]balerina
Date:April 24th, 2012 - 04:41 pm
(Link)
Šī bija mana pirmā siera kūkas recepte - sanāca ideāla :) tiešām iesaku pamēģināt.
[User Picture]
From:[info]karaliene
Date:April 24th, 2012 - 02:58 pm
(Link)
man šķiet, ka siera kūkai sāls jāber klāt, lai viņa būtu sāļa; bet tādas gan nav ne ēstas, ne gatavotas.
pa manam siera kūkas ir skābenas, kas viņām no siera -philadelphia vai Kāruma (atšķirības garšas niansēs nejūtu), bieži arī citronsulu un rīvētu miziņu lieku klāt.
mascarpones siera kūkas man, godīgi sakot, ne visai; man mascarpone pēc trekna, saturīgāka putkrējuma garšo. ar pliku cukuru viņu uzlabot var līdz šķebināšanai, tad noteikti prasās ko skābu klāt.
[User Picture]
From:[info]daciiit
Date:April 24th, 2012 - 03:09 pm
(Link)
Nee, saaljumu nejuut, ja liek citrona mizinju klaat. Un kaut kaa gadu vai 2 atpakalj taisiiju svaigo siera torti ar melleneem-nu njamma tak :))
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:April 24th, 2012 - 03:31 pm
(Link)
ahā, ņemšu vērā.
[User Picture]
From:[info]delvira
Date:April 24th, 2012 - 03:58 pm
(Link)
es esmu specialists siera kuku eshana, esmu izedusi neskaitamas stambulas kafejnicas un nekur taa nav bijusi saalja!! vienuviet tikai sita cauri leeta margarina garsha, bet citadi visas saldas un katra savadaka - viena pufigaka, otra smagaka, cita biezpienigaka, cita jogurtigaka..
From:[info]perfekta
Date:April 24th, 2012 - 04:59 pm
(Link)
piekrītu augstāk, kas saka, ka nav jābūt sāļai.
Es vispār mūžā neesmu sāļui siera kūku ēdusi.
pašai (un manējiem) vislabāk garšo manis taisītā.

es apakšā lieku parasto, veikalā nopērkamo smilšu mīklu (kad taisu pati ar tiem selgas cepumiem, tad drūp viss...). un virsū jau augstākminētais Kāruma svaigais siers (tāds pats kā filadelfija, tikai lētāks), klāt 2 olas, cukurs (pēc garšas) un var nedaudz vaniļas esencīti, divas karotes miltus.
viss - samaisa, smērē virsū mīklai un liek uz 30 min cepties.
From:[info]perfekta
Date:April 24th, 2012 - 05:02 pm
(Link)
ā, iedomājos opciju, ko darīt, lai nav jācep 7 siera kūkas -> apciemo visas tās savas cibas dāmas, kuras cep sierakūkas pēc dažādām receptēm. Vot katrai lai savu izcep, tu nodegustē, pie viena papļāpāsi un laiku labi pavadīsi. Sanāks divi zaķi ar vienu šāvienu :)
i tad arī izlem, kura recepte labāka :)
From:[info]lapsa
Date:April 24th, 2012 - 06:29 pm
(Link)
ņem rikotas sieru
nav tik dārgs kā maskarpone un ļoti der
From:[info]lady
Date:April 24th, 2012 - 08:54 pm
(Link)
Cik esmu dzirdējusi, tad siera kūkās parasti Mascarpone mīksto siera maisījumu liek. Tas pie mums bundžās arī pārdodas.
From:[info]fish
Date:April 24th, 2012 - 11:33 pm
(Link)
te ir viena, kura, manuprāt, ir ideāla.
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2869/new-york-cheesecake
[User Picture]
From:[info]gale
Date:April 25th, 2012 - 10:20 am

offtopic

(Link)
Daudz laimes! Lai siera kūka izdodas garšīga jo garšīga!!!
[User Picture]
From:[info]scope
Date:April 25th, 2012 - 10:26 am
(Link)
Daudz laimes dzimšanas dienā!
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:April 25th, 2012 - 11:35 am
(Link)
Daudz laimes :)!
[User Picture]
From:[info]courty
Date:April 25th, 2012 - 12:27 pm
(Link)
Lai sierakūka iznāk vislabākā no labākajām (pēcāk padalies receptorijā)! Sumināta, jaukā, I.! :)