Ķēms

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Masks Twitter darbiniekiem paudis: "If you can physically make it to an office and you don’t show up, resignation accepted," - avots šeit, interesanti, ko teiktu mūs Valsts darba inspekcija? :-)) Vispār ir forši tā uzstādīt noteikumus, nav ko tusēt attālināti, citādi jau pieraduši neko (ne)darīt:-). P.S.Strādāt vajag, strādāt. Maskam ir ķēriens, tas jau sen bija skaidrs:-).
  • ASV dažādos štatos ir dažāda darba likumdošana, un vietām ir tāda at will (brīvas gribas) kārtība, ka darbinieks var pārtraukt darba attiecības vai darba devējs pārtraukt darba attiecības bez jebkāda iemesla. Cik saprotu, twiteris jau maksās 3 mēnešu atlaišanas pabalstu, bet nekādi likumi sakarā ar darbinieku atlaišanu netiek pārkāpti. Dzirdēju gan, ka masu atlaišana pārkāpj kaut kādas tur monopolista tiesības vai kaut ko tādu, bet tas vēl ir jāpierāda tiesā.
    • pie mums tas izskatītos pēc darbinieku skaita samazināšanas, spriežot pēc darbinieku kopējā skaita Twitter, laikam nevelk uz kolektīvo, bet uzteikuma termiņš ir vesels mēnesis, turklāt uzteikums katram individuāli, nevis kolektīvi - ar publisku paziņojumu Internetā:-); atlaišanas pabalsts lielums, - skatoties, cik gadi nostrādāti, bet var vairāk izmaksāt, ja, piem., atrunāts, lai gan vienošanās var ierakstīt vairāk, ja, piem., pirms termiņa atlaiž, neievērojot uzteikuma termiņu. Es jau par to, ka tur viss tik vienkārši - pasaka un viss, čau:-)
      • Es arī to atbalstu, jo nav jau nekāda dzimtbūšana, ka tev jāvergo darba devējam. Un attiecīgi nevar arī prasīt no darba devēja, ka darbinieki viņam ir kā pielaulāti, ka nevar tikt no viņiem vaļā.

        Saprotams, ka ir jābūt labai ekonomikai un sociālai nodrošinātībai, lai tas darbotos un cilvēkiem vienmēr būtu varianti, ja no darba pēkšņi atlaiž. Bet kopumā tas dod lielāku brīvību nekā stingri noteikumi par atlaišanas kārtību.
        • pie mums tos "stingros" noteikumus un sarežģīto atlaišanas kārtību ļoti mīl izmantot valsts sektorā strādājošie, lai varētu tiesāties par iznākumu ar milzīgiem atlaišanas pabalstiem un kompensācijām:-), pie mums tāda "brīvība" (atlaišanas vienkaršība) ir bīstama, jo tad prasīs vēl vairāk:-))
Powered by Sviesta Ciba