only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2015-01-14 18:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
začīši kulināri, kāds no jums var man pateikt, kur es Rīgā atradīšu tirgojam espelette piparus?

http://en.wikipedia.org/wiki/Espelette_pepper


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]traffico
2015-01-14 18:25 (saite)
Nu tu "zagnula":)

(Atbildēt uz šo)


[info]rasbainieks
2015-01-14 18:28 (saite)
domāju, ka nekur. un izskatās, ka viņi ne ar ko sevišķi neatšķiras no daudziem citiem pipariem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeina
2015-01-14 18:36 (saite)
kaut kā tā, jā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tvarj
2015-01-14 18:54 (saite)
Man vajadzeetu uzrakstiit postu ar jautaajumu 'vai tev ir VIEDOKLIS?' Speciaali tev :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2015-01-14 18:57 (saite)
es arii gribu viedokli!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2015-01-14 18:58 (saite)
"vai rasbainiekam un džeinai ir viedoklis"
nēnupiedod, man likās, ka tu esi reāliste. labu veiksmi atrast basku specialitāšu bodi rīgā.
un viņi tiešām ar kaut ko atšķiras no jebkura cita vāja čili? vismaz pēc tava linka spriežot, nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2015-01-14 19:04 (saite)
Vinjam esot taads efekts, ka asums iekikojot tikai briidi peec eeshanas. Gribeejaam paarbaudiit, taapeec jautaaju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2015-01-14 19:09 (saite)
manā ledusskapī ir vismaz pāris piparu mērces un pastas utt, kas iekiko tikai pēc brīža, un viņas noteikti nav basku zemei tuvumā stāvējušas :) gribi pamēģināt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2015-01-14 20:03 (saite)
Paldies par piedaavaajumu. Man vajag izmeegjinaashanai jaunajai marmelaadei, taapeec vajag kaut ko taadu, ko var iepirkt vieteejos veikalos, ja variants izraadiisies sehr gut. Tev taas pastas gan jau ir no Londonijaam vestas, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2015-01-14 21:57 (saite)
vot no londonijas es asās štelles nevedu īsti, jo nav laika tikt līdz etnoveikalu rajoniem. no svaigajiem pipariem tuvākais, ko varu iedomāties šai vajadzībai, ir mazie kambodžas pipariņi, viņi ir neganti un samērā slow release, un viņus var dabūt vienā ķīniešu supermārketu ķēdē, kurai ir veikali barselonā un parīzē (bija reāli creepy ieiet ķīnietērijā parīzē, kur nekad neesmu bijusi, un atpazīt lielāko daļu sortimenta). rīgā jau ar piparu klāstu ir švaki, gan svaigo, gan kaltēto. mērces un visādīgi konservēti pipari jau marmelādei nederēs, ne? labākais regulāras piegādes variants, ko varu iedomāties, ir jz. porkus, kurš dūriņam sūta visādu kaltētu piparu paciņas no štatiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2015-01-14 23:22 (saite)
mērces vēl jā, bet konservētie gan diez vai.

nuneko, pētīsim Rīgas veikalu piedāvājumu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2015-01-15 17:42 (saite)
Hungaricum ir viena lieliska asā piparu pasta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]acidkitteh
2015-01-14 19:23 (saite)
Ir vēl citi pipari ar aizturētu darbību - Capsicum chinense.
Bet vispār tas esot saistīts ar eļļas/tauku daudzumu čillijos. Moar oil/fat - slower onset. Gan jau mākslīgi to var ietekmēt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2015-01-14 20:08 (saite)
Ellja pie marmelaades nooot :)

Bet paklausot juusu stingrajai kritikai, es, protams, paintereseeshos par citiem chilli arii.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2015-01-14 22:02 (saite)
ne jau pievienota eļļa, bet paša pipara eļļas saturs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?