only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2014-02-10 16:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
http://satori.lv/raksts/6792/Kapec_mes_ta_nemamies_ar_berniem

man jau bija klusa pārliecība, ka tā mežonīgā "ņemtne" ar bērniem ir neeedaudz pārspīlēta. noderīgi, protams. bet drusku par daudz.
man vienmēr mazliet labāk paticis vērot savu bērnu darbībā, nekā censties sevi piespiest un mēģināt viņai ierādīt kā spēlēties "pareizi". vēljovairāk, Lūcis joprojām neizrāda nekādu izteresi par konstruktoriem, puzlēm un visādām "attīstošām" mantām. toties viņai neenormāli patīk savi spēļu ratiņi, ielikt iekšā lelli, uzkārt somiņu un tad nēsāties pa dzīvokli :D bet gan jau tiksim arī līdz klučiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tvarj
2014-02-10 21:39 (saite)
es uz to neskatos tik kategoriski. ir vecāki, kas tādā veidā vienkārši vēlas nodrošināt sevi un bērnu uz to, ka viņam "dzīvē viss veiksies" tb viņš būs gudrs, domājošs, konkurētspējīgs un godkārīgs. tomēr ne vienmēr tas strādā tādā veidā un es domāju pēc kāda laika cilvēki to sapratīs. un tajā brīdī pretēji visiem motessorī modē nāks pilnīga anarhija, nekā nemācīšana, pašplūsma un hipijisms :D viss iet uz riņķi. arī mode bērnu audzināšanā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smille
2014-02-10 22:00 (saite)
Hmm... Montessori vispār viens no pamatprincipiem ir, ka jāvēro bērns un jāpiedāvā tas, kas kurā brīdī interesē, t.i. jāļauj katram bērnam attīstīties savā tempā. Un tie specifiskie materiāli, kas man šķita pārspīlēti, esot radīti, lai pieaugušajam nav jāiejaucas un jāsaka ka bērns kko izdarījis nepareizi, to pat iesaka nedarīt, jo kļūda nozīmē, ka bērnam vnk neineteresē/viņš nav gatavs konkrētajai lietai. Es gan neesmu bijusi nevienā montessori nodarbībā vai kursos, bet intereses pēc izlasīju viņas pašas aprakstus - ļoti interesanti. Un jāņem vērā arī tas, ka tas radies pirms simts gadiem un priekš ielu bērniem (ne gluži bērnu nams, bet vienkāršiem strādniekiem gan jau bija gana garas darbadienas, garākas nekā tagad),

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?