tritons ([info]tritons) rakstīja,
@ 2018-07-19 16:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Argine - Urla

Mani kaitina mana īpašība, iespējams, pilnīgi nenozīmīgus ikdienišķus notikumus, kuri, visdrīzāk, ar mani nav pilnīgi nekā saistīti kaut kur iekšā savā prātā padarīt nozīmīgus un negatīvi pārspīlēt. Un tad vēl kādā mistiskā veidā pagriezt sevi par vainīgo pie šo "zīmīgo" notikumu notikšanas. Tas parasti beidzas sevis šaustīšanu un neilgu nespēju veikt savas ikdienas darbības. Es nekad nezinu kas un kurā brīdī ko tādu man ieslēgs. Vēl jo vairāk to pastiprina pret šo stāvokli karojošā sajūta, ka loģiski zinu, ka ne jau viss ir manis dēļ un ne jau vienmēr esmu vainīgs. Vissliktākā reize bija kad konkrēta mūzika "notrigerojās" kopā ar stipriem emocionāliem pārdzīvojumiem un es raudot staigāju pa istabu sev skaļi stāstot, ka nevajag satraukties un viss būs labi. Bet tam arī vienkārši notiekot tas nav patīkami.
...
Šodien būs riebīgi gara diena.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]qu
2018-07-19 20:55 (saite)
Jā, bet ja arī esi vainīgs, kas par to? No kā Tu baidies?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tritons
2018-07-19 22:02 (saite)
Nu, redzi, protams, ir ikdienā visādas svarīgākas lietas, kurām pieeju pavisam loģiski un vienkārši. Tās var nesanākt un nekas traks no tā. Tomēr var būt visādi sīkumi, kuri tikai priekš manis ir kādā ziņā cilvēcīgi svarīgi, kurus dīvaini uztveru savādāk. Manā pamatā laikam ir viena svarīga doma - būt labam cilvēkam. Un ja man ir sajūta, ka kāds cilvēks ir labs pret mani, man gribas kaut vai nemanāmi, bet īpaši viņam atdarīt. Tomēr ja nu sagadās tā, ka kaut kas nesanāk tik labi kā gribētos, tad sākās jautājumi pašam sev - ko es izdarīju nepareizi, vai es nepārcentos, vai vispār vajadzēja, ja nu cilvēks pārprata utt. Tie jautājumi sakrīt čupā uz manis, nospiež un lauž. Tā laikam ir atbilde par baidīšanos - es baidos nejauši izdarīt ko nepatīkamu sev svarīgiem cilvēkiem. Viņu nav daudz, bet kas var noiet greizi, savā prātā esmu spējīgs ģenerēt nepārtraukti.
...
Klau, pie viena - kādēļ pazuda Tavs pēdējais ieraksts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]qu
2018-07-19 22:16 (saite)
Nu labi :) Ja godīgi, esmu sagurusi un grūti domāt, rakstīt atbildi. Mazliet arī negribās. Tāpat sajūta, ka svešā teritorijā ieplūstu. Tāpēc es neiedziļināšos.

Uzliku zem actiņas. Es sakautrējos :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tritons
2018-07-19 22:23 (saite)
Nu, ja nu kādreiz rodas doma - vienmēr priecāšos par Tavu viedokli. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]qu
2018-07-19 22:46 (saite)
Domāju un domāju, ka tev arī jāpadomā.
Tev nešķiet, ka tie sīkumi ir vienoti, pat ja liekas, ka tie izriet no pilnīgi dažādām situācijām. Kāpēc tu varētu nebūt labs cilvēks, ja kādam izdari ko nepatīkamu? Kāpēc tas tev ir nepatīkami? Kāpēc tādiem jautājumiem ir tāds spēks apšaubīt tevi kā labu cilvēku?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tritons
2018-07-19 23:40 (saite)
Zini, es pat varētu atbildēt, bet labāk rīt, cerot, ka sanāks sakarīgāk. Es vēl pēc garās dienas sēžu darbā un grūti sakopot domas.
Ja nu kas - arlabunakti!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]qu
2018-07-19 23:43 (saite)
Ārprāts. Tikai neaizmiedz tur :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tritons
2018-07-20 16:40 (saite)
Zini, pa lielam atbilde ir - man nav atskaites punkta kāds vispār ir labs cilvēks. Tas arī varētu būt tas, kas vieno visas situācijas. Un tā es nezinu kādam man jābūt lai es tiešām būtu labs cilvēks pret visiem, kuri man šķiet svarīgi.
Par nepatīkamo - bet ja es kādam negribot esmu izdarījis ko nepatīkamu, es taču vairs neesmu labs cilvēks, jo esmu izdarījis ko tādu, kas liek justies slikti vai neērti. Vai tad ne? Un ja pareizi saprotu Tavu jautājumu - ja mans mēģinājums būt labam kādam ir licis justies slikti, protams, ka tas man ir nepatīkami, jo man nesanāca labie nodomi.
Un jautājumi, ja man ir šaubas par sevi pašu, tādēļ tādi iekšējie jautājumi viegli var likties patiesi. Kāpēc man ir sajūta, ka darbā mani nenovērtē? Varbūt manī vienkārši nav ko novērtēt? Kāpēc dzīvesbiedre izvēlas naktī spēlēt datorspēles nevis gulēt ar mani mīļi? Varbūt esmu viņai riebīgs? Kādam mans muļķīgais joks nelikās smieklīgs? Varbūt citreiz vienkārši vajag turēt muti, jo nemāku jokot? Un tā par visādām absurdām lietām, kuras pat it kā saprotu, ka nevarētu būt pa īstam, BET JA NU TOMĒR??
OK, man nepatīk žēloties. Vakar tā sajūta stipri bija visu vakaru, šodien viss kārtībā. Katrā ziņā paldies, ka apjautājies. :)
...
Esmu gulējis pusdienlaiku ofisā uz dīvāniņa, kad naktī miega ir bijis par maz. It kā pirmajā reizē dīvaini, bet ko darīt ja gribas gulēt un darba galdam blakus ir dīvāniņš? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]qu
2018-07-20 16:59 (saite)
Nedomāju, ka pasaule ir tik melnbalta. Tu vienalga esi labs cilvēks.
Viennozīmīgi ļauties kārdinājumam :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tritons
2018-07-20 22:43 (saite)
Paldies. Reizēm tas "Tu esi labs" ir viss ko vajag.
Foršas Tev brīvdienas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?