tessera ([info]tessera) rakstīja,
@ 2016-03-02 21:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izlasīju, tātad, nerteninterviju RL, aizdomājos nedaudz. Es zinu, es saprotu visu, par ko viņi runā, man praktiski viss tas ir labi pazīstams. Pirms laika tā bija pasaule, ar kuru es identificējos. Nu, jo zinu, jo saprotu, jo patīk. Bet cik ļoti un absolūti citādāka es tomēr esmu patiesībā; dzīvojot pilsētā man tā īsti nekad nebija laika sevi ieraudzīt. Manī iekšā maļ kaut kādas lielas un smagas dzirnavas, man patīk lēna dunoņa, ilgs lietus vai saule, kas karsē tā, ka, šķiet, caurums izdegs, un vientulība kopā ar dažiem draugiem vai bērniem, jo vairāk vientulības, jo labāk. Un māksla man nepatīk, nu reāli, 95% mākslas, ar ko esmu saskārusies (un esmu saskārusies ar lērumu mākslas), man patiesi un dziļi riebj. Man riebj tās samākslotās, stīvās pozas, nervozās skaņas, neīstās balsis, nesmieklīgie joki, neglītās sejas, saspīlētie, ar mokām kopā savilktie sižeti, un pāri visam - seklums. Jēziņ, kā man tomēr riebj cilvēku pasaule, vispār smagi.. Ja es nejustos tik absolūti laimīga, apsvērtu iespēju apmeklēt kādu psihiatru laikam! :D


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]maya
2016-03-03 11:21 (saite)
Man arī nepatīk 95 % mākslas. Un šī sajūta vienkārši nogalina, jo es sev liekos nīgra un dusmīga un es mēģinu iestāstīt, ka vienkārši nevajag to visu ņemt galvā un ļaut, lai katrs taču dara, kā viņam gribas / sanāk un, kāpēc par to uztraukties, bet tad sāk šūpoties pamats zem kājām un es nesaprotu, kāpēc tās publiskās ovācijas par totāli nekādiem vai sūdīgiem darbiem un visi aiziet kaut kādā vienā pavadā un pa virsu, pa virsu, pa virsu. Bet tad atkal, varbūt tieši tas ir tas dziļums? Un tad atkal - kāds dziļums, kāds seklums? Viss ir konjunktūra un nav tur par ko brīnīties. Gribi ņem, gribi neņem.
Un Tu, piemēram, dzīvo laukos. Un mans vīrs grib dzīvot laukos, bet man liekas, ka mūsu bērnam vajag to skolu Cēsīs un visa tā loģistika (dzīvo laukos, strādā Rīgā, bērns Cēsīs) mani biedē. Un vēl ego bļauj, ka viņš grib taisīt mākslu, lai gan nu...es taču varētu tajā skolā mācīt bērnus un viss būt daudz mierīgāk.
No kā jūs pārtiekat, dzīvojat laukos, ja drīkst tādu netaktisku jautājumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tessera
2016-03-04 09:32 (saite)
Es tulkoju grāmatas, atbraucot no Rīgas, darbu paņēmu līdzi. Vīrietis ir galdnieks, un tādam jau visur ir, ko darīt. Audzēju paipalas tagad, arī šķirnes vistas, ir plāns mazliet naudas pelnīt arī ar to.
Bērniem pirmais gads nebija viegls pēc Rīgas. Vasarā, pa āru, mežā un ezerā - tas viss bija jauki, bet ļoti citādākie lauku bērni, lauku skola.. Nu jau ir iejutušies - iet uz treniņiem, brauc uz pasākumiem un ekskursijām, tagad ir labi. :)

Māksla ir tāds smags jautājums. Kā jau visi lielie, vienmēr pienāk tas moments, kad tu esi izbesījes un vairs nesaproti, vai traks esi tu, vai arī visi pārējie.. Un vēl tas, ka daudzi tavi draugi "taisa mākslu", un tu baidies ar viņiem par to runāt, lai neaizvainotu ar savu .. nezinu pat, ko. Vieglumam piebildīšu, ka šo rakstu ar Faveroles mazvistiņu uz pleca, kura klusītēm knibina man ausi, tāpēc visu laiku drusku smaidu. :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?