telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2018-09-23 10:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sarakstu prognozes
Ogre patīkami tukša no polit.aģitācijas. Pēdējoreiz aģitāciju redzēju pilsētas svētkos augustā. Tā kā Ogre ir zaļa pilsēta, pie pastkastes ir konteiners papīra spamam, kur viss politspams automātiski nonāk tur, tā kā tas īsti neskaitās. Vakar ejot/braucot caur Rīgu kārtējo reizi nopriecājos, ka nedz Ogrē, nedz Salaspilī ikdienas takās nediedelējas partiju kandidāti ar skrejlapām padusē. :)))

SKDS/TNS vienalga kādiem datiem īsti neuzticos, ņemot vērā neizlēmušo un "pirdīšu dīvānā, neiešu" mainīgo daudzumu.
Taču ok, prognozēšu pēc tām SKDS tabulām.

Saskaņa savāks tos pašus 20 - 24 procentus, jo pļavnieku style elektorātam (kāds ir visās lielākajās LV pilsētās) ir stabils "Krim naš!" ārpolitikas skatījums un Maxxximas penži, kas vairākas reizes nedēļā pērk Vesti vai MK Latvija avīzes, jo kirilica ir vienīgais alfabēts, ko spējīgas sagremot viņu savecējušās smadzenes.

Saskaņas kremlinsatelīti - ZZS, KPV, LKS, NSL noraus paprāvu ciparu, nu labi, izņemot LKS, kas varbūt atņems Saskaņai 1 - 2%, bet nesavāks tos 5% un NSL, kas kopš Sudrabas līšanas tumšā, spalvainā Oligarhu pēcpusē, izvēlīgo pensionāru sirdis vairs neiekaros.
Par KPV sabalsos 9%, jo lohu netrūkst, kas dedzīgi aizstāv aplokšņu algas, neprot lasīt tekstus, kas nav sarakstīti "vieglajā valodā", krč deviņklasnieku, bembistu un buhātāju elektorāts. ZZS korupkremlini dabūs vien 9%, jo teorētiski 4 gadu laikā izkapts papļāvusi šo elektorātu (penčiki kolchoznieki).

Labējās partijas ar lozungiem 'ciklonu bē imigrantiem un LGTB', mūžīga slava āriešiem - NA/Konservi tur nekas interesants nebūs, vienkārši tas, ka Konservi atņems 1% NA elektorāta balsis, jo vēl dzīvi palikušie ultralabējie penčiki var mēģināt nobalsot "par kaut ko citu, jo vienkārši apnikušas vecās sejas". Nekas nemainītos, ja NA netiktu Saeimā, bet tās vietā stātos NA uzskatu surogāts Konservativie. Vļēk. Nekas tai galā nemainās.

Pro-eiropiskās partijas - Jaunā Vienotība, Progresīvie, Par/LA, šo partiju problemātika ir daudzšķautnaina. Sezonas jaunums Progresīvie ir jaunums tikai tiešām dedzībā aizstāvēt citur Eiropā jau sen funkcionējošas zaļās idejas, bet cieši papētot partijas programmu - ejiet dirst ar šķidro!!! - bīdīt nepilsoņu balsstiesības pašvaldībās nozīmētu korupcijas dzīres un pārkrievotu sab.domu Latgalē&Liepājā un pagrieztu atpakaļgaitā mazākas pilsētiņas, Latgale būtu vēl problemātiskāks reģions, ko pēc Ukrainas herņas nedrīkst pieļaut.Tāpat arī nesaskan partijas programma ar kandidātiem - programmā ir punkts par ātro kredītu ierobežošanas pasākumiem, bet partijā ir kandidāts, kas barojas no 4finance naudas, kāda liekulība un tukšdiršana. Arodbiedrību nodoklis ir utopija - aplokšņu algas tas nemazinātu. Nē,paldies,no lielās politikas jautājumiem labāk turaties pa gabalu.
Otrs sezonas jaunums, kas ir rakstāms tikai pēdiņās jeb nocenots sūds/mazgātie salāti ir kustība Par. Tās partijas kandidāti, drusciņ patusējušies te vienā, te otrā, te trešā partijā secinājuši, ka vajag uztaisīt Staiguļu partiju ar maksimāli slideniem radījumiem,lozungiem un visu pārējo. Haosa, naudas dalīšanas un vispārējas pļutkas partija. Ģeniāli, tiešām. Tā ir partija, kuru jau pirmajā dienā izsviedu miskastē, kopš dibināšanas kongresa, sīkāk izplūst ir lolnauverc.
Jaunā (tā pati vecā) Vienotība - tās mūžīgā problēma ir lielais nodevēju un atsevišķu uzņēmumu lobētāju skaits, jaunajā sarakstā no katra novada ir vismaz(!) 10 nodevēji, ko it kā pēc loģikas nevajadzētu pieļaut partejā, kas iestājas par tieslietu sakārtošanu maksātnespējas hreņas kārtošanā utt. Karoč no speķpīrāga dalīšanas partija nav atradinājusies. Šis ir viens no iemesliem, kādēļ šais vēlēšanās par JV gan jau būs 5% mazāk balsu nekā iepriekšējais.

Tad vēl ir nenosakāmā virziena partija kā Reģionu apvienība, kuras vienīgais mērķis ir izvirzīt pie siles šķidlas kakas un lobēt uzņēmējus, varētu teikt, ka tas ir partijas "Par/LA" satelīts. Teorētiski varētu pārkāpt 5% dēļ neskaidrās pozīcijas, jo cilvēki eksperimentē arī veikalos, pērkot nezināmas izcelsmes sūdus. Pārējās nezināmās un kremliskās izcelsmes surogātus nav jēgas pieminēt, jo tām nav cerību uz 5%.

KOPĒJĀ PROGNOZE:
13.Saeimas vēlēšanās varētu nobalsot nieka 53% procenti balsstiesīgo pilsoņu. Kādēļ? Informatīvais troksnis rada apātiju un distancēšanos, nevēlēšanos sekot līdz, cilvēki vairs nemāk lasīt garrakstus (šļūcamtelefonu efekts) vai noskatīties garākas pārraides (piem. Partija fokusā vai 1:1). Otrs iemesls - četru gadu laikā nomiruši pietiekami daudz pendžu, kas ir stabili uz vēlēšanām gājēji.
Pēc 13.Saeimas vēlēšanām Latvija, ļoti iespējams, tiks atsviesta 2008.-2011.g. līmenī. Nu tur kolektīvā bezatbildība, atbildības nogrūšana no vienas ministrijas uz otru un tā tālāk. Augsta iespējamība, ka notiks masveida sabiedrības šķelšanas pasākumi, referendumi, kas pēc būtības nerīmētos ar Satversmi vai tādas lietas, kas saistītas ar relīģiskiem tumsoņām (piem. kā Polijā nesen gribēja aizliegt abortus), ko varētu provocēt labējās partijas kopā ar Saskaņu/LKS. Dažādu protestu un sabiedrības škelšanas jājamzirdziņš "tradicionālās ģimenes vērtības" nenomirs, jo tas ir kopīgs Na/Konserviem/ZZS/NSL/Saskaņai/LKS/KPVLV, pūšanai šai Kremļa fagotā būs spēcīga. No Baltijas valstīm Latvija vienmēr bijusi un joprojām paliek vājais posms - apātisku un stulbu cilvēku dēļ, kas ievēlē apātiskus un stulbus cilvēkus.
P.P.S.
Gifs kā izskatās vēlēšanas, ja tajās piedalās tikai nedaudz vairāk kā 50% balsstiesīgo:


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2018-09-23 13:57 (saite)
Bet kamdēļ tu neesi nevienā partijā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2018-09-23 14:23 (saite)
Pirmkārt, man nav pieredze nevienā NVO, domāju, ka tas ir ļoti svarīgi, būt daļai no kādas tiešām sabiedrībai nesoša labuma NVO, pirms kāds vispār grib iet politikā.
Otrkārt, es šad un tad apzināti eju likuma otrā pusē (trespassings, lai nofotgrafētu muižas, kuras vai nu var nodegt vai tikt pārbūvētas līdz nepazīšanai u.c. būves, kas oficiāli ir kāda privātīpašumā un ja īpašnieks ir suns uz siena kaudzes, tad sarunāt faktiski nav iespējams).
Treškārt - eksistē tāda lieta, kā partijas biedru naudas. Kopš 1993.g. nav bijusi neviena partija, kas būtu 100% ētiska un godprātīga strādāt sabiedrības labā, nevis pīrāga dalīšanas labā. Tā ir informācija, kas ir neizdzēšama ne no kurienes un var darīt kaunu vai potenciālu iespēju tikt iemestam cietumā totalitāra režīma stāšanās gadījumā,VISAS turpmākās dzīves laikā. Vēsture mēdz atkārtoties, u know.

Kaut kad dzīvē iestāšos kādā NVO, ja uzskatīšu, ka ar savām zināšanām/darbiem varētu sniegt labumu sabiedrībai, bet bez tālejošākiem mērķiem. Tas ir augstākais, ko es kā pilsonis varu darīt lietas labā, lai vairotu demokrātiju.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2018-09-23 18:21 (saite)
Tā vai citādi domā daudzi, tamdēļ ir milzīga plaisa starp tautu un lēmējiem. Es iestjos partija un tur tiešām var mainīt stailingu, bet tad ja jūs esat 10-30 cilvēki. Bet pa ziemu tur iestājās 3.
Nekas nemainīsies, kamēr cilvēki paši to pa īstam nevēlēsies. Man ļoti žel, ka latvieši gaida uz cūceni, bet paši nevīžo reizi mēnesī aiziet uz partijas sanāksmi. Bet varbūt tā vajag visuma kārtībai/virzībai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2018-09-23 20:14 (saite)
Cūcene varbūt gluži nē, drīzāk pastāvīga neticība, ka kaut ko var mainīt apvienojumā ar slinkumu. Piemēram, portālā "manabalss.lv" cilvēki ar pāris klikšķiem balso par lietām, kuras var ierosināt jebkurš, kas nu kuram šķiet svarīgs, daudz reāli panākamas lietas. Tas arī ir viens no veidiem, kā kaut ko censties mainīt. Neviens tur nebalsotu, ja neticētu, ka tā lieta darbojas. Ātrās demokrātijas veids. Partijām savukārt vajadzīgs liels laika resurss, spēja adaptēties biežām pārmaiņām, būt lietas kursā par aktuālo, tādējādi pievēršanās darbībai partijā 1x mēnesī ir stipri par maz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2018-09-23 20:45 (saite)
Partijas (vismaz tajā, kur e esmu) noteikti ieklausās 30 biedru viedoklī, tur ir mehānismi kā tas notiek. Bet nenāk tie biedri. Tas ir slinkums, vergu domāšana, mentalitāte vai vispārēja melanholija - es nezinu, kas tas ir, bet tur slēpjas sakne apolitiskumam. Un viss pārējais ir laimes lāča gaidīšana.

Es arī esmu vienīgais, kas iet pie sabtransa vadītāja un saka, ka salonā bomžs. Par to totalitārisma laikā cietumā neliks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2018-09-23 20:16 (saite)
Kārtējais viduvējais latviešu “viss ir slikti” pārgudrelis. Latviešu vēsturiskā problēma parlamentārās demokrātijas lietās jau kopš vecās republikas laikiem ir šis sakāpināti bezjēdzīgais maksimālisms, proti, iemesls, kāpēc socdemokrāti sava utopisma un nesaķeres ar cieto realitāti dēļ konsekventi torpedēja un nepiedalījās nevienā tā laika valdībā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2018-09-23 22:24 (saite)
Jūs esat anonīms pārgudrelis bez nickname un profila Sviesta cībā, speciāli te meklētjāt, lai iepoustotu?
1926.g. socdemokrāti apstākļu sakritības dēļ - iepriekšējās valdības DEMISIJAS dēļ tika pie varas, ko sastādīja Marģera Skujenieks&co, piem. Voldemārs Bastjānis (šim esot bijusi dāča Ogrē, solīdi priekš tiem laikiem) - tika par finanšu ministru, kam pēcāk ļoti augstas amatpersonas esot lūgušas atlaist banku parādus. Socdemokrātu problēma gan tajos laikos, gan tagadējos (birka ir, rīcības nav) ir pārmērīga vēlme čupoties ar PSRS (toreiz) un tagad - ar Krieviju. No kā mūsdienās izriet, ka socdemokrāti ir vajadzīgi tikai rusofiliem, kuri gaida jebkuru nestabilu situāciju, lai sagrābtu varu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]9h8p26gv
2018-09-24 05:49 (saite)
Kuri tad būtu šķidrākās un glumākākas kakas iekš Par un Reģ?
Un vai vispār ir kādi nestulbi un nekorumpēti cilvēki, par ko balsot?
Tad jau bezmaz ārieši sanāk tie visšķīstākie un baltākie (pun not intended) cilvēki.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2018-09-24 07:42 (saite)
Pirmkārt, PAR partijas valde, pieņem lielos ziedojumus no cilvēkiem (piemēram, Pauls Daudzbergs šogad jūlijā), kas lielas naudas dabū ar ofšoru firmu starpniecību. KNAB.lv kā uz delnas viss.
Tad seko atsevišķas personālijas - Antonova čoms Bondars (kāda jēga kandidēt,ja esi strādājis ļoti apšaubāmas reputācijas uzņēmumā?), Ainita Kamša, kas darbojās Rigvir naudas un Repšes gādībā (Einars Repše reputācijā ir tas pats, kas NEGODmanis), tad kaut kāds 1990.g. dzimis Egīls ar četrām vieglajām automašīnām (lai gan strādā uzņēmumā, kur vajadzīgas smagās automašīnas), Juris Pūce - viens no vairākiem Repšes interešu funkcionāriem. Ak, varētu uzskaitīt vēl, bet lolnauverc....Lielā vilcienā - kaut kādā mērā tā ir Repšes interešu lobija partija. Var jau izsvītrot čupu neliešu no kāda novada, bet tas to kopējo partijas "mašinēriju" nemainītu.

Reģionu apvienību grūti komentēt,jo tur ideoloģija vispār nekāda.Piemēram, esošais deputāts Šics bija viens no oligarhu paijātājiem oligarhu PIK. Tāpat tai partijā ir nepiedodami savecējuši kandidāti - no 114 kandidātiem 46(!) ir vecāki par 51 gadu. Penčiki, yo. Dažs labs ziedotājs, arī maigi sakot, bezreputācijas. Taču negribu daudz komentēt, jo es domāju, ka šamie diez vai pārpļaus tos 5% šoreiz.

heeei nu, ir par ko balsot, ja tiešām paņem priekšā sarakstus un izpēti, kas ir kas (cvk.lv+Knab.lv+google+soctīkli), katrā partijā ir kāds, par ko nobalsot, neskatoties uz partijas ideoloģisko vai naudas smelšanas virzienu. Vienkārši jāiet un jābalso tā, lai pēc tam pašam sirdsapziņa nebūtu. Ir cilvēki, kas vēl nav saindējušies ar naudu (shēmošanu),nepinās ar ofšoristiem, netaisa skandālus, nebūvē mājas kāpu zonā, pēc valodu prasmēm nav Slakteris v.2 u.t.t.

Ārieši (nac.konservi) vienmēr bijis polarizācijas projekts PCTVL/SC/LKS. Nebūtu polarizācijas, vesti.lv nebūtu par ko rakstīt un TV ko rādīt, un tad arī attiecīgām "atgriežiet atpakaļ PSRS" partijām nebūtu tik augsti reitingi. Polarizācijas projektu mērķis ir ik pa laikam uztaisīt kādu acīmredzamu skandālu skandāla pēc, lai Krievijas prese varētu sūdzēties starptautiskā mērogā un Briselē nonāktu Mamikini un Ždanokas. Vienkārši lai varētu pasūdzēties. :) Tā āriešu niša varēja būt savādāka, bet visu sabojāja liela nauda, as usual, tā īsā spirāle nekad nebeidzas. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]9h8p26gv
2018-09-24 23:17 (saite)
Kādas tads ir repšes intereses un ko dara to lobētāji?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

ja tiešām paņem priekšā sarakstus un izpēti, kas ir kas (cvk.lv+Knab.lv+google+soctīkli)
[info]9h8p26gv
2018-09-24 23:18 (saite)
Vai ir, par ko balsot, nedarot augšminēto?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ja tiešām paņem priekšā sarakstus un izpēti, kas ir kas (cvk.lv+Knab.lv+google+soctīkli)
[info]9h8p26gv
2018-09-24 23:20 (saite)
Es kādās pāris iepriekšējās vēlēšanās esmu tupa balsojis par V kā par mazāko ļaunumu. Šobrīd gan neceļas roka dēļ V nostājas medicīnas pieejamībā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ja tiešām paņem priekšā sarakstus un izpēti, kas ir kas (cvk.lv+Knab.lv+google+soctīkli)
[info]telefontubbie
2018-09-26 07:22 (saite)
Tupa balsot nav jēgas, jo jāliek gan plusiņi, gan mīnusiņi jebkurā partijas deputātu kandidātu sarakstā, ko esat izvēlējies. Neliekot mīnusiņus, caur adatas aci izšļūc kadri, kuri nav pelnījuši atrasties nedz pašvaldībās, nedz Saeimā.
Nu lūk, jums ir skaidrs kritērijs, pēc kā izvērtēt partijas - nostāja veselības un medikamentu pieejamības jautājumos. Tas ir labs sākums. Daudzi balso vienkārši - tupa, bez izvērtēšanas, kas pašam ir tiešām svarīgi un kas nē. Galvenais - svītrojiet ārā no saraksta tos, kuri var negodprātīgi izmantot atrašanos Saeimā, ja jūs atrodat kādas pazīmes kaut vai Delfu ziņu arhīvā, ka kaut kas nerīmējas ar atsevišķa cilvēka un tagadējās partijas uzstādījumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ja tiešām paņem priekšā sarakstus un izpēti, kas ir kas (cvk.lv+Knab.lv+google+soctīkli)
[info]9h8p26gv
2018-09-26 21:24 (saite)
Šim kritērijam atbilstu Prog, Par un JKP, bet palasot tās šausmas tavā ierakstā, ka tur lielākā daļa visādu glumu tipu, plus tas ka JKP reizē ar NA būtu uzskatāma par sarkano partiju spēles projektu, nu, ko ta. Kā jau rakstīju, man nav dukas lasīt delfu arhīvus par *katru* kandidātu, jo īpaši tad, kad pat pēc uzstādījumiem jēdzīgās partijās glumu tipu ir vairākums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ja tiešām paņem priekšā sarakstus un izpēti, kas ir kas (cvk.lv+Knab.lv+google+soctīkli)
[info]telefontubbie
2018-09-26 23:01 (saite)
Respektēju jebkuru pilsoņa izvēli iet ārā no mājas un balsot, kamēr tā nav apzināti vērsta pret "sistēmu" aka Satversmi (KPVLV virziens) vai sabiedrības apzinātu šķelšanu, nepārtraukti izceļot "etnisko diskrimināciju" (S, LKS virziens), kas ir tufta.
Glumumam ir daudz subjektīvu kritēriju - kaut vai spēja turēties pie konkrētiem principiem vairāk nekā 4 gadus, spējai nebūt astronomiskās parādsaistībās, spējai būt aktīvam nevis tikai pirms vēlēšanām, spējai nedraugoties ar ļoti apšaubāmas reputācijas personām u.t.t. Es neko daudz nesaprotu no politikas, taču vērtējot partijas un kandidātus, vērtēju pēc līdzīgiem kritērijiem, uz kādiem pabaksta žurnālisti (Lai nav tā, ka atnāk Zīgerists v.2, iedod visiem tur, nez, šopingcentru dāvanu kartes un neviens pat neiedomājas, ka tā ir uzpirkšana)
"Polarizācijas projekti" nebija domāts kā partijas, kuras eksistē lai būtu pret Sarkanajām partijām, bija domāts - abām ir konkrēta niša un tās papildina vienu otru, kamēr dažādu ideoloģijas eksistē kā pretpoli (bīstamā vieta ir tur, ka tām ir vienādi sabiedrības šūmēšanas jājamzirdziņi, tas ir tas risks).
Ai. Būs jau labi. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ja tiešām paņem priekšā sarakstus un izpēti, kas ir kas (cvk.lv+Knab.lv+google+soctīkli)
[info]9h8p26gv
2018-09-26 23:46 (saite)
Tā jau man AK patīk kā panks, bet KPV ir kaut kas man kopumā pilnīgi nesaprotams, viņi ir pret visu pret ko viņi ir pret tikai tāpēc lai būtu pret, plus viņu neizprotamais sarkanums un glumums (par kādu tur vannabī-oligarhu, ar ko viņi bija sasmērējušies, bija tas skandāls nesen?).
Hz, balsošu par JKP, tāpēc ka viņu nostāja pret med reformu un tāpēc ka strīķe, lol. Un viņi pat nav tik tālu no iespējamas iekļūšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: ja tiešām paņem priekšā sarakstus un izpēti, kas ir kas (cvk.lv+Knab.lv+google+soctīkli)
[info]telefontubbie
2018-09-26 07:31 (saite)
Jā, bet tādējādi pēc tam lasot portālus vai skatoties TV nebūtu doma "pag, bet ja es balsoju par partiju X,kāpēc Saeimā nonāca ne tas, kurš sakarīgākais, bet tas tur tips?"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?