telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2018-09-23 10:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sarakstu prognozes
Ogre patīkami tukša no polit.aģitācijas. Pēdējoreiz aģitāciju redzēju pilsētas svētkos augustā. Tā kā Ogre ir zaļa pilsēta, pie pastkastes ir konteiners papīra spamam, kur viss politspams automātiski nonāk tur, tā kā tas īsti neskaitās. Vakar ejot/braucot caur Rīgu kārtējo reizi nopriecājos, ka nedz Ogrē, nedz Salaspilī ikdienas takās nediedelējas partiju kandidāti ar skrejlapām padusē. :)))

SKDS/TNS vienalga kādiem datiem īsti neuzticos, ņemot vērā neizlēmušo un "pirdīšu dīvānā, neiešu" mainīgo daudzumu.
Taču ok, prognozēšu pēc tām SKDS tabulām.

Saskaņa savāks tos pašus 20 - 24 procentus, jo pļavnieku style elektorātam (kāds ir visās lielākajās LV pilsētās) ir stabils "Krim naš!" ārpolitikas skatījums un Maxxximas penži, kas vairākas reizes nedēļā pērk Vesti vai MK Latvija avīzes, jo kirilica ir vienīgais alfabēts, ko spējīgas sagremot viņu savecējušās smadzenes.

Saskaņas kremlinsatelīti - ZZS, KPV, LKS, NSL noraus paprāvu ciparu, nu labi, izņemot LKS, kas varbūt atņems Saskaņai 1 - 2%, bet nesavāks tos 5% un NSL, kas kopš Sudrabas līšanas tumšā, spalvainā Oligarhu pēcpusē, izvēlīgo pensionāru sirdis vairs neiekaros.
Par KPV sabalsos 9%, jo lohu netrūkst, kas dedzīgi aizstāv aplokšņu algas, neprot lasīt tekstus, kas nav sarakstīti "vieglajā valodā", krč deviņklasnieku, bembistu un buhātāju elektorāts. ZZS korupkremlini dabūs vien 9%, jo teorētiski 4 gadu laikā izkapts papļāvusi šo elektorātu (penčiki kolchoznieki).

Labējās partijas ar lozungiem 'ciklonu bē imigrantiem un LGTB', mūžīga slava āriešiem - NA/Konservi tur nekas interesants nebūs, vienkārši tas, ka Konservi atņems 1% NA elektorāta balsis, jo vēl dzīvi palikušie ultralabējie penčiki var mēģināt nobalsot "par kaut ko citu, jo vienkārši apnikušas vecās sejas". Nekas nemainītos, ja NA netiktu Saeimā, bet tās vietā stātos NA uzskatu surogāts Konservativie. Vļēk. Nekas tai galā nemainās.

Pro-eiropiskās partijas - Jaunā Vienotība, Progresīvie, Par/LA, šo partiju problemātika ir daudzšķautnaina. Sezonas jaunums Progresīvie ir jaunums tikai tiešām dedzībā aizstāvēt citur Eiropā jau sen funkcionējošas zaļās idejas, bet cieši papētot partijas programmu - ejiet dirst ar šķidro!!! - bīdīt nepilsoņu balsstiesības pašvaldībās nozīmētu korupcijas dzīres un pārkrievotu sab.domu Latgalē&Liepājā un pagrieztu atpakaļgaitā mazākas pilsētiņas, Latgale būtu vēl problemātiskāks reģions, ko pēc Ukrainas herņas nedrīkst pieļaut.Tāpat arī nesaskan partijas programma ar kandidātiem - programmā ir punkts par ātro kredītu ierobežošanas pasākumiem, bet partijā ir kandidāts, kas barojas no 4finance naudas, kāda liekulība un tukšdiršana. Arodbiedrību nodoklis ir utopija - aplokšņu algas tas nemazinātu. Nē,paldies,no lielās politikas jautājumiem labāk turaties pa gabalu.
Otrs sezonas jaunums, kas ir rakstāms tikai pēdiņās jeb nocenots sūds/mazgātie salāti ir kustība Par. Tās partijas kandidāti, drusciņ patusējušies te vienā, te otrā, te trešā partijā secinājuši, ka vajag uztaisīt Staiguļu partiju ar maksimāli slideniem radījumiem,lozungiem un visu pārējo. Haosa, naudas dalīšanas un vispārējas pļutkas partija. Ģeniāli, tiešām. Tā ir partija, kuru jau pirmajā dienā izsviedu miskastē, kopš dibināšanas kongresa, sīkāk izplūst ir lolnauverc.
Jaunā (tā pati vecā) Vienotība - tās mūžīgā problēma ir lielais nodevēju un atsevišķu uzņēmumu lobētāju skaits, jaunajā sarakstā no katra novada ir vismaz(!) 10 nodevēji, ko it kā pēc loģikas nevajadzētu pieļaut partejā, kas iestājas par tieslietu sakārtošanu maksātnespējas hreņas kārtošanā utt. Karoč no speķpīrāga dalīšanas partija nav atradinājusies. Šis ir viens no iemesliem, kādēļ šais vēlēšanās par JV gan jau būs 5% mazāk balsu nekā iepriekšējais.

Tad vēl ir nenosakāmā virziena partija kā Reģionu apvienība, kuras vienīgais mērķis ir izvirzīt pie siles šķidlas kakas un lobēt uzņēmējus, varētu teikt, ka tas ir partijas "Par/LA" satelīts. Teorētiski varētu pārkāpt 5% dēļ neskaidrās pozīcijas, jo cilvēki eksperimentē arī veikalos, pērkot nezināmas izcelsmes sūdus. Pārējās nezināmās un kremliskās izcelsmes surogātus nav jēgas pieminēt, jo tām nav cerību uz 5%.

KOPĒJĀ PROGNOZE:
13.Saeimas vēlēšanās varētu nobalsot nieka 53% procenti balsstiesīgo pilsoņu. Kādēļ? Informatīvais troksnis rada apātiju un distancēšanos, nevēlēšanos sekot līdz, cilvēki vairs nemāk lasīt garrakstus (šļūcamtelefonu efekts) vai noskatīties garākas pārraides (piem. Partija fokusā vai 1:1). Otrs iemesls - četru gadu laikā nomiruši pietiekami daudz pendžu, kas ir stabili uz vēlēšanām gājēji.
Pēc 13.Saeimas vēlēšanām Latvija, ļoti iespējams, tiks atsviesta 2008.-2011.g. līmenī. Nu tur kolektīvā bezatbildība, atbildības nogrūšana no vienas ministrijas uz otru un tā tālāk. Augsta iespējamība, ka notiks masveida sabiedrības šķelšanas pasākumi, referendumi, kas pēc būtības nerīmētos ar Satversmi vai tādas lietas, kas saistītas ar relīģiskiem tumsoņām (piem. kā Polijā nesen gribēja aizliegt abortus), ko varētu provocēt labējās partijas kopā ar Saskaņu/LKS. Dažādu protestu un sabiedrības škelšanas jājamzirdziņš "tradicionālās ģimenes vērtības" nenomirs, jo tas ir kopīgs Na/Konserviem/ZZS/NSL/Saskaņai/LKS/KPVLV, pūšanai šai Kremļa fagotā būs spēcīga. No Baltijas valstīm Latvija vienmēr bijusi un joprojām paliek vājais posms - apātisku un stulbu cilvēku dēļ, kas ievēlē apātiskus un stulbus cilvēkus.
P.P.S.
Gifs kā izskatās vēlēšanas, ja tajās piedalās tikai nedaudz vairāk kā 50% balsstiesīgo:


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?