telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2017-10-09 15:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
2,5 mēneši Ogrē
Šobrīd drusku vairāk kā 2 mēnešus dzīvoju Ogrē,jo kāpēc gan Rīgu, ja labāk un lētāk atradās dzīvoklītis Ogrē. Pagaidām šķiet OK, nez kā būs ziemā. Patīk no rītiem vērot smuko reljefaino tīrumu pirms Saulkalnes, pa ceļam uz darbu Rīgā. Tur mēdz slēpties stirnas. Kultūras dzīve šķiet OK, izstādes rūpīgi pārdomātas un interesantas.

Nesen biju arī kultūras namā uz kino,kur bija starptautiskais īsfilmu festivāls. Biļete uz to pašu pasākumu Rīgā maksāja 8 eiro, kamēr Ogrē - 2 eiro. Yey,būs lētais ķinis forever!Simtgades filmas noteikti arī būs lētākas nekā Rīgā. Muzeju mainīgās izstādes intersantas,tur vispār nav jāmaksā par biļeti. Vienīgi koncertu pietrūkst,nav neviens koncerta klubs, nu tāds, kur var pačku pakratīt pie smagākas vai ne tik smagas mūzikas. Tas pietrūkst.

Šodien atvaļinājuma pirmajā dienā nekur uz Rīgu nesteidzos.Pastaigājos tepat. Super kruta, neviens pilsētiņā nekur nesteidzas,pagaidām arī neesmu novērojusi agresīvos autobraucējos, kas drausmīgi krita uz nerviem Rīgā.Vispār steidzīgie psihopāti kā tādi te nav manīti.

Draudziņi no Ķengaraga/Šķirotavas arī bija ciemos. Yē. Ar viņiem kaut kad sarunāju arī "iesvētīt" kādu vietējo klubiņu. Ar A. jau iesvētījām gardo kafejnīcu. Famīlija arī bija ciemos, ne visi, bet pietiekami daudz,aizvedu jamos uz Špakovska parku.

Svaigais gaiss, protams, forši un zilie kalni,dambis un kartonfabrikas ūdenskritumiņš. Vēl visas pilsētas takas gar upi neesmu izstaigājusi, nez, varbūt ar riteni izbraukāšu.Forši arī, ka trīs pieturu attālumā esošais Ķeguma superstilīgais āra trenažieru laukums un šūpoles ir tieši pie Daugavas. Vēl daudzi geocachi tuvākajā apkārtnē nav atrasti, pa rudeni/ziemu būs, ko darīt.

Pilsētas gājēju ielā tagad ir smuks,liels XXXL izmēra Latvijas karogs. Dienas laikā to knapi var pamanīt, bet tumsā izskatās iespaidīgi. Jauki.

Kaimiņu mājā dzīvo skaists, bet nedraudzīgs kaķis vārdā Sems. No rītiem sveicinos ar tirgus zooveikala kaķi, kas uzticīgi gaida pie būdeles durvīm.

Kopumā ņemot baigi radikāli nav, bet es jūtu, ka pa šiem divarpus mēnešiem krietni uzlabojusies pašsajūta un brīvdienās vieglāk iziet no rītiem ārā,stipri samazinājusies pilsētas stresa doza. Lēnām pārvēršos par iekšzemes cilvēku.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]termostats
2017-10-09 16:19 (saite)
Nu re, kaut ko pamazām sāc saprast. :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]termostats
2017-10-09 16:53 (saite)
Ja tu vēl pa tām biblitoēkām tur ņemies, tad Ogres biblenei ir autobuss, kas braukā apkārt pa rajonu, tas tev varētu patikt. Varbūt ir varianti.

http://www.ocb.lv/mes-piedavajam/bibliobuss/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]telefontubbie
2017-10-09 21:56 (saite)
Pamazām, pamazām. Pie sīpolu dobēm gan būs pagrūti tikt. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]adele_varbut
2017-10-09 17:01 (saite)
Špakovska parks ir foršs.

(Atbildēt uz šo)


[info]katodstars
2017-10-10 23:38 (saite)
Jā, Kartonfabrikas dambis ir foršs, it īpaši kad sniegs kūst un tur slūžas pašauj vālā, tad tur no ūdens masu trokšņa ir sarunāties grūti. Plus tas kartonfabrikas veikals tur blakus kaut kādā ziņā atgādina Tev zināmo veikalu Ruse - nekāda zināma vārda, bet visi to zin un veikals turpina eksistēt.

Akjā, karogs pie pasta ir episks.

Tur, kur nesen sataisīja gājēju un veloceliņus gar Ogres upi uz Kartonfabrikas pusi, tur pie sūkņu stacijas ir bebru statuja, haaa.

Un dārziņos gabalu aiz Kartonfabrikas ir visai foršas peldvietas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-10-11 11:36 (saite)
Tiešām tas kartonfabrikas veikals atgādina Rusi. Kkad vasarā tur pirku čipsus. Ā, tur jau tieši pretī veikalam pie piecstāvenēm ir zelta mašīna. Zelta, jo nokrāsota ar mirdzošu zelta toni, kas uz to bloķeņu fona izskatās skumji.Tā mašīna tur diezgan bieži redzama vismaz piecus gadus,māsas draudzene no Ogres pastāstīja.

Bebra statuju nākošgad noteikti pamēģināšu atrast. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?