telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2017-05-25 11:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Čipši, prese un vēlēšanu sviests.
Dažreiz es kā vecs pensionārs nopērku čipšu paku un kādu avīzi, jo galu galā man reizēm interesē, kas ir aktuāli 50+ cilvēku klačās (t.i. ļaudis, kuri ir absolūtā iepriekšējā paaudze, ļaudis, kas ir manu vecāku vecumā un vairumā)

Ar lielu joni tuvojas pašvaldību vēlēšanas (to, ka tās tuvojās, varēja jau pagājušogad vai pat vēl senāk) un uzmanības epicentrā ir lielākās naudas slauktuves (lielās pilsētas), kur gadiem ilgi ir vieni un tie paši mēri.

Es vēl neesmu izlēmusi, par ko balsot. Toties pastaigājot pa rajonu secināju, ka tagadējais mērs ir pašslavējošs lohs. (p.s. iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās nebija interese piedalīties, bij interese tikai par Lielo simtgalvnieku tolaik).

Krasta rajonā nekas tā pa lielam nav mainījies kopš manas bērnības. Jau 90-to gadu beigās visur bija salauzti soliņi, nozāģētas skulptūras (jā, tādi brīnumi arī bija šai rajonā), piespļaudītas tramvaju pieturas un atkritumi. Skolas laikā maģiski no pagalmiem sāka izzust dzīvība, te pazuda daļa babuļu, te pazuda šahisti, pazuda arī sīči, kas spēlējās konkrētas mājas lielajā pagalmā.

Vienīgie būtiskie jauninājumi šajā Ghetto paskata rajonā bija pilnībā no jauna uzceltā skola (2007.gads, pirms Ušakova), Dienvidu tilts (tas arī tā kā būtu speķa celtniecības gadu projekts) un kārtējā atpūtas kompleksa LIDO jauninājumi (Ķirsona bizness). Rajonā ir praktiski 0% sakarīgas publiskās telpas un iestādes. Ir neskaitāmas dzĪKS pārvaldītes, no kurām vienīgais labums bija "domofonu" ierīkošanas ierosināšana, lai uzlabotu drošību šai ghetto nostūrī. Promenāde? Tas uzlietais asfalts pie salu tilta nav vairs Krasta rajons. Pie garāžu kooperatīva ir vecais asfalts.

Tātad, vienā nelielā rajonā, kurā dzīvo tūkstošiem ļaužu (vienā "trīspaģiku"deviņstāvenē ir vairāk kā 100 dzīvokļi), ir izveidojies savdabīgs ghetto. Super, ar ghetto. Pie Supernetto pārtikas veikala pulcējas daudz cilvēku, lai nopirktu alkoholu un rijamo. Tādu cilvēku rajonā daudz, kas sēž bloķenēs, rij un nodzerās, jo ārā pat nav īsti, kur pastaigāties un kur nosist laiku. Vismaz lai tiktu līdz kaut cik estētiskai videi pie Daugavas, jāmēro ceļš caur izdrupušajiem pagalmiem. Bibliotēka šajā rajonā nav, ir tikai blakus rajonos, Rēznas ielā un Ķengaragā pie Nekropoles būvlaukuma.

Pirmajās siltajās dienās ar D. iesmējām par ļaudīm, kas uz asfalta sēdēja TUPUS (6 cilvēki) un uz mājas apmalēm, jo apkārt nav neviena soliņa. Šī tad ir tā īstā Nila Ušakova Rīga, tā nav tāda, kādu to jamais pats reklamē. Protams, ka mērim ir izdevīgi sakārtot apkārtni ap Spīķeriem, jo kurš gan mērs gribētu skatīties uz TUPētājiem, kas tukšo 0,3 kokteilīšus. :D

Krasta rajonā dzīvo ļoti daudz krievu un tajā lielākā skola ir mazākumtautību 75. vidusskola, kur, starp citu, ir pussabrucis stadions, zem kura krājas atkritumi un izdrupušas trepes, no Maskavas ielas puses. Re, kā Ušakovs "rūpējas" par krievu bērniem! :D Tas ir tikai mīts, tas "Ušakovs-krievvalodīgo interešu aizstāvis" tēls. Ar D. atzīmējām kadastrs.lv pašvaldībai piederošos zemes gabalus Krasta rajonā - arī pašvaldību zemes pleķos-rotaļlaukumos ir pliks, apzāģēts dzelzs un smilšu kastes aizaugušas. Tā radās ideja uztaisīt fočenes ar konkrētajām vietām un krievu uzrakstiem. Lai Krasta rajona krievvalodīgie kaimiņi sāk apjēgt, ka apkārtne ir Bomžu kūrorts un ka Ušakovu rēali interesē vien no katra Rīgas iedzīvotāja izsūkt maksimāli daudz naudas par sūda Rīgas satiksmes biļetēm.

Nosūtīju bildītes (Krasta rajona konkrētu teritoriju foto ar kadastra numuriem + paint art) Facebook profilam "Rīgas mēris". Ar cerību, ka vismaz fočenes redzēja ne tikai latvieši, bet arī krievvalodīgie, kas patiešām dzīvo Krasta rajonā un tādējādi kaut cik apjēgs realitāti.

Man diži neinteresē politika, bet besī pašslavējoši lohi-biznesmeņi un cilvēki ar īsu atmiņu un aizmālētām acīm, kas par tādiem balsos. Cerams, ka būs redzami detalizēti balsojumi no iecirkņiem Krasta rajonā, cik liels ir "Sasmakas" atbalsts vietā, kur 8 gadus nekas nav darīts. Varēs apmēram nojaust, cik pamatīgi darbojas Vesti segodņa un MK RusskijMir avīžu propagandiņa + Ušakova aģitācija vides reklāmās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]katodstars
2017-05-26 08:22 (saite)
Pag, tās bildes ar dzeltenajiem uzrakstiņiem, kuras klejo internetā ir Tavas? :D
Bet, bet, paga, krastmalu jau diezgan normālā gabalā sataisīja forši staigājamu, no D-tilta līdz jau Rumbulas lidlaukam, ne? Bet, jā pa lielam uz šo galu ar riteni braukt ir bišķi tizli. Neesmu tas, kurš grib veloceliņu visur, tomēr tādai maģistrālajai ielai kā Maskavas iela aiz D-tilta gribētos lai kaut vai pa ietvi abās pusēs būtu viegli braukt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-05-26 10:23 (saite)
Tās, kur dzelteni uzraksti kirilicā 'bezmaksas problēmas' par stadionu-graustu, bedraino asfaltu,avāriju krustojumu un aizaugušajiem bērnu laukumiņiem, tās jā. Katrā gadījumā tas nebija par velofašššššistu tēmu, bet par Rīgas pašvaldībai piederošām zemēm(pēc kadastrs.lv datiem),kas stāv pilnīgi tādas pašas kā 90tajos gados. :D

Tur jau tas āķis, ka Ķengaragā promenāde ir forša un cool, bet Krasta rajons ir tāds kā melnais caurums, kur viss beidzas,nogriezts ar nazi.
Krasta rajons sākas no Dienvidu tilta un beidzas pie Rēznas ielas (tramvaju depo), kur beidzas 9stāvenes.
Ir jauns asfalts paralēli Dienvidu tiltam,bet tas ir NECIK saistīts ar to promenādi, jo radās vienlaicīgi ar D-tiltu, pirms promenādes.Vietējie to zina, bet cilvēki, kas nedzīvo Krasta rajonā maldīgi domā, ka tas ir Ušakova sazin-kāds nopelns un veloceliņa pagarinājums. Grāpju pussala,kas varētu būt promenādes pagarinājums (jo vienīgā īstā zaļā zona) vienkārši slīkst divlitrenēs,jo tur nav neviena konteinera.

Maskavas ielu Maskačkas posmā, pieļauju, atstās tādu, kāda tā ir. Tur dzīvo relatīvi maz "slaucamā" elektorāta, tāpēc tur nākotnē nespēju paģērēt pozitīvas pārmaiņas.

Karoče, man besī ne tikai Ušakovs,bet globālāka nespēja saredzēt Rīgas mazos rajonus, kuros tomēr dzīvo tūkstošiem cilvēku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mufs
2017-05-31 19:56 (saite)
lūk.piemēram- Čiekurkalns. mēs eksistējam tikai,lai maksātu milzīgus NĪN un lauztu auto uz bedrainām, lietū applūdušām ielām bez apgaismojuma

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-06-01 11:05 (saite)
Čiekurkalnā diezgan čābīgi ar ielām un publiskām vietām. Daba(Ķīšezers) jums ir (jā,bet es arī uzskatu, ka tas nav par iemeslu milzīgam NĪN). Vēlos vakaros tur ir pabaisi staigāt gar TECu / Viskaļu ielu, pirms diviem gadiem viens spaiseris nāca draudzēties, gaidot autobusu. Rajons ir kluss un foršs(viens no retajiem senajiem rajoniem Rīgā, patiesībā), bet nesaprotu, kāpēc pie bēdīgi slavenās Maximas ar visu Čierīša bloķeņu "krējumiņu" tur regulāri nestāv policijas ekipāža drošībai. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?