atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:55 am: vakardienas incidents manī pamodināja zvēru. es pat nedaudz kautrējos, ka rakstu par tik vispārīgu jautājumu kā eiropas abu malu sadursme. agrāk (kad man bija ap 16-17) smagi pārdzīvoju, ka, esot rietumeiropā, nekādā ziņā nevaru pieslēgties, manā kosmētikas maciņā nav, piemēram, gumijas uzgaļa, ko uzbāzt zobu birstes sarainajai galviņai, lai tā nepienāk pilna ar mikrobiem transportēšanas laikā, un arī mājās uz plauktiņiem nav tādu elegantu greznuma priekšmetu kā, piemēram, no bumbuļiem un stieņiem gatavots objekts, kas darbojas ar kinētisko enerģiju un maksā aptuveni 15 euro, un nav āfrikas ceļojumā iegādātas zvērādas viesistabā, un mani vecāki nepērk īpašu uz skābes bāzētu tīrīšanas līdzekli, ar ko notīrīt kaļķa traipus no spožajām vannasistabas daļām. ja godīgi, mūsu ģimene, lai arī tīrīga, nebija pat pamanījusi tādus kaļķa traipus uz krāna un nebija iedomājusies tos tīrīt. atceros, kā pēc gada vācijā atbraucu un atvedu pilnu somu ar augstākas attīstības civilizācijas pazīmēm un izglītoju savus vecākus pazemojošos sīkumos, piemēram, arī to, ka tad, kad noslauka poda brilli ar slapju lupatu, tā pēc tam uzreiz ir jānoslauka ar papīra salveti, citādi paliek ar apbruņotu aci nesaskatāmi ūdens pilienu traipi, un vispār visiem normāliem cilvēkiem mājā ir papīra dvieļu rullītis. visi baltie cilvēki arī ceļo ar čemodāniņu uz riteņiem, lielās mugursomas zināmās aprindās īpaši nopietni neņem. ja tev ir mugursoma, tad tu noteikti esi baekpaekers. un vēl miljons sīkumu, kurus pamanot, vācietī nostrādās iekšējā trauksmes poga. nemaz nerunājot par minēto small talk, kuru savulaik kāri tvēru un mācījos - visus "ziemlich" un "naemlich" un "na ja" un sašutumu par saimnieciskas dabas jautājumiem. nē, es nenoniecinu šādas sarunas aiz iedomības, tās nebūt nav sliktākas par "pseidointelektuālo diršanu", t.i., zināmās aprindās par ieradumu kļuvušās sarunas par to, kas ir un kas nav banāli vai triviāli - t.i., nevis par lietu būtību, bet par to estētisko dimensiju - bet tas tomēr ir manis pašas piekoptais mietpilsonisma veids, un svešas utis nepanesu.
bet atpakaļ vērsim pie lietas, šobrīd tas ir kaut kā mainījies. ar prieku, pat kaut kā ņirdzīgi, neintegrējos. atsakos pakļauties viņu sarunas stilam, turklāt pamanīju, ka man sarunas laikā patīk demonstrēt sarunvalodas savienojumus, kas liecina par to, ka tomēr labi zinu visus vārdus, ko man vajadzētu zināt, lai dzītu viņu tuftu, bet es, principā, atsakos. man totāli nav vairs kauns pavaicāt mājas vadītājai, kurā plauktiņā ir atrodama pārtika, ko šeit ir atstājuši iepriekšējie iemītnieki un to arī pamatā lietot. man ir pofig, ko ēst, pofig, kur gulēt, pofig, kur mazgāties, un tās ir arī manas latviešu lāčplēša ausis, negantība melno bruņinieku acīs, yomayo, izklausos pēc svalkas. turklāt, dzīvoju viņu maizē utt., es nezinu, kas tagad ir tieši tas, pret ko es iestājos un kas man nepatīk, varbūt nākamreiz man vajadzētu padomāt, pirms kaut ko šādu rakstīt.

Comments

[User Picture]
From:[info]annuska
Date:January 4th, 2008 - 10:31 pm
(Link)
atcerējos, kā es Ņujorkā smalkākajā viesnīcā, kādā jebkad savā mūžā esmu dzīvojusi, mazgāju izlietnē zeķītes, karināju uz dvieļu žāvētāja un domāju, ka istabene ieraudzīs:)
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 4th, 2008 - 10:37 pm
(Link)
jā, bailes no apkalpojošā personāla ir otra lieta, kas vieno austrumeiropu - maša šodien stāstīja, ka tikko iznākusi no vannasistabas aizpampušu seju satikusi mājas saimnieci, kas bija uznākusi stipendijas naudu atnest, esot TĀ PASKATĪJUSIES, vispār, viņai esot bijis tāds kauns, labi vismaz, ka zobus paspēja iztīrīt.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:January 4th, 2008 - 10:32 pm
(Link)
Izklausos pēc svalkas - tiešām, ar mani ir tik sūdīgi, ka mani jāpiesauc kā negatīvais piemērs? :)
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 4th, 2008 - 10:35 pm
(Link)
tu esi nevis kā negatīvais piemērs, bet piemērs, kā dusmoties uz kādu cilvēku grupu par to vien, ka tā ir tāda, kāda tā ir, nevis par to, ko tā tev ir nodarījusi.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:January 4th, 2008 - 10:38 pm
(Link)
Nu un tas jau arī ir slikti, ka tā dara, tikai man žēl, ka es esmu pirmā, kas ar ko tādu asociējas :D
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 4th, 2008 - 10:40 pm
(Link)
šeit cibā jā, tu taču pirmā aizsāki, piemēram, "tantu" apdiršanas kultu, kuram arī mana sirds klusi un kautrīgi pukstēja līdzi.
zvēri mēs šeit visi esam.
[User Picture]
From:[info]dogvila
Date:January 4th, 2008 - 10:54 pm
(Link)
vinji neko nenodara , vinji taadi ir!
un labi ka taa!
veel lielaaka briiviiba, galu galaa!
dusmoties uz grupu, saukt HAIL, atveert lietussargus.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 4th, 2008 - 10:55 pm
(Link)
jā, es zinu, ka man nav taisnība.
[User Picture]
From:[info]garamgajejs
Date:January 5th, 2008 - 01:59 am
(Link)
nenormāli kruta, godīgi
From:[info]ingaile
Date:January 5th, 2008 - 10:05 am
(Link)
Kad es dzīvoju Edinburgā, arī lecu gaisā (ja varēju pēc izlietotā vīna daudzuma) par vietējo (REiropas) literātu nolaizītumu, kanapē maizītēm, un runām par nepieciešamību celt dzīves kvalitāti. Tas man likās, kā apliecinājums tam, ka viņi ir padevušies un atzinuši, ka nafig nav nekādas dvēseles, ir tikai šī pati dzīves kvalitāte un racionāli izmērams ķermenis, kas reaģē uz refleksiem. Starp citu, tie visi bija gados veci literāti. Jaunākie un alkoholiķi vēl uzrādīja kādas nekādas cilvēcīguma pazīmes.
[User Picture]
From:[info]thief
Date:January 5th, 2008 - 11:18 am
(Link)
"atpakaļ vērsim pie lietas" - !!! Spēcīgs literārs tēls :D
From:[info]
Date:January 5th, 2008 - 12:01 pm
(Link)
vai cik interesanti
Powered by Sviesta Ciba