tati ([info]tati) rakstīja,
@ 2017-03-31 13:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:nomnomnom

Mūsmājās jāēd daudz olbaltumvielas. Tai skaitā biezpiens.
Tad nu nesaprotu kā, bet man izdevās atklāt bestest biezpiena plāceņu recepti:
viena paciņa (200 gr) vājpiena biezpiena, 1 ola, 3 lielas ar kaudzi ēdamkarotes miltu. Visu sajauc, uztaisa 5 palielus plāceņus (vismaz 1.5 cm resnus). Pannā ielej ūdeni (kādus 150 ml), ieliek plāceņus, uzliek vāku un uzliek uz vidēji lielas uguns. Pēc kādām 3 min. apgroza (principā, var arī negrozīt - H2O izdara savu). Pēc vēl 3 min. noņem vāku un iztvaicē ārā ūdeni (ja vēl ir palicis) un tad tajā pašā pannā eļļā apbrūnina. Fuckenšit garšīgi ar ķiršu ievārījuma sīrupiņu.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ripp
2017-03-31 14:04 (saite)
es taisu kā taisīja mana vecmāmiņa, ar 1 olu un 1,5 ēdamkarotes ar kaudzi miltu. apviļā mannā, uztaisa smuki apaļus pabiezus arī plācenīšus, izveido restveida iegriezumus, cep sviestā.
nu, vēl jau, protams, cukurs un sāls. un es cepu eļļā nevis sviestā.
un sākumā samaisa ar olu, tad tikai miltus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tati
2017-03-31 14:07 (saite)
Es arī dažādus veidus izmēģināju- cepeškrāsnī, ar mocarellu, uz pannas dažādos veidos, biezpiena klimpas gan tikao vārītas, gan arī apceptus u.t.t. Tas tvaicētais variants no visiem variantiem četrotnei tika atzīts par zebestest :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?