tati ([info]tati) rakstīja,
@ 2015-09-23 21:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:nomnomnom

Ō nē, veikalu plauktu vistām ar līkumu. Never again! Pēdējā laikā pērku vistas tirgū mājās audzēto putnu stendā. Holy shit, vistām ir arī garša!
Vajag tikai nedaudz sāli un piparus un gaļa garšo pēc kūpinājuma, riekstiem. Un struktūra!
Tajos stendos nepārdod atsevišķi kāju vai krūtiņu. Ja gribi vistu, pērc vai nu pusi no kautķermeņa, vai arī visu līķīti, kas, manuprāt, ir ļoti godīgi: "Gribi mirušu dzīvnieku? Lūdzu - ņem visu!".
Labi par vistām. Nesen nopirku gaili. Ojōmajō, kas par zuppu! Šodien bija buljōnvistas (vecās dējējvistas) - točtoč izstījās pēc vistas, ko ōme no sava aploka būtu noslaktējusi. Arī buljōns varētu būt debešķīgs - tikai sāli un viss.
Esmu ēdusi supercūkas un superjērus no superaplokiem - es tās nianses garšā un struktūrā īsti neizjutu.
Nākamais kvests varētu būt - liellops. Kur tik tādu kluci dabūt un kurš man tādu pagatavotu? Ar kvalitatīvu liellopu esmu uz Jūs (ar superlielo "J" burtu), tur sačakarēt var viens divi un aiziet.
Nu un fazānu vajadzētu arī noprovēt...



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vilibaldis
2015-09-23 21:52 (saite)
jap, mēs arī pēdējā laikā vistas tikai no lauciniekiem ņemam, i garša, i smarža pilnīgi cita. Attaisi katlam vāku smaržo, nevis smird pēc skābbarības.
Vēl topā ir trusis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tati
2015-09-23 22:05 (saite)
Mjā, to veikala vistu izvāri un sanāk, ka tev katlā ir tauki un olbaltumi (smaržo & garšo pēc nekā). Wrex!
Abet trušus žēl vairāk :/
Bet, galnais tas ceņņiks nav nemaz tik strašna liels par to gardo putnu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2015-09-23 22:39 (saite)
tur jau tā lieta, pie kam šitāds labi barots lops ir ievērojami sātīgāks paēdiens, no pusvistas mums divi dienām pusdienas sanāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-09-23 22:10 (saite)
man nekādi neizdodas to stendu atrast. kur viņš īsti ir?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tati
2015-09-23 22:15 (saite)
gaļas paviljōnā - ja iet no autoostas puses, tad laikam 1. vai 2. ejā uzreiz pa kreisi. Tur lieliem burtiem virst stenda drukāts, ka mājas/lauku vistas & olas.
Un OLAS, kuras nemaina krāsu, kad sakuļ - tobiš no dzeltenā dzeltenuma nekļūst par bālulēm, bet paliek viss dzeltens par izvārot/izcepot/sakuļot.
Viena paliela vista ~ 7-8 EUR, olas 2 EUR 10 gb.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-09-23 22:36 (saite)
aha, paldies, šis izklusās saprotami :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2015-09-23 23:51 (saite)
man ir morālā trauma par lauku vistām
manai mātei reiz bija .. kā lai nosauc.. draugs no laukiem.
un tad mēs dabūjām viņu lauku vistas, kuras konkrēti garšoja pēc kūts..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tati
2015-09-24 10:37 (saite)
kautkāda kreisā bērnības atmiņa tev tur ir :D Drošvien biji maza, ēdi vistu un domāji, kā viņa laukos pa sūdiem staigā :D
Vai arī, tev lika ēst vecu buljōnvistu cepeša formā :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zin
2015-09-24 11:42 (saite)
kāreiz vairs maza nebiju, padsmit. nu reāli visa zupa smirdēja pēc kūts.
cikt ās vistas bija vecas un kā barotas neintresējos...

piesakos uz kādu kulināro eksperimetu, ja kas ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?