Kathe Kollwitz ([info]tapetes_puksts) rakstīja,
@ 2014-05-12 10:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
16 miljoni meiteņu katru gadu izspiež bērneļus vecumā no 15-19. Daudz stulbu meiteņu pasaulē. Apmēram tik daudz iedzīvotāju ir, piemēram, Čīlē un Nīderlandē.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tapetes_puksts
2014-05-12 13:23 (saite)
apstākļi ir tikai atrunas. uz ambīcijām uzsvaru neliku.
bet jā, tas tiesa. mans spriedums ir diezgan vienkāršots un vispārināts.
bet nevienā brīdī nenorādīju, ka izglītības papīra gabals sevī ietver universālu gudrības kritēju, lai to varētu izmantot par argumentu.
un jebkurā gadījumā obligāta tradīciju ievērošana un precības tikai tādēļ, ka tā ir ierasts, vai tādēļ, ka vecāki to noteikuši, man vienmēr likusies muļķīga sistēmas iezīme.
un no cilvēkiem patiesībā es neko negaidu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2014-05-12 13:49 (saite)
'tradīcijas' pamatā nenokrīt no zila gaisa un nenotiek pointlessly tikai tāpēc, ka ierasts. ļoti daudzas tradīcijas ir dabiska reakcija un pielāgošanās videi, bioloģijai, apstākļiem, visādām sociālpsiholoģiskām niansēm, utt. vienkārši saproti, ka ne visiem prioritāte ir pisties apkārt, taisnību sakot, tā ir anormāla rīcība, neauglīgs un nevajadzīgs izņēmums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tapetes_puksts
2014-05-12 14:07 (saite)
jā, tāpat kā ļoti daudzas tradīcijas absolūti nav pointlessly, kas lielākoties pārkāpj cilvēktiesības, bet par to neviens neiedomājas, jo konkrētajā vidē, kur valdošie sociālpsiholoģisie un visi citi apstākļi sievieti nemaz neuzskata par cilvēku, tikai par ražošanas mašinēriju.
un lielākoties tradīcijas saistībā ar sievietes likteni ietver tikai un vienīgi tādu konceptu kā - radīt bērnus, būt skaistām un kautrīgi novērst acis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]french_mime
2014-05-12 14:38 (saite)
Nē, nu, es it kā saprotu, ka tas var šķist stulbi, vai vismaz nesaprātīgi, dzemdēt jaunā vecumā, pirms vēl tev ir iespēja nodrošināt iztiku, vismaz mūsdienu sabiedrībā. Tajā pašā laikā, cilvēki izspēlē tās lomas, kuras ir iespējamas viņu sabiedrībā. Piemēram, ja tu dzīvo kaut kādā mazā ciematā valstī, kurā sieviešu galvenais uzdevums ir aprecēties un audzināt bērnus, tad es nedomāju, ka tās meitenes ir stulbas. Vai nu viņas pašas to vēlas, jo tādas ir ekspektācijas tur, kur viņas dzīvo, un viņas tam piekrīt, vai arī tā ir izvēle vai nu mirt badā savā ģimenē un krist kaunā, tikt izmestai no mājas bez jebkādām iespējam izdzīvot, vai arī aprecēties ar kaut kādu vīrieti, kas tevi uzturēs, un dzemdēt viņam bērnus, tad tas ir saprātīgi. Tas nenozīmē, ka sistēma ir laba, bet cilvēki ne vienmēr ir vainīgi pie sistēmas, ja to ir ļoti grūti lauzt.

Savukārt šeit, teenage sex pats par sevi nav stulbuma pazīme, visi to dara, citreiz informācija par kontracepcijas iespējām ir pieejama, citreiz nē, un pat izsargājoties var gadīties kļūmes, un tad ir jautajums, ja tu nevēlies bērnu, vai tev ir iespējas taisīt abortu, vai arī tev ir vecāki, kas tevi disownos, ja tu to darīsi. Vai arī varbūt tu esi gudrs cilvēks, bet tev ir kaut kādi reliģiski vai personīgi principi, kurus tu nevari pārkāpt.

Būtībā vienīgais variants, kas man šķiet stulbs, un kas neliecina par tevi kā par saprātīgu būtni, ir ja tu nodarbojies ar seksu, neizsargājoties, labi apzinoties, ka tu vari palikt stāvoklī, pat ja tev ir pieejama efektīva kontracepcija, tas gan ir bezatbildīgi, bet tas notiek visos vecumos, varbūt vienīgi jaunībā ir vairak gadījumu, jo ir peer pressure, maksimālisms un kas tik vēl ne. Yet džeki ta dara visu laiku, bet brauc virsū jau parasti meitenēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?