briinumcepuminjsh ([info]french_mime) rakstīja,
Nē, nu, es it kā saprotu, ka tas var šķist stulbi, vai vismaz nesaprātīgi, dzemdēt jaunā vecumā, pirms vēl tev ir iespēja nodrošināt iztiku, vismaz mūsdienu sabiedrībā. Tajā pašā laikā, cilvēki izspēlē tās lomas, kuras ir iespējamas viņu sabiedrībā. Piemēram, ja tu dzīvo kaut kādā mazā ciematā valstī, kurā sieviešu galvenais uzdevums ir aprecēties un audzināt bērnus, tad es nedomāju, ka tās meitenes ir stulbas. Vai nu viņas pašas to vēlas, jo tādas ir ekspektācijas tur, kur viņas dzīvo, un viņas tam piekrīt, vai arī tā ir izvēle vai nu mirt badā savā ģimenē un krist kaunā, tikt izmestai no mājas bez jebkādām iespējam izdzīvot, vai arī aprecēties ar kaut kādu vīrieti, kas tevi uzturēs, un dzemdēt viņam bērnus, tad tas ir saprātīgi. Tas nenozīmē, ka sistēma ir laba, bet cilvēki ne vienmēr ir vainīgi pie sistēmas, ja to ir ļoti grūti lauzt.

Savukārt šeit, teenage sex pats par sevi nav stulbuma pazīme, visi to dara, citreiz informācija par kontracepcijas iespējām ir pieejama, citreiz nē, un pat izsargājoties var gadīties kļūmes, un tad ir jautajums, ja tu nevēlies bērnu, vai tev ir iespējas taisīt abortu, vai arī tev ir vecāki, kas tevi disownos, ja tu to darīsi. Vai arī varbūt tu esi gudrs cilvēks, bet tev ir kaut kādi reliģiski vai personīgi principi, kurus tu nevari pārkāpt.

Būtībā vienīgais variants, kas man šķiet stulbs, un kas neliecina par tevi kā par saprātīgu būtni, ir ja tu nodarbojies ar seksu, neizsargājoties, labi apzinoties, ka tu vari palikt stāvoklī, pat ja tev ir pieejama efektīva kontracepcija, tas gan ir bezatbildīgi, bet tas notiek visos vecumos, varbūt vienīgi jaunībā ir vairak gadījumu, jo ir peer pressure, maksimālisms un kas tik vēl ne. Yet džeki ta dara visu laiku, bet brauc virsū jau parasti meitenēm.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?