par visa pastāvošā veltīgumu - [entries|archive|friends|userinfo]
tanstaafl

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[12. Jan 2012|13:50]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Zinātnieki dibinās savu intelektuāļu partiju." Pavisam konkrēti — šo partiju grib dibināt Ivars Kalviņš, kura priekšstati par evolūciju ir šādi (I am not fucking kidding):
Pēc tam, kad saskāros ar Darvina mācību, manas šaubas pastiprinājās, jo dabīgās atlases princips un dzinējspēks ir ļoti vienkāršs: izdzīvošanai piemērotākie eksemplāri izdzīvo. Katram nākamajam indivīdam vajadzētu būt vairāk piemērotam izdzīvošanai uz Zemes. Vai pērtiķis ir labāk piemērots izdzīvošanai uz Zemes kā tarakāns? Viennozīmīgi – tarakāns ir izdzīvotspējīgāks. Vai tarakāns ir labāk izdzīvotspējīgs uz Zemes kā augsnes baktērija? Nē, augsnes baktērija ir spējīgāka izdzīvot šajā vidē. Tātad evolūcijai būtu bijis jāvirzās no mērkaķa uz vismazāko mikroorganismu. Mums tika apgalvots, ka mēs virzamies pretējā virzienā. Joprojām tiek apgalvots, ka tad, kad mērkaķis nostājās uz divām kājām, viņam atbrīvojās rokas, tad viņš attīstījās par cilvēku. Tad jautājums, uz cik kājām pārvietojās ķengurs vai dinozauri? Uz divām! Diez kāpēc viņš neattīstīja šīs spējas, ja tās ir tikai attīstāmās spējas?

Respektīvi, zinātnieku partiju grib dibināt kreacionists bez jebkādas sajēgas par evolūciju.

Noteikti izlasiet šo interviju, tas ir tīrs zelts — par ekstrasensiem, trešajām acīm, abortiem kā iejaukšanos dieva darbos, daaaaaudz par evolūciju ("Bet - tāpēc vien neviens suns taču nav kļuvis par, piemēram, kaķi. Bet tas, ko mums grib parādīt darvinismā jeb evolūcijas teorijā, ir faktiski tas pats, ko centās demonstrēt bēdīgi slavenais padomju darbonis Lisenko - sak, iestādīsim egli, bet, radot noteiktus apstākļus, mums tur izaugs priede.") etc. Just a teaser, paskatieties uz šo dzelžaini zinātnisko domāšanu:
Jau aptuveni tajā laikā, kad sāku studēt universitātē, atskārtu, ka mani nomoka šīs domas par Dieva esamību, jo, vēl īsti nezinot visas vājās puses, man jau tad likās nepārliecinoši visi galvenie evolucionistu argumenti. Redzēju, ka tur daudz kas vienkārši piedzejots klāt, sak, lai labāk izskatās. Bet tad man sanāca sastapties ar vienu bērnu, kuram tolaik bija aptuveni desmit gadu, un kurš man vairāk nekā pārliecinoši nodemonstrēja, ka iespējams no liela attāluma noteikt, piemēram, kādas traumas guvis mans brālēns - kas un kurā vietā viņam lauzts, citas lietas. Pat tādu detaļu, ka atslēgas kaulu ārsti, diemžēl, nav pareizi salikuši, tāpēc vēlāk to vajadzēšot lauzt vaļā un pārlikt, un - tieši tā tas arī notika! Tā bija reize, kad man, kā mēdz teikt, mute bija ciet uz visiem laikiem. Pats savām acīm redzēju, ka iespējams šādu informāciju pārraidīt telpā un iespējams to arī saņemt, apstrādāt un pasniegt. Tātad - šis lauks pārliecinoši eksistē.*

* Visu interviju ir nenormāli aizgrābjoši lasīt, visu laiku turot prātā viņa paša vārdus: "Un kaitīgi, manuprāt, ir tas, ka cilvēks kļūst iedomīgs, iedomājoties, ka viņš it kā kaut ko zina. Tā ir vislielākā nelaime. Neko mēs nezinām!"


Not relevant, bet es nevaru nepieminēt, ka viņam ir LELB "Uzticības vairogs". UZTICĪBAS VAIROGS!
Linkir doma

Comments:
From:[info]divi_g
Date:12. Janvāris 2012 - 13:56
(Link)
Toties kāda cēla, zinātniska darbavieta.
From:[info]slikts
Date:12. Janvāris 2012 - 14:02
(Link)
Kalviņš ir zinātniskā prostitūta un droši vien tādā ziņā grib iet Buiķa pēdās
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:12. Janvāris 2012 - 14:11
(Link)
Pēc tam, kad nācās sēdēt Buiķim blakus paneļdiskusijā, radās iespaids, ka viņš ir pilnīgs pokainis, nevis zinātniskā prostitūta.
[User Picture]
From:[info]jimmy
Date:17. Janvāris 2012 - 00:10
(Link)
malacis, abi ar slikts apspriežat cilvēku komentāros kurus viņš nekad neizlasīs. Kāpēc tad nepateici to viņam tajā paneļdiskusijā, ja jau blakus sēdēji?
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:17. Janvāris 2012 - 01:18
(Link)
Nu, paneļdiskusijai bija arī vadītājs, viņš centās to ievirzīt sliedēs, kas būtu pieejamas visiem dalībniekiem.

Bet varu sevis šeit teikto atkārtot gan tev klātienē, gan tēvam, ja ir interese un vajadzība. Bez apvainojumiem un bez zīmēšanās. Man patīk trakas idejas, bet man ir aŗi savs personisks priekšstats un ideja par to, kāda ir zinātniska pieeja un kāda ir wishful thinking.
[User Picture]
From:[info]jimmy
Date:17. Janvāris 2012 - 01:38
(Link)
Zini kas mani visvairāk kaitina un kāpēc es redzot šādus komentārus atbildu viņa vietā? Jo ir sajūta, ka tu un tev līdzīgie laikam jūtas baigi pārāki, ja jau piešķīruši sev tiesības vērtēt cilvēku ko nepazīst. Kā būtu ja tevi sāktu vērtēt, jo ja tu vērtē kas ir zinātniska pieeja un kas nav, tad noteikti vari sevi saukt par nopelniem bagātu zinātnes jomā.
Protams nezinu kā ir un kā nav, bet par pokaiņiem utt. esmu jau atklausījies, bet viņš nav profesors dēļ tā ko viņš dara brīvajā laikā (interesējas un izsakās par torsionu laukiem utt. pie kā tev un citiem vēlāk piekasīties) bet ar matemātiku. Ja tu vari labāk, vai esi sasniedzis vairāk, tad izstāsti, jo tad iespējams jums arī būtu par ko aprunāties, pretējā gadījumā varu tikai pasmaidīt
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:17. Janvāris 2012 - 05:18
(Link)
Jebkurš cilvēks vērtē; tu mani tagad kaut kā novērtēji atbilstoši tam, ko es te rakstīju, es novērtēju Buiķa kungu atbilstoši tam, ko es dzirdēju no viņa mutes. Mums ir visas tiesības ignorēt vienam otra vērtējumu.

Man žēl, ka mans viņa novērtējums tevi ir sarūgtinājis; es saprotu, ka ir nepatīkami dzirdēt šādas lietas. Iespējams, ka mans novērtējums nav adekvāts. Bet, balstoties uz to, ko dzirdēju, tāds nu viņš ir.

Un nē, man nav autoritātes -- es pieņemu, ka tas nozīmē, ka man nebūtu par ko aprunāties ar profesoru. Es nevaru palielīties ar to, ka esmu profesors vai, nezinu, politiķis, vai kāds cits sabiedrībā plaši pazīstams cilvēks. Tā kā (īstenībā, kā jau jebkurā gadījumā) vari droši pasmaidīt un ignorēt.
[User Picture]
From:[info]jimmy
Date:17. Janvāris 2012 - 00:04
(Link)
gribi teikt, ka Buiķis ir zinātniskā prostitūta? Ja tā, tad kaut tev zobs izkristu
From:[info]slikts
Date:17. Janvāris 2012 - 08:56
(Link)
un tu pats esi Buiķa vaukšķis
[User Picture]
From:[info]jimmy
Date:17. Janvāris 2012 - 14:44
(Link)
un tu esi vienkārši vaukšķis. Malacis, esi īpašs.
From:[info]slikts
Date:17. Janvāris 2012 - 14:49
(Link)
es esmu kaķis
[User Picture]
From:[info]jimmy
Date:17. Janvāris 2012 - 15:01
(Link)
manis pēc vari būt kaut tārps
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:12. Janvāris 2012 - 15:47
(Link)
Jā, nu gaišs cilvēks. :)
[User Picture]
From:[info]morloku_karalis
Date:12. Janvāris 2012 - 18:04
(Link)
"To sauc par tuneļa efektu, no šīs pasaules tunelī izbrauc, iebrauc tajā pasaulē un atkal atpakaļ šajā pasaulē"

...

bāc.

vispār, tas ir makten slikti - sabojās priekšstatu par zinātniekiem, dos savas pāris tonnas argumentu jebkuram oponentam... jebkāda veida zinātnieku organizācijām būtu jānorāda, ka šis cilvēks nebūt nepārstāv mūsu viedokli.
[User Picture]
From:[info]ezss
Date:13. Janvāris 2012 - 16:25
(Link)
nja, visu jau biju dzirdējusi, bet Uzticības Vairogs mani satrieca pīšļos.
[User Picture]
From:[info]saturday
Date:16. Janvāris 2012 - 14:18
(Link)
[User Picture]
From:[info]tanstaafl
Date:16. Janvāris 2012 - 23:08
(Link)
Laikam šoreiz netikšu, bet izskatās interesanti, mēģināšu tikt nākamreiz.