taisni_banani ([info]taisni_banani) rakstīja,
@ 2011-02-08 17:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tīri pa privāto līniju joprojām esmu V.Freimanes grāmatas "Ardievu Atlantīda" ietekmē. rakstu recenziju, tas ir labākais veids, kā izdomāt domu līdz galam. pirmā reakcija bija dusmas par sliktu literatūru, otrā bija atteikšanās no literatūras meklēšanas un apbrīna par vēsturiskā un kultūras mantojuma saglabāšanu, pašlaik esmu iegājusi trešajā vilnī uz kura ceļoju joprojām: tā grāmata taču ir kā evaņģēlijs, kas maigi noārda visu huiņu lasi vērtības, kas savažojušas mūsu sabiedrības domāšanu: naids/mīlestība pret mantu/nāciju/intelektu/mākslu; tā grāmata ved uz pestīšanu. mums vajadzēja Valentīnu par prezidenti, kāpēc mēs to neiedomājām agrāk? ak pareizi, latvietis taču nevar likt tīru žīdu par prezidentu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blond
2011-02-08 21:04 (saite)
ai, mēģināju kaut ko atbildēt, bet neiznāca, par garu un sarežģītu. un baidos arī būt pārprasta. tā pavisam vienkārši - tas taču ir stāsts, kādu ir pārdzīvojuši daudzi un tas, kā tālāk veidojas liktenis un dzīve ir jau pilnīgi cita tēma. ir cilvēki.
es tur patiešām neredzu nekādu līdzību ar Kristu un drīzāk izceltu labas izglītības nozīmi kā vērtību. bet prāta gaišums ir dieva dāvāts un nav neviena nopelns, savukārt par "mantas nicību" es vispār izvairītos runāt šādā vēsturiskā kontekstā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?