taisni_banani ([info]taisni_banani) rakstīja,
@ 2024-01-16 18:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man ir teorija, kas ir apstiprinājusies ļoti daudz reižu - par visnegantākā small-talk izplatīšanu ir atbildīgi tieši tie kolēģi, kas sirds dziļumos ir introverti, un virspusējo socializēšanos uzskata par ietilpstošu darba pienākumos, lai saglabātu kaut kādu sociālo kredītu. tieši tie cilvēki, kas ir atzinušies, ka viņi patiesībā ir introv-, visvairāk nodarbojas ar intensīvu, bezdvēselisku, imitētu frāžu (at)ražošanu, un ar viņiem runājot ir tāda sajūta, ka tu tiec iesūkts kaut kādā neīstuma burbulī. es varbūt esmu pretējais gadījums, esmu diezgan klusa, t.i., necenšos nevienu pārkliegt, bet man tiešām patīk socializēties. iespēja satikt īstus, dzīvus cilvēkus un ar viņiem pārmīt īstus vārdus ir viena no lietām, kas mani vispār motivē veikt šo darbu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]asiize
2024-01-17 09:50 (saite)
jā, es tā daru, man liekas, ka man jāuztur draudzīga saruna, lai mani neizslēgtu no kolektīva

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]asiize
2024-01-17 09:54 (saite)
akūtākajos saasinājuma posmos pusi dienas tā novāvuļo un tad sēdi pēcstundās, lai izdarītu darbu. Attālinātais variants palīdz būt produktīvākai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]taisni_banani
2024-01-17 14:16 (saite)
I mean, introvertiem tāpat ir enerģētiskā klātbūtne, no kuras tāpat ir nojaušams, ka viņiem ir labvēlīga attieksme un atvērta sirds, kā arī kompetence, kuru viņi pauž savos retajos izteiktajos teikumos. mēs neesam tikai verbāli formālas klātbūtnes

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]asiize
2024-01-17 14:37 (saite)
true, bet tas prasa zināmu apzinātības līmeni, kā arī pašregulācijas spējas, jo incerce mēdz būt saistīta ar iekšējos spriedzi, kā jau te zemāk raksta

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]taisni_banani
2024-01-17 20:35 (saite)
nu, es kopumā laikam nefanoju par tādu pārāk stingru kauzalitāti, kas attiecas uz dziedināšanas procesu. t.i. tas nav tā, ka A izriet no B (autentiskums izriet no pašregulācijas piem.), jo tam var pieiet arī kā spēlei, eksperimentam, un atslēgt pašregulācijas spējas caur joku... Dieva ceļi ir neizdibināmi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]taisni_banani
2024-01-17 20:36 (saite)
un žēlastība neizsmeļama

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]asiize
2024-01-18 09:42 (saite)
Paldies, man par to jāpadomā, citādi mani vada pārliecība, ka vispirms jāiemācās solfedžo un tad tikai drīkst sākt improvizēt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2024-01-17 11:06 (saite)
Es pieņemu, tas varētu būt ne tik daudz introversija kā saspringtība (anxiety).

Es esmu gana introverts un ar kolēģiem reti kad vispār runāju, atskaitot sveiki un labdien.

(Atbildēt uz šo)


[info]dumshputns
2024-01-17 23:39 (saite)
Tā varētu būt? Varbūt varbūt… kaut kas tur ir, bet nezinu, vai universāli patiesi. Ja man visi draugi baigi introvertie, un ģimene arī, tad es izjūtu bezmaz vai smacējošu pienākumu spēlēt ekstravertā lomu, jo paši jau viņi pretī nepanāks. Toties var panākt kaut kādu intimitāti attiecībās, ko ar ektravertajiem dzīveslīdzgājējiem tomēr nevar.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]taisni_banani
2024-01-18 11:24 (saite)
domāju, ka intimitātes kapacitāte ir atkarīga no cilvēka attiecībām pašam ar sevi, nevis vai ir ext/int, bet, iespējams, klusie cilvēki tur vnk ieguldījuši vairāk laika?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]prtg
2024-03-23 13:25 (saite)
Ir cilvēki, kas ir pārāk kautrīgi, lai pateiktu ko grib (jo kauns, ka nav vēl dabūjuši un domā, ka, strādājot birojā, to nekad nesasniegt), vai pat uzdrošinātos gribēt (jo it kā nepieklājīgi) un par to (pa īstam būtisko) runāt, no tā tad arī tas falšums un tukšās frāzes kā virspusējas socializēšanās izkārtne. Kā putni, kas kokos monotoni čivina viens otram garām, bet spārnos paceļas klusējot.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?