silent wings ([info]sw) rakstīja,
@ 2012-03-22 01:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:current events, home, ibio

Scary sh*t jeb kāpēc šķūrē ēkas pie Olimpijas.

Daudzfunkcionālajā tirdzniecības, biroju un izklaides centrā "Zunda"  Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Akropolis Group" plāno investēt  līdz 100 miljoniem eiro (70 miljoniem latu), biznesa portālam  "Nozare.lv" sacīja "Akropolis Group" Attīstības departamenta vadītājs  Arvīds Tīla.

"Prognozējam, ka kopējās investīcijas projektā varētu būt līdz 100  miljoniem eiro (70 miljoniem latu), lielākā daļa no šīs naudas ir  paredzēta būvdarbiem. Taču šie skaitļi ir tikai prognoze. Iespējamas  nozīmīgas ekonomiskās pārmaiņas, jo īpaši, ja tās būs saistītas ar  būvniecības un banku finansēšanas nosacījumiem, var būtiski mainīt šo  projektu īstenošanu un nepieciešamo investīciju apjomu," sacīja Tīla.

Daudzfunkcionālā tirdzniecības, biroju un izklaides centra "Zunda"  būvniecību agrākās Rīgas lauksaimniecības mašīnu rūpnīcas teritorijā  Daugavgrīvas ielā 31 "Akropolis Group" plāno sākt 2013.gadā un saskaņā  ar tagadējiem plāniem tā var tikt pabeigta 2014.-2015.gadā, sacīja Tīla.

"Būvdarbu sākums būs atkarīgs no tā, kādos termiņos tiks pabeigti  Daugavgrīvas ielas infrastruktūras sakārtošanas darbi, ko patlaban Rīgas  pašvaldība veic šajā rajonā. Patlaban ir paredzēts, ka infrastruktūra  tiks sakārtota līdz 2013.gadam," skaidroja Tīla.

Viņš piebilda, ka jau šogad paredzēts izsludināt konkursu par daudzfunkcionālā centra "Zunda" būvniecību.

Patlaban jau notiek vecās lauksaimniecības mašīnu rūpnīcas ēku  nojaukšanas darbi, taču tas nenozīmē, ka jau ir sākusies  daudzfunkcionālā centra "Zunda" būvniecība, skaidroja Tīla. "Mums  jānojauc šīs ēkas atbilstoši Rīgas domes noteikumiem. Tas uzlabos  pilsētvides ainavu un, protams, atbrīvos vietu būvniecībai nākotnē,"  piebilda Tīla.

Jautāts, vai "Akropolis Group" jau ir zināmi potenciālie jaunā  daudzfunkcionālā centra enkurnomnieki, Tīla atbildēja, ka sarunas ar  nomniekiem jau notiek, bet vēl esot mazliet pāragri runāt par šo sarunu  rezultātiem.

Tiesa, informācija "Akropolis Group" mājaslapā liecina, ka  daudzfunkcionālajā centrā "Zunda" atradīsies "Maxima XXX" lielveikals ar  tirdzniecības platību 7200 kvadrātmetri.

Informācija "Akropolis Group" mājaslapā liecina, ka daudzfunkcionālā  centra "Zunda" tirdzniecībai iznomājamā platība paredzēta 92 000  kvadrātmetru, bet biroju telpas aizņems 91 000 kvadrātmetru. Kopējā  daudzfunkcionālā centra platība būs 183 000 kvadrātmetru.

Daudzfunkcionālajā centrā paredzēts arī kinoteātris ar desmit kinozālēm un boulinga centrs ar 20 celiņiem.

Iepriekš "Akropolis Group" plānoja uzcelt tirdzniecības centru  "Akropole" Maskavas ielā, taču 2009.gada vasarā ekonomiskās krīzes dēļ  šī būvniecības iecere tika atlikta.

Jautāts, vai kādreiz tiks realizēts arī Maskavas ielas projekts,  Tīla sacīja, ka "Akropolis Group" abus projektus - Daugavgrīvas un  Maskavas ielas - vērtē kā vienlīdz daudzsološus un redz ekonomisko  potenciālu, lai attīstītu tos Rīgā.

Jau ziņots, ka Pārdaugavā starp Zunda kanālu un Daugavgrīvas ielu  plānots attīstīt jaunu, daudzfunkcionālu biroju un tirdzniecības vietu  kompleksu "Zunda", kura projektu 2010.gada oktobrī izskatīja Rīgas  pilsētas arhitekta kolēģija.

Daudzfunkcionālo centru paredzēts būvēt 11 hektārus lielā platībā  starp Daugavgrīvas ielu, jaunizveidoto Nameja krastmalu un saskaņā ar  ieceri no jauna projektējamu ielu. Projekta autori ir SIA "Graf X".

Saskaņā ar projekta attīstītāju - "Akropolis Group" struktūrā  iekļauto uzņēmumu SIA "Daugavgrīvas NIP" - ieceri tiks būvēts objekts,  kas aizņems visu šo teritoriju. Daugavgrīvas iela patlaban atrodas  ievērojami augstāk par Nameja krastmalu, un apbūvējamajā teritorijā  paredzēts saglabāt esošo reljefu virzienā no Daugavgrīvas ielas līdz  Zunda kanālam. Tas nozīmē, ka Nameja krastmalas pusē kompleksam būs  lielāks stāvu skaits nekā Daugavgrīvas ielas pusē.

Objektam paredzēts dažāda augstuma apjoms - pamatā būs četri stāvi,  virs kuriem uz jumta iecerēts veidot apzaļumotu, gājējiem publiski  pieejamu teritoriju. Virs tās iecerēts veidot dažāda augstuma ēkas - no  deviņiem līdz 12 stāviem.

Nameja krastmalu paredzēts padarīt par gājējiem draudzīgu - tajā gan  plānota arī transporta plūsma, taču iecerēts, ka tā nebūs intensīva -  tikai ēkās esošo biroju vai tirdzniecības vietu darbības nodrošināšanai.  Galvenā transporta plūsma arī turpmāk tiks saglabāta pa Daugavgrīvas  ielu.

Iecerēts, ka pie jaunā daudzfunkcionālā centra Zunda kanālā tiks  izvietoti sezonāli peldoši objekti un jahtu piestātne. Tāpat tiks  uzbūvēts gājēju tilts pār Zunda kanālu, taču konkrētu tā atrašanās vietu  projekta attīstītāji vēl nav izvēlējušies. Šis tilts tiks veidots,  sasaistot jauno centru ar Ķīpsalu. Projekta attīstītāji norāda, ka ņemta  vērā arī Daugavas kreisā krasta attīstības koncepcija, virs  jaunbūvējamā centra apzaļumotā jumta pa galveno gājēju aleju varēs  redzēt Rīgas Mārtiņa evaņģēliski luterisko baznīcu.

Gar Nameja ielu paredzēts izvietot telpas ar publisku funkciju -  piemēram, kafejnīcas, bankas, tirdzniecības vietas. Apakšējos stāvos  tiks izvietota autostāvvieta, centra malā pie Nameja krastmalas  stāvvieta nebūs redzama, jo tur tiks izvietotas vietas ar publisko  funkciju.

"Akropolis Group UAB" ir viens no lielākajiem nekustamā īpašuma un  tirdzniecības centru attīstītājiem Lietuvā, kur patlaban darbojas četri  daudzfunkcionāli šīs kompānijas centri Viļņā, Kauņā, Klaipēdā un Šauļos.  "Akropolis Group UAB" fokusējas uz daudzfunkcionālu centru, liela  mēroga projektu attīstību Baltijas valstīs un Bulgārijā.

Aģentūra LETA | 12.01.2012


Un rekur akropolizācijas progresa vietne, arī Rīgas projekti.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2012-03-22 02:22 (saite)
nuu tur būs arī promenāde un risebai vēl viena ēka, vismaz tā risebā stāsta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2012-03-22 23:15 (saite)
vaita riseba nevar sapirkties vēl ēkas da ēkas Ūdens ielas teritorijā? :) (neesmu gan pētījusi, vai Akropole neplāno sniegties arī līdz tai vietai)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dooora
2012-03-22 02:30 (saite)
Riseba un NarcoPolice hedkvōrķīri.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2012-03-22 23:16 (saite)
ka-ching!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]di_wine
2012-03-22 10:26 (saite)
Nabaga Pārdaugava, tā jau pārblīvēta ar sastrēgumiem un lielveikaliem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2012-03-22 23:23 (saite)
man šis pasākums atkal tā ne visai no tāda viedokļa, ka vecajos rajonos tiek būvēts kaut kas tik monstrozs. liek domāt par pustukšo rīga plaza, atsvešinātības sajūtu, ko tas objekts rada. daudz foršāk taču būtu, ja atjaunotu un kaut kā apspēlētu vecās rūpnīcu ēkas...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]negaisiic
2012-03-22 10:33 (saite)
mums laikam neizmantotu veikalu platību un pustukšu kinozāļu trūkst...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2012-03-22 23:25 (saite)
cik noprotu, ar šo viņi cer novirzīt pircēju plūsmu no jau esošajām ģimenisku iepirkšanās brīvdienu pavadīšanas vietām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

ciniski smiekli studijā
[info]firebabe
2012-03-22 13:24 (saite)
Varētu padomāt, ka Rīgā ir tāds iedzīvotāju un migrantu pieplūdums, ka visai tādai pilsēt-plānošanai būs praktisks pielietojums. Atļaujiet šaubīties, Pārdaugava nebūt nav tas apdzīvotākais rajons, kam nepieciešamas investīcijas. Turklāt iedzīvotāju skaits Rīgā, tāpat kā LV, visu laiku sarūk. Taču sauja vietējo arhitektu ar investoriem kaut ko sapņo un sapņo savā šaurajā pasaulē.

Labāk būtu investējuši fasādes mājās Rīgas centrā, turpat Miera ielā ir 100gadīgas mājas, kam pāris miljonu uzlabojumi noderētu. Un tās vēl varētu izmantot praktiski.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: ciniski smiekli studijā
[info]sw
2012-03-22 23:27 (saite)
šie gan nav vietējie investori, bet pilnīgi piekrītu, ka investēšana jau esošajās vecajās ēkās pilsētas sejai par labu nāktu daudz vairāk nekā milzīgi sarkani burti AKROPOLE pār Daugavu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?