erbe mierplēsis ([info]sveetaa_seeta) rakstīja,
@ 2030-04-24 13:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
no rīta pēc savas dzimenes es pamodos ar šaušalīgi rūgtu garšu mutē neatkarīgi no tā, ko lieku vai nelieku mutē. nospriedu, ka ir aknu ciroze, bet par to nedrīkst domāt vēl vienu dienu, jo vakarā taču yes depression. ilze avotn nosprieda, ka esmu skārleta o hāra. ilzes spriedumi pēdējā laikā ir izcili. piemēram, viņas manas dzimenes džeku tops bija ace as space, jo bruno ir atstājis dziļa ūdens iespaidu. mums bija daudz garšīgu ēdienu, no kuriem visgaršīgākais bija jēlā gaļa (es), pasadoble-gvakamole (mētra), karamelizētie sīpoli ar kazas sieru (mētra), tiramisu (konste), žubrowka (es, bricis, visi). šķiet, visi bija jukuši, sākot no brīža, kad ienāca pa durvīm, jo avotniece manu māsu nosauca par sandri, bet mētra mani nosauca par brici, brici, brici (nav nekāds brīnums, jo viņas uzdevums tomēr bija ņemt uz sevi brici, kuršnevienu nepazīst). avotniece bija cool un mēģināja nocopēt manu brāi ar sarunām par nba, pips paziņoja, ka negrib ēst, grib tikai dzert. daļai manu izsmalcināto viesu vēl vismaz dienu pēc tam gribēja grābt jebko, kas atradās uz galda - jungle speed skola. visi beigās bija priecīgi, es arī, un traukus mazgāju apmēram 4 stundas. es biju lūgusi, lai man dāvina spēles, biļeti uz off festivalu un šotu glāzes. biju izslēgusi iespēju, ka varētu sadāvināt 100 vienādu spēļu. ja man būtu vairākas festivāla biļetes, tad iemainītu tās kādam pret spēlēm. nebiju padomājusi, ko darīšu, ja man būtu daudz šotu glāžu. nu ko, ko? jādzer vairāk. kaut vai tāpēc, ka frika vakar man atklāja, ka varbūt arī man nav aknu ciroze, bet es vienkārši esmu saēdusies ciedru riekstu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]likcepure
2010-04-24 16:04 (saite)
Par ciedru riekstiem esmu gandrīz pārliecināta.
"Piektdien Purvciema tirgū nopirkām ciedru riekstus. Ēdām visa ģimene. Pēc divām dienām visiem parādījās rūgta garša mutē. Ēdot ābolu, maizi, pelmeņus.. vienalga ko, viss bija rūgts. :( Meklējot Internetā pēc padomiem (latviešu, krievu mājas lapās) atrādām vairāk kā 300 atsauksmes par rūgtu garšu pēc ciedru riekstiem, kas var ilgt līdz pat nedēļai.
Uzzinājām, ka attīrīti ciedru rieksti var stāvēt tikai 2 nedēļas. Ilgākai saglabāšanai tos apstrādā. Rieksti var būt arī veci. Visi šie iemesli tik un tā noved pie viena - aknu traumēšanas/saindēšanas. Žultij izdaloties, parādās šī nepatīkamā garša mutē.
Visi iesaka dzert pēc iespējas vairāk ūdens, lai attīrītu aknas un organismu. Nekvalitatīvu riekstu partija."
Vot tā. Un sasirdzis ir arī Uldis. Joprojām.

(Atbildēt uz šo)


[info]quizer
2010-04-24 16:15 (saite)
Pagājušo 4dien vakarā devos uz laukiem un protams, ceļš garš un nolēmu ieskriet Stokmanī un iegādāt kādus riekstus un dārzeņus. Rieksti- ciedru! :) Vēlējos sevi nedaudz palutināt.
Nākošās dienas vakara pusē parādījās rūgtā garša mutē un vēl joprojām nedaudz ir šī garša. Viss, ko ēdu, ir rūgts. Nedaudz šo riekstu man vēl mētājās somiņā. Varbūt aiznest uz kādu ekspertīzi? Vai nebūs par vēlu jau?

(Atbildēt uz šo)


[info]pika
2010-04-25 11:25 (saite)
Uz mani arii Bruncis atstaaj dziljaa uudens iespaidu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?