Sukubs ([info]summoned) rakstīja,
@ 2018-06-15 12:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis: exhausted

Īgns ņurdiens
Man nepatīk, ka arī it kā tolerantās sabiedrībās pastāv tāda lieta kā "pieļaujamie mērķi", par kuriem drīkst ņirgāties. Kaut kā nomācoši, kad vēlme pēc pretinieka, kuru "klapēt", izrādās lielāka nekā vēlme to padarīt par līdzīgi domājošo. Cilvēki nemēdz ieklausīties tajos, kas par viņiem ņirgājas.
Vēl pārāk bieži pēdējā laikā dzirdēts "kaut šitie pajoliņi nosprāgtu", nevis "kaut šitie pajoliņi nāktu pie prāta". Laikam taču patīkamāk tomēr redzēt savu pretinieku sakautu, nekā mainījušos. Ja agrākais pretinieks kļūst par sabiedroto, veidojas sarežģītas situācijas. Tīri emocionāli - nav viegli sākt uzticēties kādam, kas mainījis lojalitāti. Vēl jau grūti saprast, kāds ir konstruktīvs sods par pārkāpumiem, kas veikti citu pārliecību ietekmē. Destruktīvi sodi mazina iespēju, ka, attapies sev vairs nepieņemamā situācijā, cilvēks mēģinās to mainīt uz labu.
No otras puses, tāda jau ir cilvēka daba - dalīt savējos un svešajos, svešo cilvēcīgos aspektus ignorējot, lai mazāki sirdsapziņas pārmetumi, kad tos mēģina iznīcināt.

P.S. Neesmu nekāds eņģelis, arī sevī cīnos ar šīm tendencēm.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pinjons
2018-06-15 13:24 (saite)
Attiecībā uz subjektiem, kuri citiem regulāri bāžas virsū ar savu agresiju un stulbumu, nonstopā atkārtojot vienu un to pašu, kā arī principā pat neklausoties viņu ieskatā "nepareizo" viedokļu paudēju argumentos (klasisks piemērs ir tas pats hederas pieminētais kadrs) ir grūti pārvarēt vēlmi par viņiem paņirgāties, sevišķi, ja zini, cik attiecīgais subjekts kļūst touchy, kad top ārstēts ar paša zēlēm.

Tas protams nav pārāk ētiski un tā, bet vismaz izklaidējoši un nedod arī pamatu mocīties ar sirdsapziņas pārmetumiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]pinjons
2018-06-15 13:26 (saite)
Kaut vēlējumi "nosprāgt", vai "ielauzt galvaskausu" (pēdējais ņemts no iepriekš minētā pacienta leksikas) protams ir diezgan atsaldēti, neatkarīgi no to paudēju pārliecības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]summoned
2018-06-15 13:39 (saite)
Ehe, novilka Tevi līdz savam līmenim :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2018-06-15 13:42 (saite)
Bet viņu ievērojamā pieredze nekompensē biezāku ādu un labākus skilus. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gedymin
2018-06-15 14:31 (saite)
Neesmu redzējis no pinjona "ielauzt galvaskausu" tipa tekstus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?