|
||||||||||||||||||||||||
Tātad::
Jauns |
FriendsofFriends |
Visi |
Tēmturi:: kino | ēst | saulaina -
Comments:
izklausās pēc kaut kā līdzīga kā dzīvā ūdens taisīšana sasaldējot un atkausējot burkā uz palodzes vairākas reizes ;)
labi tur indijā karsts, viņi tā produktu uzglabā - a kas vainas standarta sviekstam? ;) sviests ir pilns ar mēsliem... tu pakarsē, paskaties kādus sūdus izputo laukā - pāris reizes man nācās visu izmest (no veikala sviesta taisīju - piem. reiz no Lazdonas), jo smirdēja skābs un pretīgi jau mēģinot attīrīt :/
ghī vislabāk no lauku sviesta protams, un arī tad pabrīnīsies, ko laukā izputosi ;) ghī token ir manta - tīra un laba manta (pārbaudīts ;) ) arī esmu taisījusi no veikala sviesta, nemaz tik drausmīgi nekas tur ārā nenāk :) vismaz man ne reizi nav ne smirdējis, ne citādi riebīgi bijis. taisīju no exporta sviesta kkāda.
es jau augstāk teicu "ir gadījies" - spilgti atmiņā (tāpēc pieminēju) tas Lazdonas sviests, jo visi viņu lielīja kā kaut ko ļoti labāku par pārējiem - tur es reāli iegrābos :(
esmu no veikalsviestiem daudz vārījusi ghee - ir ok, bet izmešu gan daudz :/ p.s. tev labi sviesti gadījušies :) p.p.s. ja man jāpērk saldais krējums veikalā, tad ņemu "Export" sērijas - šobrīd sakarīgakaisno "širpotreba", ko zinu... iespējams (un būtu pat loģiski, ka tā) arī sviesti labi - jānotestē būs (tava izvēle acīmredzot bijusi laba)
Vai tad to netaisa tikai un vienīgi no Tibetas jaku sviesta, aber no jebkura cita ir tas pats, kā kartupeļus frī no cukurbietēm? :)
Ghee = attīrīts sviests (sviests, kas iegūts no piena) - tāds, kas iegūts kausējot un tīrot vismaz virs 100C grādiem ...
Jaku piens arī tika izmantots, bet nedomāju, ka piem. Etiopijā, kur arī šo izmanto sen jau, tāds bija pieejams... sviestu kūla pārsvarā protams no govs piena, bet dazādās zemēs tika izmantoti arī citi, tur pieejamie "pieni" - ghee taisīti jau senos laikos arī no kazas piena, kamieļpiena, jakupiena un kamieļpiena utt. |
||||||||||||||||||||||||