starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2006-02-13 16:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Iz darbaļaužu vēstulēm
Nezinu, kurš ir atbildīgs par šo nejēdzību Rīgas ielās, tādēļ vēršos pie Ministru prezidenta, Rīgas pilsētas domes priekšsēdētāja, Pilsētas galvenā mākslinieka, Rīgas Izpilddirektora, Satiksmes departamenta direktora, Vides komitejas vadītāja, kā arī pie Reklāmas asociācijas priekšsēdētāja.
Mani aizvaino un esmu sašutis par augošo piesārņojumu publiskajā telpā. Runa ir par to debilo reklāmas nešanas veidu, izmantojot uz vieglo automašīnu piekabēm montētos stendus. Uzskatu, ka šādu paņēmienu izmantošana ir klaji nekaunīga, neētiska un skar ikvienu pilsētas iedzīvotāju, kaut, iespējams, nav pretrunā ar likumdošanu un tiesībām. Šāda reklāmas eksponēšana tikai pastiprina pilsētā esošās ekoloģijas problēmas – palielina kaitīgo izplūžu gāzu saturu, troksni, sastrēgumus, satiksmes drošības risku, nemaz nerunājot par ietekmi, ko izraisa negatīvās emocijas cilvēkiem.

Ja varas iestādes kopā ar reklāmas ētikas padomi nepieņems mērus, kā ierobežot sabiedriskās telpas piesārņojumu, tad aicinu iedzīvotājus demonstrēt savu attieksmi, apmētājot ar akmeņiem šos reklāmas stendus.
Iesaku iekļaut noteikumos par reklāmas materiālu pārvadāšanu punktu, ka tos drīkst nogādāt uzstādīšanas vietā tikai apsegtā veidā. Tas neattiecas uz komerc un personīgā transporta krāsojumu, ja vien reklāma nepārsniedz tr-ta līdzekļa gabarītus.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scooby_snack
2006-02-13 16:23 (saite)
labāk jau ar vecām olām, vienīgi akmeņi un dažādi piķa (asfaltbetona) gabali uz šīm ne īpaši kvalitatīvajām ielām pieejami daaaudz vairāk

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2006-02-13 16:43 (saite)
der arī asi priekšmeti, krāsas, kamēr tie stāv korķos vai pie luksofora

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scooby_snack
2006-02-13 16:45 (saite)
tātad galvenais atribūts (kā jau bieži) ir iztēle!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2006-02-13 16:52 (saite)
cilvēku raksturo arī motivēta rīcība, ne tikai abstrakta domāšana

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2006-02-14 11:59 (saite)
"Reklāmas nešanas veids" :P

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2006-02-14 12:02 (saite)
"ārdurvju" reklāmnesējs. nu, normāli

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krum
2006-02-16 01:15 (saite)
Reklāmas nešanas veids ir tie somijas apavu atlaižu sniega lāpstu nesēji, kas ap marijas ielu un apkārt. nu, tie nesēji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?