starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2005-10-05 18:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Būt Sievietei
Ja es būtu sieviete, ar savu raksturu un attieksmi varētu iesālīties. Visticamāk, sen jau būtu tā kārtīgi ieberzies. Es būtu tik slikta, cik vien var vien būt. Es būtu kritusi zemāk par elli. Iztēlojos vairākus scenārijus:
1. Dzīvotu atejā, man būtu 16 aborti un ducis sīku šmuļu no dažādiem kniebējiem. Es pārtiktu no bērnu pabalstiem, pašsaprotami uzskatot, ka sabiedrība ir līdzatbildīga un man parādā, tajā pašā laikā kaltu plāniņus kā apčakarēt valsti.
2. Man būtu strauja profesionāla biznesa karjera caur gultu. Es gan ātri lidotu no pozīcijām, jo bosam nepatiktu, ka nemēdzu arī atteikt mīļumiņiem praktikantiem un servisa džekiem. Es gan nebūtu kolēģu plēsoņa – intrigante, tā jau es būtu labsirdīga, gatava piekāpties sāncensēm, ja viņas būtu mērķtiecīgākas. Vīrieši pievērstu uzmanību man pat neko īpaši nedarot, man viss notiktu tā – pats no sevis, bez kāda aprēķina un piepūles. Bez tam, profesionāļi mani cienītu par analītisku skatījumu un spējām tvert lietas kopumā.
3. Es būtu pelēka pētniece – laborante. Nekādas personīgās dzīves, tik vertikāla zinātne. Es nebūtu ne glīta, ne neglīta – vienkārši neizskatīga, jo neuzskatītu par jēdzīgu nodarboties ar skaistumkopšanu un izrādīšanos. Varētu gadiem staigāt tajā pašā kostīmiņā pa tiem pašiem vēstures arhīva gaiteņiem.

Vai tiešām sievietēm principā jābūt principiālākām? Vīrieši var nemīlēt sevi, nebūt atbildīgi un tomēr būt pieņemami?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]starro
2005-10-06 11:11 (saite)
Laikam jau virsraksts par skaļu un neatbilstošs tālākam saturam. Tās nav manas pārdomas par sievietes būtību, misiju un viņas sajūtām šajā pasaulē. Es tikai mēģināju iztēloties kā mans raksturs un attieksme pret dzīvi izpaustos, ja man būtu cita loma sabiedrībā, cits uzvedības modelis un citas 'piedienīgas' sagaidāmās izpausmes. Šādi modelējot saprotu, ka ir tiešām dubultstandarti te.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaj
2005-10-06 11:18 (saite)
Es saprotu, ka raksti par sevi, kāds būtu kā sieviete, bet tik un tā... izklausās it kā par sievietes būtību un sūtību...
Nu nevar būt, ka esi par sevi tik zemās(??) domās? Vai arī tas par to, ka Tevi ir "balts" un "melns", ka esi kategorisks un krīti galējībās?

pag, pag.. laikam sāku saprast.jāpamēģina iztēloties sevi kā vīrieti, ka tik nesanāk kaut-kas līdzīgs (gelējības un klišejas..)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?