starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2005-09-23 15:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Audz līdzi savam līderim

Vai SC ir masu fenomens, kas parāda mūsdienu sabiedrības spožumu un postu  - katra indivīda vientulību un atsvešinātību, bet vajadzību pēc komunikācijas, novērtējuma, atzinības? Vai tā ir katra lietotāja personīga darīšana, ar savu motivāciju un nolūkiem? Līdzīgais – katram vārds un parole, pieņemama sistēmas funkcionalitāte un izstrādājušies lietošanas paradumi..

Ir kaut kas ciberus vienojošs? Ir kāda kopīga identitāte? Varam teikt “Mēs”? Vai var uzskatīt, ka reģistrētie lietotāji ir kopiena šī vārda tradicionālā izpratnē? Pilsēta pilsētā – sadalīta interešu, paziņu rajonos, kvartālos, pagalmos, blokos?

Mēs... Kam esam lojāli – www.adresei, noteikumiem, kodeksam, ētikai, saturam, funkcionālām ērtībām vai cilvēkiem? Droši vien jau cilvēkiem, jo notiek skatīšanās, ko nu darīs citi. Protams, katram sava galva uz pleciem – nav jau aunu bars. Bet ir aizvainojuši zināt, ka tiec uzlūkots par aunu.

Ir palaista garām brīnišķīga iespēja demonstrēt solidaritāti. Ieiet vēsturē ar bezprecedenta flashmob akciju, veikt nepieredzētu ‘lielo tautu staigāšanu’.

Kāda rutka pēc? – Lai tirgoņi, kas biržu spēlēs kārtīs notriec muižas ar visām dvēselēm, spekulē uz akciju nosacītu ‘nākotnes vērtību’ rēķinātos ar tādu iracionālu jēdzienu, kā ‘lojalitāte’, ar kuru gan var manipulēt, bet ne salti izrēķināt un konvertēt. Vienkārši, lai studentiem skolās mācītu. Lai lieku reizi uzskatāmi parādītu, ka mūsdienu ‘ciema’ funkcionēšana  nav atkarīga no infrastruktūras, ka tai piemīt spēja pašorganizēties un rīkoties. Ka ir iespējams pārvietoties telpā bez vietas maiņas.

Vai to var veikt bez līdera un autoritātes? Kā piešķirt virziena vektoru haotiskai jūzeru Brauna kustībai? Kā pavilkt masas? -Izmet no leksikas ‘Es’, saki ‘Mēs’ – un piepildīsi stadionus. Pacel karogu, pūt tauri!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2005-09-23 17:30 (saite)
kuš, kuš
neraudi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2005-09-23 17:48 (saite)
nekā personīga. liekam uztraukumam nav nekāda pamata. pat vērotāja komentāriem no malas. Es tikai lokālus notikumus mēģinu iztēloties globālā mērogā - ekstrapolēju

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2005-09-23 17:49 (saite)
bez svešvārdiem,. luc
tā jau šodien grūti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scibologs
2005-09-23 18:13 (saite)
līdera autoritāte vāciju savulaik noveda lielā pakaļā. ar savu galvu vajag domāt, nevis cīnīties pret sociālismu, kapitālismu vai komerciju. un tirgoņi ļoti labi zin, ko nozīmē lojalitāte, tas ir pat visās mācību grāmatās, ka viens jauns klients izmaksā trīsreiz vai desmitreiz dārgāk, kā paturēt esošo. neesi nu naivs.

(Atbildēt uz šo)


[info]lennay
2005-09-23 21:51 (saite)
beidz dirst.
watt nenospeelee muizhu ar visaam dveeseleem. watt ir vienkaarshs, jauks puika, kursh vairs nespeej pavilkt sho nenormaali augosho..mmm..projektu..masas. vinsh nepaardevaas vai ko nu tu tur domaa. vinsh vareeja aizklapeet shito bodiiti ciet. log off un shut down. bet vinsh par mums uztraucaas, domaaja, un atrada shaadu izeju.
bet nepateiciiba jau pasaules alga. ja te buutu streiks - es buutu pirmais streiklauzis. taa pasha watta deelj kursh tachu cares

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2005-09-24 08:51 (saite)
Nolasās personīgi uzdirsieni? Vāji maskētas ironiskas piezīmes? Neadekvāti salīdzinājumi? Tad atkārtoju: nekā tamlīdzīga. Šis konkrētais gadījums man tikai kalpo par iedvesmu fantazēšanai un vīzijai. Nemeklējiet te no manis žultainus komentāriņus vai patsnekonedarītāja nomalasmācītāja bubināšanu vai kritizēšanu- tādu nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

offtopic
[info]dzeina
2005-09-29 14:34 (saite)
Kur Tu esi iekritis?
Es vienvakar mēģināju Tevi sazvanīt... bezcers!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: offtopic
[info]starro
2005-09-29 14:40 (saite)
gaisa bedrē :)
droši vien biju koncertā tobrīd..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: offtopic
[info]dzeina
2005-09-29 14:42 (saite)
nu ja nu tā, lai nu tā būtu :)
LV vai Tur Ārā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: offtopic
[info]starro
2005-09-29 14:57 (saite)
Nu jau kādu brītiņu kā atpakaļ -te.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?