starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2005-04-18 08:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:Miss Kittin & the hacker, Pixi
Mūzika:Asian Dub Foundation, The Fall, Dead Kennedys, Hole, Jon Spe

Drope un Drāts

Kāda lauku viesu nama saimnieks savulaik apgalvoja, ka viņa klienti šajā gleznainajā un nomaļajā nostūrī ierodas tikai divu iemeslu dēļ: sadzerties un / vai nodrāzties. Tādēļ tūrisma iespēju katalogos sadaļu B&B (Bed & Breakfast) vajadzētu precizēti nomainīt ar D&D - drope un drāts. Un 'tūristiem' pajāt uz skaistu dabu, senu kultūrvēsturi, aktīvu atpūtu un vispār uz garīgām vērtībām. Un tie kuri apgalvo pretējo, ir liekuļi.

 

Kas ir paradīze? -Mūžīgs kaifs. Pastāvīgi apdullis stāvoklis. Atrašanās nereālā apziņas stāvoklī. Sajūtu ilgtspēja. Emociju gamma. Nebeidzams pavilciens. Milzīgi kaņepju lauki un nepagurstoša `mīlas taisīšana`.

 

Paradīze jau ir te un tagad: vienīgā industrija, kas nenormāli attīstās un groza prātam neaptveramas summas ir izklaides un baudu bizness un blakus nozares: tūrisms, datorspēles, narkotikas, popmūzika, azartspēles, porno, profesionālais sports, kontracepcijas un potences stimulācijas farmācija, platekrānu iekārtas un saturs, naktsklubi. Attīstītā sabiedrībā lielākā daļa iedzīvotāju ienākumus tērē izklaidei, tikai mazāko daļu eksistences nodrošināšanai - infrastruktūrai un biodegvielai.

 

Nu, kas ir mūsu patiesās vajadzības, kuru apmierinājumu meklējam? Kas sniedz īsto piepildījuma sajūtu?

 

Mīlestība? -Aizmiglots apzīmējums manipulācijas instrumentam, ar kuru turēt baudas sniedzējobjektu allaž pa rokai pieejamu.

 

Bērni? -Greznība, kuras vērtība nav likvīda. Ja tradicionālā sabiedrībā bērnu esamībai bija racionāls un pragmatisks pamatojums, jo tā varēja saražot darbaspēku par vēdera tiesu ģimenes uzņēmumam. Un tagad paaudžu solidaritātes princips vecumdienu nodrošināšanā aizvietots ar pensiju plāniem.

 

Būt mātei, instinktīvi realizējot sievietes sūtību, izpildot sugas turpināšanas kodu? -Ticībā balstīta sena leģenda, kuru izdomājuši sociālās kārtības nodrošināšanai kā morālu kategoriju. Instinkts ir kniebties, būt mātei ir sociāla loma. Agrāk viena lieta neizbēgami noveda pie nākošās, tagad ķīmija un medicīna šo dabas likumsakarību padarījusi par brīvprātīgu izvēli. Un sievietes neizvēlas - jo attīstītāka un labklājīgāka sabiedrība, jo mazāka dzimstība.

 

Darbs? -Tikai līdzeklis baudu nodrošināšanai. Cilvēki nestrādātu, ja varētu to atļauties.

 

Draugi? -Partneri izklaides satura nodrošināšanai.

 

Estētika? -Kultūras konstrukcija izsmalcinātu baudu attaisnošanai.

 

Stils? -Atraktīva hedonisma legalizācija.

 

Vara? -Nodrošina lielu naudu dārgu un kvalitatīvu baudu pirkšanai.

 

Manta? -Brīvi konvertējama baudās.

 

Status sabiedrībā? - Nodrošina naudu un varu -> neierobežotas iespējas visatļautībai.

 

Gudrība un zināšanas? -Instruments sakarību apzināšanai, kur ir tas taisnais ceļš uz baudu iegūšanu.

 

Kultūra? -Strauji mainīga pagātnes palieka ar mērķi regulēt tieksmi baudīt.

 

Izejot no darba, prātuļojot par to, ko mums vajadzētu darīt, lai dabūtu ko vēlamies, mēs neviļus atrodamies tajā pašā labi zināmajā krogā un .. piedzeramies. Atkal. Tāpat kā pagāšpiektien. Gribējām tikai vienu drinku atslodzei, bet negausīgi esam. To sajūtu, ka jau kļūst labāk, vajag strauji stimulēt. Ar labu vien nepietiek, laba vajag daudz. Vajag dolbīties. Nepieciešami smadzeņu baudas centru pieaugoši kairinājumi.

 

Tā humanoīdā programma mūsos ir sarežģīta: reibt un aizmirsties - apskāvienos un ķīmijā.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]martcore
2005-04-18 11:20 (saite)
Ļoti kruta uzrakstīts, esmu tiešām sajūsmā, tikai vienīgais gribētos tomēr minēt, ka: naudas brīva konvertācija varā tomēr prevalē pār mantas brīvu knvertāciju baudās.
Bet malacis, reāli iepriecināji :)

(Atbildēt uz šo)


[info]chaj
2005-04-18 11:25 (saite)
Tā jau tas ir, kā Tu saki!
Un ja ne tikai nejūties neerti, bet mierīgi pieņem savas dzīves gaitu? Ar visiem baudes sasniegšanas līdzekļiem? Bez mazākiem sirsapziņas pārmetumiem?
Kā mēs to nosauksim? Vecums? Slinkums? Trulums? Dzīves gudrība? Mietpilonība?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2005-04-18 11:53 (saite)
Kristalizēšanās. Graudu no pelavām atsijāšanās. Paliek tikai būtiskākais un tas ir fizioloģiskā līmenī. Tā nav deģenerācija, tā ir īstā sapratne par dzinuļiem un motivāciju. Ideāli, figļimigļi apromantizēšana un vāvulis augstos toņos nav tuvinājis apmierinājumam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaj
2005-04-18 12:06 (saite)
Pag, pag!
Tagad mēs taču zinām, ka arīIdeāli, figļimigļi apromantizēšana un gan jau arī vāvulis augstos toņos ir kāds izsmalcināts baudas avots. Vai arī es te padaudz visu piezemēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2005-04-18 12:40 (saite)
Bija. Bet noiets etaps. Tas virziens ir izsmēlis, jo nav instinktīvi pamatots. Vajag jaunus izaicinājumus, kas restaurē nebijušas sajūtas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2005-04-18 12:54 (saite)
Romanķika ir dziņas vadīta, tāpat ir tikai priekšspēle. Un vāvulis ir blakusprodukts dzeršanai nevienatnē. Par ideāliem runā tie, kas baidās no sevis vai nezin ko grib.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2005-04-18 12:07 (saite)
Lielākā bauda - apzināties sevi kā visa šī apkārtējā ņigu-ņega nelielu sastāvdaļu. Tu vari tā, vari šitā, ņemties visvisādi - ar ideāliem, bez ideāliem, bet straume plūst...

Tad nu klausam iekšējai balsij un - uz priekšu. a ko tur daudz par to morāli un jēgu...

(Atbildēt uz šo)


[info]pasholti
2005-04-18 13:22 (saite)
Kaut ko nesaprotu - savas atziņas nu esi noformulējis, ok. Vai tu dzīvo saskaņā ar tām un par to pārdzīvo? Vai dzīvo saskaņā ar tām un par to nepārdzīvo? Vai redzi, ka visi (izņemot Tevi) tā dzīvo un Tu par to pārdzīvo? Vai nedzīvo... etc. etc. ?

Vai vienkārši drsies? :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2005-04-18 13:36 (saite)
Priecājos lasīt ko no tevis!
Teikumus gramatiskā formā esmu formulējis. Tagad es tā jūtos un sekoju tendencēm. Necepos, bet ļaujos. Negribu aizvainot nevienu. Vajag konstruktīvu pozīciju un izrietošu rīcības programmu? No rakstnieka tādu negaidiet!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pasholti
2005-04-18 14:53 (saite)
Tas - "priecājos..." - izsita mani no sliedēm, gribēju jau tā personiski kaut ko par to pozīciju un pozu... Bet pēdējais teikums pateica priekšā - bljin, a rakstītājs ta ir Starro. Rakstnieks. No tāda jau tādu nesagaidīsi. Btw, kādā delfu portālā raksts aizietu uz urrā un komentāru skaits būtu mērāms ar trīsciparu skaitli. Rakstniekam publicitāte vajadzīga. Publicitāte ved pie atpazīstamības. Atpazīstamība, lai gan fiksi novelk saiti starp rakstnieku Starro un personu IRLā, tomēr nodrošina īsāku/ātrāku ceļu pie kvalitatīva bezmaksas D&D.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2005-04-18 15:10 (saite)
Tieši tāpat uz tavu komentu iekrita un uzrāvās manas virtuālās identitātes reālā daļa - emocionāli un nekonsekventi. Grūti separēt, bet spekulēt iespējams.
Mīlu tevi (jūs abus - roku, kas klabina taustiņus un to prātu, kas to vada, to muti, kas alu dzer)! Un turpinu priecāties arvien.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?