Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2012-08-31 09:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Eu, saņēmu fmaa šādu jautājumu un samulsu, atbildēdama.

jautājums "Mani mulsina tas, ka viss Tevis aprakstītajā dzīvē it kā atkārtojas moduļos, tik cilpo un cilpo pa riņķi. pārstāju lasīt, jo attīstības nekādas. Kāpēc tā? vai man nepareizs priekšstats? kas ir Tavi atskaites punkti, lai Tu varētu mierīgi pateikt, ka Tava dzīve ir kvalitatīvi mainījusies?"

Kāpēc jabūt attīstībai un kvalitatīvām pārmaiņām ? Vai Tu cibiņus lasi tāpēc, lai konstatētu: jā, ir attīstība, ir pārmaiņas ? UN vai tad visi tā attīstās un mainās (un kāpēc es to nemanu). Un ja cilveks nemainās - vai tas ir automatiski slikti - varbūt viņam ir labi tā, kā ir ?
Un man jau liekas, ka man dzīvē ir gana attīstības un maiņas, un man neliekas, ka ir gluži riņkis.
Bet es varu summarizet un konkretizēt, pie tam ar prieku - ja nu kādam interesē:

1) tak profesionāli esmu mainījusi statusu: 2009 - doktora grāds, 2010 - publikācijas, lekcijas un konferencee runa par europu,,, jā, es domāju, ka 2009-2010 bijis kvalitatīvs lēciens karjerā, pamatojoties uz darbu, kas ieguldīts 2000-2008, kas nu - ne nu viegli, ne nu ātri, es gribu to noturēt, tas ir - ka es ne tikai vadu, koordinēju un summarizeju, bet arī rakstu un publicēju, tur ir tadā sīka, bet ļoti būtiska atšķirība
2) esmu nometusi 10 kg, mainot racionu uz protein/verdura un dzīves veidu uz stundu sporta dienā, ok, ari sīkums, bet ceru, ka nekad neatgriezīšos pie tāda patukla ļumīga sievišķa statusa
3) man ir mainījušās attiecības ar meitu (jo viņa pati mainījusies) un pašai ar sevi ar laikam, kaukā saku noticet antonio, ka esu very very strong, very very smart, and very very lucky

kauko vajadzetu nobeigumam,,, bet - ko domajis autors - kas ir Tavi atskaites punkti, lai Tu varētu mierīgi pateikt, ka Tava dzīve ir kvalitatīvi mainījusies? kam ta buutu jaabuut sim mistiskajam atskaites punktam ???


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]komentators
2010-08-31 11:52 (saite)
grāds derēs kā ļoti labs atskaites punkts. Principā jebkurš sasniegums der kā atskaites punkts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2010-08-31 11:56 (saite)
savus sasniegumus studijā ! :) bet nu ,,, jautajuma autors laikam bija domajis citus sasniegumus, tikai nezinu kaadus :) un vispaar - kas ir sasniegums ??:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]komentators
2010-08-31 11:58 (saite)
Nu kā - nostādi mērķi izdarīt kaut ko, izdari to un tas ir sasniegums. Vienkārši. Nevajag apgrūtināt galvu ar kaut kādām filozofiskām domām "kas ir sasniegums?"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fedrs
2010-08-31 13:10 (saite)
Sena artilēristu paruna: nekas tā nekaitē nospraustajam mērķim kā tiešs trāpījums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vacatio
2010-08-31 13:50 (saite)
Mans atskaites punkts - miers manā galvā. Un izaugusi es būšu tad, kad iemācīšos nekāpt uz grābekļiem uz kuriem esmu kāpusi gadiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2010-08-31 13:55 (saite)
miers man ir, vismaz sobriid, bet laikam tadu konstantu un netrauceetu mieru-mieru es nemaz neveelos :) man laikam kriteerijs "lai buutu interesanti", "lai buutu satraucoss staasts" ir speeciigaaks pret "lai buutu kaa visiem"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2010-08-31 14:06 (saite)
Es nezinu nevienu kurš gribētu "kā visiem". Tu zini kaut vienu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vacatio
2010-08-31 14:08 (saite)
Es runāju par iekšēju mieru, nevis mieru kā garlaicību. Mieru kā spēju nekrist emocionālos bezdibeņos. Tas neizlsēdz piedzīvojumus. Es gribētu izslēgt pārdzīvojumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]comtesse
2010-08-31 15:26 (saite)
varbūt to, ka tad nenotiek atkal un atkal vienas un tās pašas (līdzīgas attīstības) situācijas. kad iemācies reaģēt savādāk, nekā iepriekšējā reizē, neraudāt par to pašu, par ko pagājušo reiz, jo māki paskatīties uz to visu no cita skata punkta - nu, ja kaut ko esi iemācījies?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2010-08-31 15:51 (saite)
aknuja,,, domaju, ka ar mani ta ir noticis utt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?