Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2023-05-04 11:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atradu sitadu rakstu The role of protein in weight loss and maintenance

https://www.researchgate.net/publication/275667598_The_role_of_protein_in_weight_loss_and_maintenance

iesaka uznemt 25-30g proteina 4x diienaa - problema jau ta, ka to var izdarit tikai ar galu/zivi vai proteina pulveriem (vai ari 300 g biezpiena/grieku jogurta)

bet saka, ka 0.8g/kg esot tads minimums svara zaudesanai, vienalga tas sanak tik daudz, ka bez vistas un pulvera neiztikt

bet ok, salasijos ari par low-carb svara zaudesanu un secinaju, ka esmu uz pareizaa celja !

Higher-protein diets that contain between 1.2 and 1.6 g protein/ kg/day and potentially include meal-specific
protein quantities of at least 25–30 g protein/meal provide improvements in appetite, body weight management, and/or
cardiometabolic risk factors compared with lower-protein diets (Table 2).


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: alus ar ceptiem kartupeļiem
[info]pikaczu
2020-05-04 18:06 (saite)
Ja nopietni, tad jā, var ēst vegāni un pilvērtīgi, bet, tad ir jādomā līdzi un visbiežāk pašam jāgatavo visas maltītes, tāpēc, kas to nedara nonāk līdz deficītiem, ja ir deficīti, tad cilvēks ir šļaugans un gribas sevi uzfrišināt, visbiežāk ar kaut ko saldu. Keto vai proteīnu ēšanas plānos atrisinās pārmērīgās apetītes problēma. Var ēst retāk, līdz ar to vieglāk saplānot ēdienreizes un nošmorēt gaļas gabalu uz pāris dienām ir diezgan vienkārši. Es cenšos vismaz reizi nedēļā ēst ķidiņas, lai daudzveidīgāk. Piemēram -vistu aknas ar sīpoliem un krējumu - pa lēto, gatavs 15 minūtēs, uzskatās pietiekami pretīgi, lai pārējā ģimene man to momentā nenorītu, tāpēc paliek vēl nākamai dienai. Win, win, win.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: alus ar ceptiem kartupeļiem
[info]jojo
2020-05-04 18:19 (saite)
jā, mazliet jāplāno ir, bet, ja ledusskapī pods ar vārītām pupām vai zirņiem un kaut kādi dārzeņi un visādi konservējumi, garšīgu maltīti var ātri samest kopā 10-20 minūtēs.

kad pārgāju, kādi divi mēneši pagāja, kamēr pārslēdzos. tik ilgi, jo es arī sāli un visas eļļas atmetu tai pašā laikā pilnībā - sākumā zaudēju svaru aiz tam vien, ka nekas negaršoja, bet šīs dienas pagājušas - turklāt es vairs tik striktu diētu neievēroju.

vīrs bija lakto-ovo-veģetārietis pirms manis, es esmu tuvāk vegānam, tomēr, ja kādā produktā ir ola, nekliedzu un prom neskrienu, kaut gan pati neko ar olām negatavoju. nu un bērniņam pieteikts, ka skolā var ēst ko grib (arī gaļu, olas un zivis), bet bērns pats parasti izvēlas parasti neēst. ja ģimenē visēdāji un gatavo veģetārietis, tad varētu būt sarežģīti.

tagad ļoti pieejamas visādi gaļas aizstājēji, tāpēc gaļēdājiem pat nav jāatsakās no pierastās šķīvja formulas - ne no pierastiem kārumiem.

gatavojot ietaupās laiks, nav jāuztraucās par visām baktērijām, kuras dzīvo gaļā un no gaļas ledusskapī, tas ļoti taupa laiku. ja gatavo bez eļļas un taukiem, trauku mazgāšana ir zibenīga, noskalo zem krāna un gatavs.

un, kaut kas ir tajā, ka samazinās mana eko pēda. :) ir jau gana slikti, ka bieži pārvietojos ar lidmašīnu.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: alus ar ceptiem kartupeļiem
[info]jojo
2020-05-04 18:25 (saite)
p.s. bet ar mock-meats un citiem gaļas aizstājējiem (bodēs pilni plaukti) ir viena problēma, ļoti pārstrādāti, + salīdzinoši augsts tauku procents 5-10%. mazāk nekā gaļā, bet daudz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: alus ar ceptiem kartupeļiem
[info]snorke
2020-05-04 18:47 (saite)
ja ir speciali veselibas iemesli vai etiska rakstura apsverumi, protams, bet personiski man tas nevilina un neder - arii, ja man visu muuzu edot vistu un olas ir ideali holesterini un zems asinsspiediens, vins man tagad leks augsaa ? ir citiem noslieces uz to holesterola uzkrasanu un citiem nav

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: alus ar ceptiem kartupeļiem
[info]jojo
2020-05-04 18:26 (saite)
ā, un pupu podu laulenis un puikas pa kluso neizēdīs, unintended consequence.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?