slikts sapnis - stulbie cilvēki [entries|archive|friends|userinfo]
slikts

[ website | untu.ms ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

stulbie cilvēki [Feb. 15th, 2009|10:30 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkdot krepsi

Comments:
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:February 16th, 2009 - 12:23 am
(Link)
nu, principā droši vien varētu atrast, kur piekasīties fatalim, neskaitot arī toni.

bet pieņemot, ka sākotnējais citāts ir precīzs, es vēl nebūtu tik pārliecināts par to, kuram īsti vārdu "pierādījums" vajadzētu lietot pēdiņās.

ciktāl, protams, vārds "vajadzētu" ir vispār pielietojams vietā, kur katrs domājams saka vairāk vai mazāk, ko grib.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 16th, 2009 - 12:33 am
(Link)
es šeit drīzāk par to, ka mēs jau ļoti sen esam noskaidrojuši, ka viņš tic darvinismam, es - kreacionismam, nē, pat ne kreacionismam, jo tad man vajadzētu vairāk interesēties par zinātni. Es ticu savas konfesijas Bībeles ekseģēzei un man ar šo skaidrojumu pietiek. Ja es par to runāju, tad nevis zinātniskas kaislības vadīta, bet meklējot metaforas sajūtām, citētajā ierakstā pat nepretendējot uz ekseģēzes precizitāti. mans lauciņš ir pavisam cits, es nelienu pie viņa neko pierādīt. ko viņš, bļe, kasās?
From:[info]areems
Date:February 16th, 2009 - 01:06 am
(Link)
Es ceru, ka tu visā nopietnībā nedomā, ka nezināšana un ignorance (ar kuru, kā redzams, tu lepojies) tevi atbrīvo no pienākuma saskaņot savus uzskatus ar realitāti. Mani šķebina doma, ka tu savu skaidrojumu uzskati par līdzvērtīgu vai pietiekamu; tieši šī augsprātība ir tā, kas uzdzen niezi un liek kasīties.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 16th, 2009 - 01:18 am
(Link)
pirmkārt, tas, ka ticība būtu uzskatāma par nezināšanu, ir tikai viens no viedokļiem. otrkārt, mani šeit vairāk besī neadekvātais pārmetums, līdzvērtīgs tam, ka viņš vērstos, piemēram, pie anime māksliniekiem ar pretenziju, ka cilvēkiem nevar būt tik lielas acis un ir stulbi zīmēt šādus bildīšu miljonus ignorantā augstprātībā.
From:[info]areems
Date:February 16th, 2009 - 01:43 am

tavs hubris mani imponē

(Link)
[info]fatalis teiktajam palīdz tas, ka viņam ir taisnība. Tevis paustās lietas mudž no nezināšanas, taču tā kā zinātnē tu iedziļināties netaisies (jo stāvi tai pāri), tu visdrīzāk to nekad neuzzināsi. Taču zini vienu, tavs viedoklis ir tikpat vērtīgs, cik "Zeme ir plakana" vai "Saule riņko ap Zemi".

Un lūdzu, necenties izsprukt ar ko līdzīgu "tu nesaprati, tas bija domāts dziļi". Nekā tāda tur nav.
[User Picture]
From:[info]punkts
Date:February 16th, 2009 - 11:32 am

Re: tavs hubris mani imponē

(Link)
ko tu tur dirs
From:[info]slikts
Date:February 16th, 2009 - 02:07 am
(Link)
tā nav laba analoģija, jo starp tevi un Reiniku ir viena būtiska atšķirība. viņš neliek domāt, ka savu dziesmu tekstus domātu nopietni un burtiski, toties tu pēkšķi kā pīle, staigā kā pīle, bet apgalvo, ka neesi pīle. es nejūtos īpaši nelabvēlīgs tāpēc, ka uztveru to kā veidu, kā mēģināt neuzņemties atbildību par saviem vārdiem. ja kaut kas te ir nedekvāts, tad tas ir sašutums, ka kāds vispār tevi ir uztvēris nopietni.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:February 16th, 2009 - 01:25 am
(Link)
Ak dievs, kopš kura laika cilvēkiem ir PIENĀKUMS saskaņot uzskatus ar realitāti, nē taču.

Tikai es gribētu precizēt. Vārds "ticēt" attiecībā uz darvinismu laikam tomēr parasti nenozīmē to pašu, ko attiecībā uz kreacionismu vai (es pieņemu) ticību Dievam.

Apstāklis, ka (runāju par sevi, bet gribētu ticēt arī,ka par fatali) esmu lasījis par dabīgās izlases teoriju, mēģinājis izsekot domu gaitai un atzinis par pārliecinošu, nebūt nenozīmē, ka esmu pieķēries šai teorijai (īstenībā mani viņa diezgan kaitina dažkārt). Vienkārši, manai racionalitātei neviens cits nav varējis piedāvāt skaidrojumu, kas aptver gan to pašu, ko Darvina teorija, gan sasaista to visu gana sakarīgi kopā manā galvā.

Kas nozīmē, ka ja uzradīsies cits -- mana prāta uztverē labāks skaidrojums -- es mierīgu sirdi atmetīšu Darvina idejai ar roku. Diez vai to var teikt par kreacionistiem un (Dievam) ticīgajiem. Cik saprotu, šajā gadījumā ar ticību saista kaut ko tādu, ko vajag apliecināt un pie kā vajag turēties, un par ko nav NEPIECIEŠAMS interesēties no racionālu skaidrojumu viedokļa.

Kas ir pavisam cita ticība.
From:[info]areems
Date:February 16th, 2009 - 01:49 am
(Link)
No sākuma bija "[..] tava nezināšana ļauj uzmest realitāti", bet tas neizklausījās gana kategoriski..

Par pārējo, jā, tieši tā, +1.
From:[info]slikts
Date:February 16th, 2009 - 01:08 am
(Link)
to nesauc par darvinismu, to sauc par bioloģiju. lai zinātu par kreacionismu, tev nebūtu jāinteresējas par zinātni, tev būtu jāinteresējas par pseidozinātni.

kurš īsti pie kura lien? es tev tikai šo to pajautāju un tad savā žurnālā pateicu, ka man tavs stulbums un ignorance besī ārā. tu pati atnāci un sāki to ilustrēt, neviens tevi nesauca.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 16th, 2009 - 01:15 am
(Link)
es tev iesaku kā pie nākamā iet pie Laura Reinika un teikt, ka sirds nevar sadegt neparasti un to māca fizika.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:February 16th, 2009 - 01:31 am
(Link)
> Molekulas kalpo Dievam, darbojoties tieši tā, kā viņš bija iecerējis. Izņemot tādas lietas kā vēzis, kas ir uzskatāmākais piemērs grēka sekām.

--

Tēlains izteiksmes līdzeklis? Nunu. :) Bet nu, чем богаты, тем и рады droši vien.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:February 21st, 2009 - 06:46 am
(Link)
Nuss, varbūt nevajag uztvert burtiski vārdu "molekulas"? Gluži tāpat kā mistiķu (nu tur tipa abas Helēnītes un pēc tam nākošās paaudzes) lietotajam vārdam "enerģija" vienīgais kopīgais ar dabaszinātnēs lietoto ir verbālais skanējums? Tad sanāk tas tēlainais izteiksmes veids.
From:[info]slikts
Date:February 21st, 2009 - 01:45 pm
(Link)
tu aizmirsi pateikt, kāpēc nevajag