gandrīz patiesa ([info]skyhell) rakstīja,
@ 2010-09-01 16:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:101

tfu
Esmu pikta! Kad beidzot esmu pielauzusi Dārgo man iegādāt Burberry maku, tā konkrētais maks vairs nav atrodams.. Bāc, visu vasaru tas ebayā rēgojās acu priekšā, bet nu vairs nav. Un es tāāāā biju sacerējusies.. Nu nekas pacietīgi gaidīšu- varbūt tomēr sagaidīšu. Līdzīgi ir ar tel, joprojām staigāju ar savu vidusskolas gadu aparātu, kuram nu jau rit 8tais gads, bet vietā jaunu nevaru atrast, jo man vnk nekas nepatīk. It kā gribu iphonu, bet bail ieberzties, it kā gribu sagaidīt jauno nokia N8, bet jau tagad nojaušu, ka man tas tomēr nepatiks.. Ehh, sarežģīti ar mani.


Un vispār Dārgajam ir kauns, ka nevēlos veidot karjeru, ka vēlos atpūsties un būt mājās. Tāda aptuveni bija doma mūsu vakardienas sarunai. Man gan likās, ka vīrietim vajadzētu būt lepnam, ka viņš var nodrošināt ģimeni un sieviete var vnk baudīt dzīvi, nevis tēlot lielo karjeristi. Bet izrādās, ka mans vīrietis nav tāds, viņam gribas, lai es cītīgi vergotu un veidotu sazinkādu tur sapņu karjeru. Tajā pašā laikā viņš nespēja atbildēt uz tik vienkāršu jautājumu kā- kur viņš redz mani strādājam? Es pati sevi nekur neredzu, kas man patiešām riebj, bet tā nu tas ir. Es vnk nezinu, ko vēlos šajā dzīvē darīt.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2010-09-01 17:07 (saite)
lasīju un palika nelabi no tāda sievišķa.. kāds tiešām tādas vēl cieš?!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skyhell
2010-09-01 17:32 (saite)
Izrādās, ka cieš gan :D :D :D
Es tik nesapratu, no kā tieši palika nelabi? No tā, ka nevēlos strādāt, ka nevēlos ūber kruto karjeru, kuras dēļ visu savu laiku pavadīšu darbā, nevis ar tuvajiem cilvēkiem. Tas, ka mans vīrs ir darbaholiķis, nenozīmē, ka man tādai jābūt.. Un vispār, cik daudz uz pasaules ir tādu cilvēku, kas ar milzonīgu prieku izvēlētos iet uz darbu, nevis tā vietā veltītu laiku citām sev tuvām lietā, protams, ja vien darbs nav hobijs, kas ir reta un apskaužama parādība..?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-09-01 17:55 (saite)
tas ko tu tagad raksti ir mazliet atšķīrīgs no tā pretīgā teikuma, ka vīrietim jābūt lepnam par iespēju savai dāmai nodrošināt vnk baudīt dzīvi, man tas asociējas ar vazāšanos ikdienā pa veikaliem un gulēšanu salonos, nevis rūpešanos par māju un ģimeni, kas ir tik pat svarīgi kā strādāt.. ak jā un vēl tā īdēšana par maciņu, kā par bērnam par lelli :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skyhell
2010-09-01 18:13 (saite)
Es gan īsti nespēju saskatīt atšķirību starp to, ko rakstīju iepriekš un tagad.. Abās vietās tak ir teiks, ka nevēlos strādāt, tātad Tavā uztverē esmu galīgi garām sievišķis- vai tad man savā cibā vajadzēja sīku un smalki izplūst par mājsaimniecības tēmu, lai kāds garāmejošais kko nepārprot :D Jo man vnk ir pašsaprotami, ka sieviete esot mājās, par to arī rūpējas. Un ja es būtu vīrietis, es tiešām lepotos, ka vienatnē varu nopelnīt dzīvošanai un mana sieviete var izvēlēties strādāt vai nē. Mans vīrs savukārt justos lepnāks par mani, ka esmu labā amatā, nevis mājās..

Runājot par maku- vai tad Tev tiešām dzīvē nav bijusi kāda lieta, ko ļoti, ļoti vēlies dabūt, bet kkādu iemeslu dēļ tas nesanāk un tad vnk gribas papiktoties, cik nežēlīgs ir liktenis šajā jomā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2010-09-01 17:10 (saite)
no kā atpūtīsies, ja nestrādā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skyhell
2010-09-01 17:19 (saite)
No dzīves ;) Gatavošana, rūpēšanās par māju, bērniem un labu sajūtu radīšana neskaitās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vacatio
2010-09-02 13:10 (saite)
Skaidri redzams, ka nekad neesi uzturējis savu dzīves vietu kārtībā, gatavojis regulāri otro un saldo, mazgājis savu un otra veļu un vēl rūpējies par mājdzīvnieku vai bērnu. Tikai tādi ir tik aprobežoti un spējīgi domāt, ka tiem, kam nav algota darba ir laiks veikaliem, frizieriem un citām tml figņām. Tieši otrādi-kad strādāju algotu darbu, nerūpējos par regulārām siltām vakariņām, tīrām grīdām un tml, bija daudz vairāk laika draudzenēm un veikaliem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-09-02 13:47 (saite)
Respektīvi, neesmu bijis mājsaimnieks, tas tiesa. Taču dzīvoklis vienalga ir tīrs, veļa izmazgāta un vakariņas siltas -- daudz kas atkarīgs no tā, vai mērkaķis pats arī pie tā piedomā un piedalās. Abiem strādājot līdz 18 un pēc tam apdarot mājas darbus, pietiek laika arī draugiem.

Ja tu dzīvo, lai uzkoptu dzīvesvietu un pamazām pārvērties par Pelnrušķi, varbūt ir laiks kaut ko mainīt?

Ja sieviete audzina bērnu, tad tā, protams, ir pavisam cita situācija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2010-09-02 14:01 (saite)
Cepti pelmeņi, atsildīta maximas karbonāde, vai vārīti cīsiņi MANĀ /stipri subjektīvajā/ skatījumā tās nav nekādas siltas vakariņas. Normāli strādājošai sievietei, kura nāk no darba ap 19:00 nav laika kārtīgām siltām vakariņām ar saldo. Man tas dienā aizņem aptuveni 2-3 stundas un strādājot algotu darbu es to noteikti nevarētu un negribētu atļauties.
Un nē-grīdu mazgāšana nav neviena cilvēka dzīves jēga. Parasti/normāli jau cilvēkam ir arī hobiji-tas ar ko viņi sevi nodarbina, tas, kas viņiem sagādā prieku. Mans hobijs aizņem tikpat daudz laika cik mans vīrietis pavada darbā. Ar ko tas ir sliktāk par algotu darbu?
"Abiem strādājot līdz 18 un pēc tam apdarot mājas darbus, pietiek laika arī draugiem." - šis variants izslēdz praktiski jebkādus hobijus. Bet viņš pieļauj normālu mietpilsonisku dzīvi. Tikai ne visiem tādu gribas dzīvot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-09-02 14:52 (saite)
Nu, man ir gluži labi arī bez saldā. Ir daudz variantu, kā pagatavot normālas vakariņas (ne no pusfabrikātiem) arī ātrāk kā 2-3h. Zupu var izvārīt iepriekšējajā vakarā, vista/zivis cepas ātri. Protams, ir jauki, ja var atļauties katru vakaru gatavot restorāna cienīgu maltīti, visu cieņu - arī tas ir hobijs. Dažādiem cilvēkiem -- dažādas prioritātes!

Ja abi prot gatavot, hobijiem atliek vakari un brīvdienas -- vajag tikai drusku vairāk pacensties, piedomāt un laika pietiks visam!

Ar to es gribu pateikt, ka ir iespējama dzīve tīrā mājā un ar siltām vakariņām, laiku hobijiem un draugiem arī tad, ja sieviete strādā. Tiesa, kādi nu kuram hobiji...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2010-09-02 15:13 (saite)
Nu visko jau var. Stāsts par to, ka katram savs. Teikt, ka sieviete ir sekla, tāpēc, kas nestrādā/vai grib būt mājsiamniece, ir ļoti aprobežoti. Tad jau varu tikpat stulbi oponēt, ka sieviete, kurai jāstrādā ir stulba, jo nevar atrast sev vīrieti kurš normāli pelna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-09-02 16:16 (saite)
Nevienā brīdī neesmu pieminējis seklumu.

Offtopiks: tagad jau dzimumu līdztiesība, čaļi arī var mazgāt grīdas, cept bulciņas un dresēt kaķi, kamēr sievietes laužas pa karjeras kāpnēm :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2010-09-02 16:18 (saite)
Var, bet forši, ja nav spiestas. Tāpat kā forši, ja vīrietim pašam nav savas zeķes jāmazgā un silta karbonāde gaida mājās, nevis pašam jāklopē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skyhell
2010-09-02 16:30 (saite)
Nu tas sievišķis un ciešana pārāk forši neizklausās..

Un galu galā runa bija par to, ka es karjeras kāpnes nevēlos, bet manam Dārgajam izrādās labāk gribētos sievu karjeristi ar ko apkārtējiem palepoties, nevis sievu mājsaimnieci. Es vnk biju domājusi, ka vīrieša lepnums un gods ir spēja uzturēt savu sievieti, kas var kaut pa saloniem staigāt, ja vēlas, bet izrādās, ka manam vīrietim ir citi lepnuma kritēriji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skyhell
2010-09-02 16:05 (saite)
Mans novērojums ir ļoti vienkāršs- darba dienās vīrs nāk mājās pietiekami vēlu un gana noguris, lai nestāvētu kopā ar mani pie plīts vai nemazgātu grīdu.. Nedēļas nogalēs gan nav problēma ar viņa palīdzības iegūšanu, bet labāk gan es gribētu kkur doties, nevis berzt māju, jo tāpat jau mēs gana maz laika pavadam kopā. Līdz ar to man liekas diezgan utopiska iedoma, ka mēs gatavojam kopā. Mūsu ģimenē ir pieņemts, ka viņš ierodas mājās un uz plīts jau gaida silts ēdiens, jo viņš ir pārāk izsalcis, lai vēl gaidītu, ka tiks kkas pagatavots- tā vietā tad viņš žigli apēd kkādus našķus un citus sū..,nekā gaida, kad beidzot kkas būs gatavs. Tad nu sanāk tā, ka manās darba dienās viņš ēd iepriekš pagatavoto, kas patiesībā man nepatīk, jo neatzīstu vairākas reizes sildītu ēdienu, bet manās brīvdienās viņš un arī es saņemu pienācīgu ēdienu. Zinu tikai to, ja strādātu nevis maiņu grafikā kā tagad, bet ķip "normālajā", tad māja tiešām būtu lielākā bardakā un gards ēdiens būtu tikai brīvdienās, jo atvelkoties mājās visticamāk negribētu neko darīt, bet drīzāk gan kko pasūtīt.

Katrā gadījumā es nesaprotu, kādēļ man vajadzētu gribēt sevi tik ļoti nostrādināt kā bīdīt karjeru, rūpēties par māju un vēl mēģināt atrast laiku arī sev. Tajā pašā laikā zinot, ka es varētu arī bez pārguruma un daudz kvalitatīvāk visu izdarīt, ja nestrādātu. Bet Tu jau teici- katram savas prioritātes, līdz ar to nesaprotu par ko no sākuma bija tāds cepiens, kad sākās šī diskusija?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-09-02 16:55 (saite)
Sākumā iedomājos to no savas šobrīdējās dzīves modeļa un tajā šāda sistēma ne pārāk iederas... taču nu ir viela pārdomām. Nebija sanācis vēl par šo tēmu aizdomāties, iespējams, ka nedaudz par agru. Hmm.

Kā ir ar morāliem apsvērumiem, tērējot "ne savu" naudu? Jeb jūties nopelnījusi ar visu iepriekš minēto?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skyhell
2010-09-02 18:21 (saite)
Patiesībā ir tā, ka dotajā momentā strādāju, jo vnk gribas vairāk baudīt dzīvi daudz ceļojot un pērkot Burberry makus :P, tādēļ mana alga aiziet rēķiniem un vēl šim tam.. Bet nekad neesmu slēpusi, ka vēlos būt mājās un nevaru sagaidīt to brīdi, kad Dārgais ieradīsies un teiks šos maģiskos vārdus- no šodienas vari nestrādāt,ja nevēlies ;) Bet es mērķtiecīgi esmu atteikusies no labāk atalgota darba un nestrādāju katru dienu no pl.8-18, bet gan pēc konkrēta grafika, lai sanāk, ka varu paspēt izdarīt visas lietas, ko esmu izdomājusi. Un man tiešām nesanāk visu paveikt, ja ierastos katru darba dienu mājās ap pl.19 un brīvas būtu tikai nedēļas nogales.

Patiesībā es daudz netērēju un nejūtos arī vainīga, tērējot vīra naudu, jo galu galā lielākais vairums ir viņa labā ;) Reizēm mums sanāk saķeršanās par to, kur nauda paliek, un tad man uznāk riebums, ka man kkas viņam ir jāprasa, bet tas ir reti un lielāko ties viņš ātri attopās, jo principā naudu nediedelēju- ja man to nedod, tad es neko nepērku un ledusskapis ir tukšs. Varu arī visu dienu pavadīt mājās lasot grāmatu, kur nauda nav vajadzīga ;)

Katrā gadījumā, ja Tu tiešām visu dienu pavadītu darot ikdienas darbiņus, ieskaitot gardu maltīti, tad beigās iespējams būtu vairāk noguris nekā savā patstāvīgajā darbā un tad saprastu, ka sieviete esot mājās tiešām nopelna katru santīmu, ko viņai iedot!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]malish
2010-09-01 18:36 (saite)
varbūt Dārgais konkrēto maku jau ir iegādājies? ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skyhell
2010-09-01 20:35 (saite)
būtu jau labi, bet diezvai..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skandaloza
2010-09-02 17:54 (saite)
Būt mājsaimniecei un rūpēties par vīru nav nekas slikts. Taču doma, ka man nebūtu pašai savas naudas un būtu jāprasa to vīram, neliekas īpaši laba...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skyhell
2010-09-02 18:31 (saite)
Bet var taču vienoties par obligāto summu, ko katru mēnesi saņem un lieta atrisināta, nebūs nekas jāprasa :) Un galu galā par mājsaimnieci var būt tikai tāda, kuras vīrietis ir gana gudrs, lai neliktu sievietei justies pazemotai, ka viņa tērē viņa naudu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skandaloza
2010-09-02 20:35 (saite)
Arī taisnība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?