- 24.3.06 17:18
- mans dēls 12 gadu vecumā iemācījies uzvārīt piena-makaronu zupu. vienīgais, ko viņš prata līdz šim - uzsmērēt sviestmaizi, taču sava slinkuma dēļ darīja ārkārtīgi ļoti reti. viņš vispār var iztikt bez ēdiena ļoti ilgi. vienmēr ir citas prioritātes.
piena-makaronu zupa gan viņam tik ļoti garšo, ka tagad vāra to katru dienu. nu man prāts mierīgs, varu atstāt vienu - badā nenomirs. - 32 rakstapiebildīšu
- 24.3.06 17:26
-
citizen
malacis! veel eedienkartee var iekljaut pankuukas un omleti - dazhaadiibai :)
- piebilst
- 24.3.06 17:28
-
pankūkas gan man nesanāk. nav jau arī vairs 12, bet tomēr vienmēr piedeg
- piebilst
- 24.3.06 17:34
-
pierauj pie pannas?
- piebilst
- 24.3.06 17:42
-
nuja
- piebilst
- 24.3.06 17:47
-
nemēģināji - atraut?
- piebilst
- 24.3.06 18:04
-
mēģināju kāst un spiest - nelīdzēja
- piebilst
- 25.3.06 00:34
-
spaidus un maldus met pie malas, bet piejauc nākamreiz mīklai mazāk piena, uztaisi biezāku, tad neraus klāt. un vēl var mīklā jau iejaukt sviestu vai eļļu un tad cept uz nepiedegošās pannas bez jebkādām taukvielām, sanāk neparasti
- piebilst
- 24.3.06 17:27
-
a kā vāra piena-makaronu zupu? man arī šausmīgi garšo
- piebilst
- 24.3.06 17:33
-
citizen
veel forshaak ir piena saknju (makaroni nav forshi), bet tu jau nu obligaati salaistu deelii.
- piebilst
- 24.3.06 17:42
-
labi labi - sautējumi man sanāk lieliski
- piebilst
- 24.3.06 17:54
-
vēēēē... (ar plato "ē")
- piebilst
- 24.3.06 17:34
-
un piena-rīsu man baigi garšoja
pamēģini iejusties 12 gadu vecumā, un uzreiz būs skaidrs, kā tādu vāra - piebilst
- 24.3.06 17:43
-
jā, piena - rīsu arī rullē
- piebilst
- 24.3.06 19:24
-
Un vēl nedaudz rozīnes.
- piebilst
- 24.3.06 17:54
-
nezinu, kā citi, bet mēs vāram tā:
uzvāra makaronus ūdenī (to taču tu māki?), drusku sāls
nokāš duršlakā
iemet atpakaļ katlā
pieliek sviestu
uzlej pienu, cik vajaga
uzkarsē gandrīz līdz vārīšanai
ēd ar cukuru un kanēli, bet, ja negaršo salda, tad vienkārši ar sāli
sāls gan bišķi jāliek klāt arī saldajai zupai - piebilst
- 24.3.06 18:03
-
sounds too easy
- piebilst
- 24.3.06 18:05
-
Viss ģeniālais ir vienkāršs.
- piebilst
- 24.3.06 18:09
-
pamēģini - redzēsi!
- piebilst
- 24.3.06 17:37
-
Piena-klimpu, manuprāt, ir vēl labāka. Pavisam advancētas ir t.s. plaucētās klimpas, kur uz miltu šķīvja kaut kā ar verdošu ūdeni darbojas, bet tādus faķīra trikus tikai vecmāmiņa mācēja izveikt.
- piebilst
- 24.3.06 17:39
-
citizen
nu, un tavas vecmaaminjas fakjiira trikus tu tagad gribi skukas beernam iebarot?
- piebilst
- 24.3.06 17:44
-
Nē, es apceru savas ierobežotās kulināra spējas. Bet bērniem plaucētās klimpiņas garšo.
Mandomāt, parastās klimpas arī sīcis var viegli uzvārīt. - piebilst
- 24.3.06 17:43
-
kas tas miltu šķīvis tāds ira?
- piebilst
- 24.3.06 17:44
-
Neatceros to tehnoloģiju, bet kaut kā milti laikam tika ar verdošu ūdeni aplieti, lai salīp piciņās. Vai varbūt klimpu mīkla ar to ūdeni, kaut kāda mistika bija.
- piebilst
- 24.3.06 17:59
-
plaucēto mīklu vienkārši pagatavot, bet esmu drusku piemirsusi, jāpaskatās omītes burtnīciņā:)
vai nu ber miltus verdošā pienā vai otrādi - to pienu (vai ūdeni) gāž virsū. un stipri maisa, un tad tā mīkla paliek tāda spīdīga un staipīga, un turās vienā kamolā, kas atlec no malām.
klimpas no tādas neesmu taisījusi - esmu cepusi vēja kūkas. kad šitās plaucētās mīklas piciņas uzliek uz cepešpannas, viņas milzīgi piepūšas. tad var grietz nost galiņus, pildīt putukrējumu, uz putukrējuma - rīvētu šokolādi un grauzdētus riekstiņus, tad vāciņu atpakaļ un pārkaisa ar pūdercukuru.
uz ir daudz garšīgākas kā tās tradicionālās, kuras cep, šķiet, no rauga mīklas.
- piebilst
- 24.3.06 18:01
-
Mmm, sakārdināji.
Laikam tā bija, ka lēja ūdeni miltiem virsū. Pati nekad neesmu mēģinājusi. - piebilst
- 24.3.06 18:02
-
ja atcerēšos, pameklēšu to recepti. baigi vienkārši bija šamās izcept. un ātri.
- piebilst
- 24.3.06 19:26
-
vēja kūkām taču vārīto krēmu vajag pildīt!
- piebilst
- 24.3.06 20:30
-
nē! krēmšnitēm vārīto, vēja kūkām tikai un vienīgi putukrējumu!
- piebilst
- 25.3.06 00:36
-
eu, nopietni? verdošs piens, milti un viss? un iegūst mīklu? kuru var cept vai vārīt pēc tam?
- piebilst
- 24.3.06 18:07
-
Vienreiz viņš jau to bija iemācījies. Tad iznāk, ka tagad ir iemācījies otrreiz :)
- piebilst
- 24.3.06 18:08
-
ej nu?!
- piebilst