- 24.3.06 17:59
-
plaucēto mīklu vienkārši pagatavot, bet esmu drusku piemirsusi, jāpaskatās omītes burtnīciņā:)
vai nu ber miltus verdošā pienā vai otrādi - to pienu (vai ūdeni) gāž virsū. un stipri maisa, un tad tā mīkla paliek tāda spīdīga un staipīga, un turās vienā kamolā, kas atlec no malām.
klimpas no tādas neesmu taisījusi - esmu cepusi vēja kūkas. kad šitās plaucētās mīklas piciņas uzliek uz cepešpannas, viņas milzīgi piepūšas. tad var grietz nost galiņus, pildīt putukrējumu, uz putukrējuma - rīvētu šokolādi un grauzdētus riekstiņus, tad vāciņu atpakaļ un pārkaisa ar pūdercukuru.
uz ir daudz garšīgākas kā tās tradicionālās, kuras cep, šķiet, no rauga mīklas.