- valsts svētku vakariņas
- 10.11.09 13:33
- Ja jums būtu jāuztaisa valsts svētku (vai, teiksim, svētku nedēļas) ēdienkarte restorānam, - kādus ēdienus jūs uzskatītu par atbilstošiem?
- 43 rakstapiebildīšu
- 10.11.09 13:40
-
Ja tematika ir valsts svētki, tad var vistu kājiņām galos uzmaukt sarkanbaltsarkanas spurdziņas (nezinu kā to kreppapīra sūdu sauc, bet redzēju tādu pie amīšiem, bbq vakarā 4.jūlijā tie tā izdekorēja savas vistu kājiņas :))))
- piebilst
- 10.11.09 13:41
-
kartupeļu klimpas ;]]] (droši vien tas ir pārāk vienkāršs ēdiens, bet mūsu dzimtai – elitārs; lielos godos)
bet jebkurā gadījumā kaut ko vienkāršu, kur nav daudz sastāvdaļu. o, krāsnī, pelnos, mizā cepti kartupeļi, ko pasniedz ar biezpienu, sviestu un sāli!
viss, jāiet pusdienās. - piebilst
- 10.11.09 13:50
-
tad jau labāk parastās klimpas melleņu ķīselī
- piebilst
- 10.11.09 13:51
-
plusmiljons!
uz klimpām melleņu ķīselī es ietu katru dienu. - piebilst
- 10.11.09 13:53
-
turklāt simboliski - baltie latvieši, kam apkārt ķomka.
- piebilst
- 10.11.09 13:54
-
:D
- piebilst
- 10.11.09 14:14
-
Ko arī simbolizē tas mūsu karogs
- piebilst
- 10.11.09 13:52
-
kas ir "parastās klimpas"?
- piebilst
- 10.11.09 13:54
-
klasiskās nekartupeļu :)
- piebilst
- 10.11.09 13:55
-
saulīt, un ko ar tiem melnajiem zobiem? pie vakarkleitas un pērļu virtenes?
- piebilst
- 10.11.09 14:02
-
tas taču bonuss :) vēl viens neliels realitātes pieskāriens!
- piebilst
- 10.11.09 14:18
-
ja neesmu aizmirsusi, tad pret melniem zobiem der citrona šķēlīte, kuru servē uz šķīvja maliņas....
- piebilst
- 10.11.09 14:57
-
merķeļa (protošķēliskie) latvieši
- piebilst
- 10.11.09 13:43
-
kaut ko sarkanbaltsarkanu :) (piedod, nenoturējos)
bet nopietni, ceptas meža ogas kārtojumā ar saldējumu, speciālais valsts jubilejas deserts. - piebilst
- 10.11.09 13:45
-
rupjmaizes kārtojumu
- piebilst
- 10.11.09 13:45
-
ar brūklenēm vai dzērvenēm
- piebilst
- 10.11.09 13:53
-
kants
armijas zupu - servētu vācu armijas ķiverēs,
kartupeļu pankūkas
medījuma cepeti
sarkanbaltsarkanu dzērveņu/vaniļjas kremu
ogu vīna punšu
kokteili dzimtarzeme - šampis ar balzamu
+ paskates receptes m. zariņa Viltotajā faustā :) - piebilst
- 10.11.09 13:55
-
Uz Mārtiņiem jau pīle vai zoss, ne?
- piebilst
- 10.11.09 13:57
-
buljons ar pīrādziņiem
cepetis
desertā krēms, brūklenes, brūkleņu ķīselis - piebilst
- 10.11.09 13:58
-
mēs uz svētkiem ēdam lasi - tādu, kur pliku gabalu pavāra mazā ūdens daudzumā ar sviestu, klāt dilles un vārītus kartupeļus.
- piebilst
- 10.11.09 14:01
-
Asinsdesu vajag (buus arii bruuklenju ievaariijums)
- piebilst
- 10.11.09 14:04
-
nu jaa un veel to siljki ar biezpienu.
- piebilst
- 16.11.09 14:54
-
Paldies par asinsdesu :)
- piebilst
- 10.11.09 14:02
-
kaut ko tādu, pēc kā visi "paliek savās vietās"
- piebilst
- 10.11.09 14:06
-
Super!:))
- piebilst
- 10.11.09 14:05
-
Tutta
Aukstajās uzkodās kāds nēģis.
Cūkas karbonāde. :) Vai cūku ribiņas. Ar štovētiem kāpostiem. :)
Rupjmaizes kārtojums. Tāds patriotisks izskatās. :) Visās nozīmēs. - piebilst
- 10.11.09 14:38
-
unpy
Nu, bet Tev tak nav nacionālā virtuve. Līdz ar to tas ir jautājums šefpavāram - ar ko viņam asociējas valsts svētki.
- piebilst
- 10.11.09 15:15
-
Viņš jau pats arī izvēlēsies - tikai gribējās paprasīt tautai viedokli:) pagaidām izskatās, ka bez rupjmaizes kārtojuma neiztikt:)
- piebilst
- 10.11.09 14:40
-
cepts nēģis ar marinētu seleriju un ķirbi
cepts cūķis ar brūklenēm un ābolie
rupjmaizes/dzērveņu kārtojums ar riktīgu putkrējuma mici - piebilst
- 10.11.09 15:00
-
cūkgaļas cepetis ar brūkleņu mērci, kartupeļu pankūkas ar lasi vai sēnēm, krāsnī cepti āboli ar saldējumu, rupjmaizes kārtojums
- piebilst
- 10.11.09 15:55
-
jā, es par āboliem, ļoti labi ar salčuku
- piebilst
- 10.11.09 15:01
-
veeja kuukas
- piebilst
- 10.11.09 15:17
-
Ō! Mmmmmm.... Bet ja nu sakrītas? Nē, tās laikam tikai mājās. Bet vispār gan ideja forša.
- piebilst
- 10.11.09 18:30
-
nē, es taisītu kaut ko no vecajām pavārgrāmatām, piemēram, to rosolu ar siļķi
- piebilst
- 10.11.09 18:37
-
O, jā! Klau, Tu būsi rīgā 18.nov.?
- piebilst
- 10.11.09 18:41
-
nē :( man jau te darba diena. būšu 20-ajā vēlu.
- piebilst
- 10.11.09 18:54
-
oi, pareizi! nu žēl.
- piebilst
- 10.11.09 19:08
-
karstvīns, jo mēdz būt auksti pie daugavas. :)
- piebilst
- 10.11.09 21:59
-
Siļķi iekš maizītes, ar nosaukumu - karstā siļķe
- piebilst
- 11.11.09 01:13
-
blondulla
tā kā valstī krīze, varbūt zupu no cirvja kāta? :)
nu vai tieši otrādi - kādu treknu zosi vai tītaru, nosaukums varētu būt, piemēram, "Resnie putni" ;) - piebilst
- 11.11.09 05:36
-
zazazelle
man loti patika virginia doma par upes zivi ar maarrutkiem un veeja kuukaam.
jaabuut visam vieglam un prieciigam. un vienkaarsham.
es gan pirmais ko iedomaajos bija dzeervenju debesmannaa stikla traucinjaa, vai plombiiru ar kakao paarkaisiitu baltaa keramikaa.
asaris dillees un sviestaa sauteets. rotaajumaa-svaigas jaanjogas.
un mazie ekleeri pie mazaas kafijas.
buzhenina, nezinu kaa latviski - tas taads aukstais cepetis skeeliitees sagriezts, arii ar maarrutkiem.
varbuut uz svetkiem var uzest arii foie gras? - piebilst
- 11.11.09 08:22
-
es mēģinātu uztaisīt kaut ko maksimāli tuvu tam, ko restorāni varētu būt piedāvājuši tajā laikā, kam piesaistīti attiecīgie valsts svētki. LV svētku nedēļas gadījumā tas būtu 1918. - 1919. gads. Iespējams, arī noformējumu censtos ieturēt līdzīgi, ja vien kaut ko tādu var restaurēt.
- piebilst