sirualsirual ([info]sirualsirual) rakstīja,
@ 2015-11-11 20:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pēdējās dienās jūtu konfliktējošu emociju mežu, intensīva degšanas/gruzdēšanas sajūta.

vakar supernetto ar sevi sarunājās ļoti apaļīgs vīrs sarkanā vējjakā (pieļauju, drīzāk nekā vēlāk nomirs no sinkopes - resni pirksti, nespodra seja, pirka kaudzi krekeru un zefīru). izklausījās, ka viņam viss notiek vismaz, nu, ka viņa galvā rosās tik aizraujoši plāni, ka viņš nevar tos noklusēt.

garīgās slimībās mani vienmēr ir fascinējusi tieši "atpazīšanas aina". αναγνωρισμός. kad tu iznirsti no tumsas un saproti, ka ar tevi kaut kas līdz pašām vīlītēm nav kārtībā, man liekas, ka tādām sāpēm ļoti maz kas var līdzināties.

jutos ļoti slikti, to vērojot, un gribējās aizvērties. pie kases bija pārdevēja, kas, liekas, ar mani flirtē jau pāris mēnešus. gribēju viņai caur acīm nodot, kā likās, izmisušu empātijas sajūtu, kuru manī radīja šis vīrs. paprasīju, lai neliek ābolus maisiņā, viņa teica, ka gribēja, kā labāk. laikam apvainojās. sajutos ļoti slikti.

šodien noskatījos e-komunista dokumentālo filmu par 24 gadus vecu meiteni, kas izlēmusi atņemt sev dzīvību - Beļģijā, kur viņai var palīdzēt to izdarīt. visu filmas laiku (~20min) teicu sev "aizveries", pie beigām pabimbāju un aizvēros arī. iesaku, lai gan nezinu, vai jums arī vajag aizvērties.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hxpzy
2016-01-25 14:48 (saite)
un kādas ir Tavas domas par asistēto pašnāvību?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sirualsirual
2016-01-25 17:34 (saite)
viņas tiešām nav svarīgas, taču neredzu, kāpēc ne. ko tu par to domā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hxpzy
2016-01-25 20:39 (saite)
vai esi dzirdējis par Eleanor Longden stāstu ar viņas balsīm galvā? piedod, ceru, ka neuzbāžos :D

man ir grūti saprast, ko domāju. šis ir lielisks jautājums, kurā morālās vērtības var sapludināt lielā putrā. tas man patīk, bet uzskatu, ka nevienam nevajadzētu ciest un vēl mazāk to vajadzētu darīt citu dēļ, piespiedu kārtā paliekot pasaulē. bet es vēl skaitos kā topošais ārsts, tā kā man droši vien nevajadzētu tā uzskatīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirualsirual
2016-01-26 17:39 (saite)
inčīgi - ko tu mācies? gudrais jūzeris panacea to sievieti ir pieminējis. šī sieviete intervijā the guardian ieteica izlasīt julian jaynes grāmatu, kuru sauc "The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind". tā bija ļoti interesanta, un tās galvenā hipotēze bija ka senos laikos cilvēkiem īstas balsis viņu galvās kalpoja par padomdevējiem jaunās situācijās. vai Eleanor Longden ir runājusi arī par eitanāziju?

mana tuva radiniece ir ārste. viņa pie pozitīva viedokļa par asistēto suicīdu - īstenībā tas faktiski jau notiek ar smagi slimiem cilvēkiem ("aizmirsu iedot zāles") - nonāca strādājot vesel. aprūpē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hxpzy
2016-01-26 18:56 (saite)
mācos medicīnu. par grāmatu nezināju, salīdzinoši nesen redzēju e. longdenas ted runu. par eitanāziju nav runājusi, cik zinu, pieminēju viņu vispār vairāk sakarā ar "atpazīšanas ainu" un ka nonāc līdz atskārsmei, ka kaut kas nav ar tevi kārtībā.
vai balsis kā padomdevēji varētu būt pielidzināmas parastajai sirdsapziņai un spriestspējai? vai tas monologs, kas man šobrīd norisinās galvā ir klasificējamas kā balsis? vai balsis tās ir tikai tad, ja tiešām liekas, ka kāds (svešs) runā, bet neviena apkārt nav, kas to būtu varējis teikt? uz šiem jautājumiem vari neatbildēt.

es ticu, ka tas jau notiek. bet līdz nebiju redzējusi to video, ko ieliki savā ierakstā, nemaz nedomāju, ka arī tādiem cilvēkiem, kuriem fiziski viss kārtībā, bet problēmas ir ar mentālo veselību, dod iespēju izdarīt asistēto pašnāvību. patika tas teikums, ka dažiem tāda iespēja atļauj saprast, ka tas nav tas, ko viņi patiesībā grib. un šķiet, ka vispār pārsvarā cilvēks nevis negrib dzīvot, bet negrib justies kaut kādā noteiktā veidā, negrib, lai viņam sāp. bet nu labi, tas tā. ja kaut kas fiziski nav kārtībā, to jau vienmēr saprast ir daudz vieglāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?