sirualsirual ([info]sirualsirual) rakstīja,
@ 2019-09-20 22:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
bildīte par spermatozoīdu sacīkstēm pilnīgi nepareiza

"The Egg and the Sperm: How Science Has Constructed a Romance Based on Stereotypical Male–Female Roles"


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ieva
2019-09-21 09:13 (saite)
labs, danke!

man liekas, vnk tas viss process ir jāskata no nākamā līmeņa, tad arī atkrīt visa šī neatrisinātās ņemtne. proti, abas šūnas darbojas kopā, lai izveidotu jaunu organismu. un tas skatpunkta ir nevis sievietē vai vīrietī, bet šai jaunajā organismā. un vadjautājums ir: KĀ šīs abas šūnas SADARBOJAS, lai šis organisms rastos?

problēma ir skatījumā, kurš visu nebeidzami šķeļ vienumos. to izlīdzināt var ar redzējumu, kas šos atsevišķos vienumus uzlūko nebeidzami vienojoša procesa ietvaros.

par to, kā šie abi korelē ar vīrišķā un sievišķā jēdzienu, nesen lasīju Carol gilligan: In a Different Voice.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sirualsirual
2019-09-21 13:24 (saite)
merci, ieskatīšos šogad.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]teja
2019-09-21 11:51 (saite)
iemiesošanās brīnumi.
izlasīju, interesanti. viss rezonē, visvairāk patika stāsts "tilts nevis harpūna". vienmēr ir bijusi sajūta, ka dabiskā lietu kārtība ir, ka es esmu tā, kas izdara izvēli, vienmēr esmu straglojusi ar šajā kulturālo populāro koļīšanas konceptu, tipa, kurš koļī kuru, kultūrā izplatītākie modeļi vienmēr ir šķituši pretdabiski, gan man gan koļītājam, un tad uzreiz tur nāk līdzi, ā, tad man ir jāidentificējas ar matriarhātu vai dominatrix, bet tā tas arī galīgi nav, tās ir kaut kādas dziļākas un daudz dabiskākas lomas, trešais ceļš, izrādās, ir bioloģiskais. neirozinātne un bioloģija darīs mūs brīvus, un kvantu fizika, es šīm lietām ticu kā dieva pierādījumiem.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?