sirualsirual ([info]sirualsirual) rakstīja,
@ 2018-06-03 16:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pagājušnedēļas Lidijas Deivisas lasījumos, kur arī piedalījos, ne tikai klausījos, es teicu (aptuveni), ka, pirmkārt, sižets viņas tekstos nav svarīgs--svarīgas ir domas, mentālie procesi, kas ir galvenie stāsta virzītājspēki, no kuriem kā galveno identificēju vēlmi saprast pasauli. Otrkārt, ka viņas stāstos bieži vien nav konvencionāla naratīva. Kāds cits no lasītājiem to papildināja, ka arī viņam arī tā licies - un ja jau viņas stāsti (bieži vien) nekur nenonāk, arī viņš var justies brīvāk, rakstot savējos. Lasījumā kā šīs autores iedvesmotu tekstu izlasīju kādu vecu cibas ierakstu, un arī tajā nekas daudz nenotika, tā virzītājspēks arī bija vēlme saprast.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2018-06-03 20:59 (saite)
Jā, bet ir risks to pārprast. Deivisas gadījumā tā ir (ar grūtībām) destilēta, perfekti noslīpēta forma. Savukārt minētā censoņa gadījumā tās kļuva par pārprastām tiesībām uz nepabeigtību, paviršību un "self-indulgence".

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sirualsirual
2018-06-03 22:27 (saite)
Es to uztvēru savādāk (pieņemot, ka tu nerunā par mani, bet šai atbildei vajadzētu strādāt, arī ja runā) - gluži vienkārši kā ¯\_(ツ)_/¯ un konstatāciju, ka 1) uz pasūtījuma uzrakstīt tekstu ir grūti; 2) nebija izdevies identificēt "Deivisas momentu" (viņa pēdējā tekstā vienkārši ļoti agri tika pieļauta loģikas kļūda, gluži kā citos, fundamentālākos līmeņos kļūdas pieļauj arī daudzi Deivisas varoņi).

Lai gan mūsu viedokļi, šķiet, atšķiras, man liels prieks, ka par viņu ir interese.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2018-06-03 23:02 (saite)
1) Fair enough, tas gan
2) Paliek atklāts jautājums, ko vispār šādos gadījumos rakstīt. Imitēt, riskējot to padarīt par bezpersonisku derivātu? Piedāvāt jebkādu jaundarbu, pat nemēģinot tiekties uz kādu līdzību?

Nav jau nekāda lielā vilšanās vai sašutums. Centrā tomēr bija Deivisa, pārējais - piedeva. Ja kādam pēc tam radās vēlme viņu palasīt, pasākums atzīstams par izdevušos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirualsirual
2018-06-03 23:54 (saite)
Jep!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]evia
2018-06-03 21:58 (saite)
hmm, nebija sanācis dzirdēt. ty

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

stay tuned
[info]sirualsirual
2018-06-03 22:28 (saite)
kad Punktum publicēs, ielikšu vienu tulkojumu, kuru man ļoti patika dzirdēt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: stay tuned
[info]evia
2018-06-03 22:30 (saite)
^^

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?