Thu, Dec. 2nd, 2021, 11:20 am

Trešā no astoņām Hērakla vaimanām ir par to, kā viss paiet un sabojājas.

Nopirku jaunu pannu, pāris reizes jau palietoju. Es viņu cītīgi mazgāju un slauku pēc lietošanas, lai man ir smuka panna. Nevis kā tās apskretušās un apdegušās šausmas, kas ir mana vecā panna, kura kā mēms pārmetums skatās uz to, kā es čubinos ar jauno un pannas balsī kliedz - a es?! A mani?!

A ko es? Kad vecā panna bija jauna, es arī to slaucīju un pucēju. Līdz pilnīgi nemanot te piepeši tā izrādījās apaugusi ar apogļojušamos nezin ko, nenomazgājama, nenoberžama un baisa kā bārenītes tikums.

Nu i jods ar viņu. Es parādīju jaunajai pannai viņas nākotni pēc kādiem trim mēnešiem, lai zina, ar ko rēķināties un vecā ir izpildījusi savu pēdējo funkciju.

Thu, Dec. 2nd, 2021, 01:53 pm
[info]rediiss

ai, man ar veco pannu akurāt tāds pats stāsts, viss labi labi un tad - hujakš! - vienā dienā izrādās apaugusi. tā ka priecājos, kamēr vēl varu, par savu jauno un smuko.

Thu, Dec. 2nd, 2021, 02:27 pm
[info]sirdna

Viņas ir tik smukas, kad maziņas :)

Thu, Dec. 2nd, 2021, 01:57 pm
[info]aborigens

Kāds pārklājums?

Thu, Dec. 2nd, 2021, 02:26 pm
[info]sirdna

Vai es zinu. It kā ražotājs atzītos, ar kādu herņu tās pannas tiek noklātas.

"Drošs, unikāls, nodrošina fantastiskas īpašības un apmierina par 20% dziļāk un 17 procentiem ilgāk" nedod nekādu priekšstatu.

Pēdējais upuris vizuāli izskatījās ar kaut kādiem raibumiem nosmērēts, un papīrītis teica, ka tas ir "marmora" pārklājums. Ar marmoru tam nav ne vismazākā sakara, to gan es zinu skaidri.

Thu, Dec. 2nd, 2021, 03:32 pm
[info]missalise

Es ar nostaļģiju domāju par veco bleķa pannu laukos, kurā mamma cepa olas, kartupeļus, pankūkas. Vienā un tajā pašā pannā - no laika, kad es staigāju zem galda līdz pat manam vidusskolas izlaidumam. :( Pēc tam kaut kur esot nolikta un laikam sarūsējusi.

Thu, Dec. 2nd, 2021, 04:20 pm
[info]sirdna

Aha, mums arī bija tā pati nemirstīgā bleķa panna, xpadsmit gadus, vēl līdzi uz Rīgu iedeva :)

Thu, Dec. 2nd, 2021, 08:07 pm
[info]gnidrologs

Man bija krutāka vecmāmiņa, kas visu cepa uz čuguna pannas ar vertikālām sienām (apm 70mm) un to viegli izņemamo rokturi, kas kā dakša iespraužas. Ļoti žēl, ka paheril. Čuguna pannas > viss. Un labāk viņas NEKAD nemazgāt. Droši vien attiecas uz jebkurām. Vajag kārtīgi šad tad izgrebt ar koka lāpstiņu un izslaucīt. Saskarsme ar ūdeni un līdzekļiem tikai bojā dabisko taukuma slāni, kas pannai ļauj nepiededzināt ēdienu. Pat, ja nedaudz apaug no ārpuses, poh.

Thu, Dec. 2nd, 2021, 08:04 pm
[info]dumshputns

Skābeņskābe rūsu šķin labāk kā latvietis skābenes.