Wed, Feb. 27th, 2013, 05:13 pmWed, Feb. 27th, 2013, 05:19 pm
trobelis par: 1) ir kkādi cilvēki, kam a) zirga gaļu nedrīkst ēst (reliģijas un tā), b) zirga gaļu negribētos ēst (nu tur apmēram tā, kā mums šķiet par suņu gaļu); 2) baža par to, ka zirgu gaļā var būt atliekas no kkādiem zirgu ārstēšanas medikamentiem (kuri neesot pārāk nekaitīgi).. Wed, Feb. 27th, 2013, 05:26 pm
vairāk jau par to, ka zirga gaļa ir trīs reizes lētāka par ragulopa gaļu ;) un tamdēļ konkurenti pogas ārā griež ar lētām desām ;) Wed, Feb. 27th, 2013, 05:37 pm
Wed, Feb. 27th, 2013, 05:39 pm
nu pārsit vai nepārsit nemācēšu teikt - lopkautuvēs jau nenonāk kumeļi, bet veci kleperi, kuru savu jau atskrējuši - nav jau redzēti gaļas zirgi, vismaz manā apkaimē bez tam cenu nosaka arī pieprasījums - ne visiem gribas ēst vecu cīpslotu lopu - tāpēc arī cena maza Wed, Feb. 27th, 2013, 10:41 pm
Mums vistuvāk laikam Šveicē gaļas zirgus audzē. Franču kantonos visvairāk. Parastie zirgi vien ir, vienīgi viņus stipri jaunus apkauj. Viņu zirgu gaļu mums neredzēt kā savu ausu, jo normāli gabali zem 20-50 Ls/kg nemaksā, pat prasta maltā zirga gaļa zem 10-15 Ls nez vai būs (kas Šveicē gan aptuveni atbilst normālas cūkgaļas un liellopu gaļas cenai). Ja nemaldos, zirgus gaļai arī Itālijā un Francijā audzē, vēl Kanādā arī (franču daļā). Bet arī tā nav lēta. Lēti ir visādi kleperi. Wed, Feb. 27th, 2013, 10:56 pm
nu ja - pie mums tikai čigānu melnīšus desās laiž ;) Wed, Feb. 27th, 2013, 11:02 pm
paskat ko raksta, tie kleperi nav nemaz mūsu nedz mūsu čigānu kleperi, bet latīņamerikas gaučo jājamlopi, o-kā! http://www.delfi.lv/bizness/biznesa_vid Wed, Feb. 27th, 2013, 05:27 pm
2) nedaudz labāks arguments. Pieņemu, ka govju un cūku zāles ir mazāk kaitīgas, vai arī notiek kaut kāda kontrole, lai sazāļots lops nenonāk pārtikā. Tad par to arī jākasās, imho. Vai arī tos zirgus nemaz nesazāļo, un kašķis atkal ir par neko? Wed, Feb. 27th, 2013, 05:36 pm
lasi vikipēdiju - praktiski visas angliski runājošās valstis ir aizliegušas ēst zirgu ar likumu ;) reliģija vienīgā ir tā pati visīstākā un patiesā - iedomājies, kāds pagaršos goju desu a tur zirgs - šausmas ;) Wed, Feb. 27th, 2013, 05:40 pm
Wed, Feb. 27th, 2013, 06:00 pm
anglji jau gribeetu gan: "2007 readers' poll in the London magazine Time Out showed that 82% of respondents supported chef Gordon Ramsay's decision to serve horse meat in his restaurants" http://en.wikipedia.org/wiki/Horse_ Wed, Feb. 27th, 2013, 05:37 pm
Wed, Feb. 27th, 2013, 07:20 pm
manliekas, ka galvenā lieta ir vnk produktu nekorekta marķēšana, t.i., nekorekti norādīts sastāvs, līdz ar to patērētājs ir neziņā un viņam nav iespējas atkarībā no savām reliģiskajiem vai praktiskajiem vai vēlnezinkādiem apsvērumiem izvēlēties kaut ko patērēt vai nepatērēt. nez, ja kāds lasa salami desu sastāvus, tad ļoti daudzās LV nopērkamajās desās ir sastāvā skaidri norādīta zirga gaļa. vismaz pirms pāris gadiem, kad intereses pēc apskatījos bija. cita lieta, ka zirgs mierīgi var klasificēties zem liellopa. http://zirgam.lv/2012/08/30/zirgus-latv Wed, Feb. 27th, 2013, 10:19 pm
Liellopus neviens nepičkā ar hormoniem un bla bla bla. Sacīkšu zirgus gan. Jā, katru dienu apēdu visādu draņķi, bet es tomēr gribētu zināt, kas tur iekšā. Thu, Feb. 28th, 2013, 12:19 am
Thu, Feb. 28th, 2013, 09:11 am
To, ka Latvijas liellops (tai skaitā arī tās pašas līdz nāvei noslauktās govis) ir krietni labāks par citas Eiropas valsts liellopiem liecina augstais gaļas pieprasījums eksporta tirgū :) Wed, Feb. 27th, 2013, 05:49 pm
lai tiktu pie atliekaam, jaaapeed 500 burgeri... http://news.sky.com/story/1052077/horse |
|