|
Wed, Feb. 27th, 2013, 05:13 pm
nujā, un kas vainas zirga gaļai? Ja tā ir bez lenteņiem un citām nejaucībām, tad gaļa kā gaļa. Kāpēc tāds trobelis? Wed, Feb. 27th, 2013, 05:19 pm sursurs
trobelis par: 1) ir kkādi cilvēki, kam a) zirga gaļu nedrīkst ēst (reliģijas un tā), b) zirga gaļu negribētos ēst (nu tur apmēram tā, kā mums šķiet par suņu gaļu); 2) baža par to, ka zirgu gaļā var būt atliekas no kkādiem zirgu ārstēšanas medikamentiem (kuri neesot pārāk nekaitīgi).. Wed, Feb. 27th, 2013, 05:26 pm eermaniitis
vairāk jau par to, ka zirga gaļa ir trīs reizes lētāka par ragulopa gaļu ;)
un tamdēļ konkurenti pogas ārā griež ar lētām desām ;) Wed, Feb. 27th, 2013, 05:37 pm sirdna
a ko šī tik lēta? Goves speciāli selekcionē, lai gaļa aug vairumā, a te viens zirgs ņem un pārsit govi kā nieku. Wed, Feb. 27th, 2013, 05:39 pm eermaniitis
nu pārsit vai nepārsit nemācēšu teikt - lopkautuvēs jau nenonāk kumeļi, bet veci kleperi, kuru savu jau atskrējuši - nav jau redzēti gaļas zirgi, vismaz manā apkaimē
bez tam cenu nosaka arī pieprasījums - ne visiem gribas ēst vecu cīpslotu lopu - tāpēc arī cena maza Wed, Feb. 27th, 2013, 10:41 pm aivars
Mums vistuvāk laikam Šveicē gaļas zirgus audzē. Franču kantonos visvairāk. Parastie zirgi vien ir, vienīgi viņus stipri jaunus apkauj. Viņu zirgu gaļu mums neredzēt kā savu ausu, jo normāli gabali zem 20-50 Ls/kg nemaksā, pat prasta maltā zirga gaļa zem 10-15 Ls nez vai būs (kas Šveicē gan aptuveni atbilst normālas cūkgaļas un liellopu gaļas cenai).
Ja nemaldos, zirgus gaļai arī Itālijā un Francijā audzē, vēl Kanādā arī (franču daļā). Bet arī tā nav lēta. Lēti ir visādi kleperi. Wed, Feb. 27th, 2013, 10:56 pm eermaniitis
nu ja - pie mums tikai čigānu melnīšus desās laiž ;) Wed, Feb. 27th, 2013, 05:27 pm sirdna
1)uz sitiena nepateikšu, kura reliģija aizliedz ēst zirga gaļu un kāpēc laicīgā valstī tam vajadzētu kādu uztraukt? 2) nedaudz labāks arguments. Pieņemu, ka govju un cūku zāles ir mazāk kaitīgas, vai arī notiek kaut kāda kontrole, lai sazāļots lops nenonāk pārtikā. Tad par to arī jākasās, imho. Vai arī tos zirgus nemaz nesazāļo, un kašķis atkal ir par neko? Wed, Feb. 27th, 2013, 05:36 pm eermaniitis
lasi vikipēdiju - praktiski visas angliski runājošās valstis ir aizliegušas ēst zirgu ar likumu ;)
reliģija vienīgā ir tā pati visīstākā un patiesā - iedomājies, kāds pagaršos goju desu a tur zirgs - šausmas ;) Wed, Feb. 27th, 2013, 05:40 pm sirdna
kas lieku reizi pierāda, ka angļi ir nejēgas. Nekas, pēc gadiem padsmit atjēgsies un ēdīs zirgu, ka prieks. Amerikāņi turēsies ilgāk, ibo govju viņiem daudz. Wed, Feb. 27th, 2013, 06:00 pm formica
anglji jau gribeetu gan: "2007 readers' poll in the London magazine Time Out showed that 82% of respondents supported chef Gordon Ramsay's decision to serve horse meat in his restaurants" http://en.wikipedia.org/wiki/Horse_meatWed, Feb. 27th, 2013, 08:09 pm sirdna
ko arī vajadzēja pierādīt. Wed, Feb. 27th, 2013, 05:37 pm rasbainieks
pārtikas lopus zāļo ar citām zālēm, rēķinoties ar to, ka pēc tam tos ēdīs radības kronis. Wed, Feb. 27th, 2013, 07:20 pm inese_tk
pārtikas lopiem tāpat dod fenilbutazonu (vismaz šis preperāts tika piesaukts vienai ak vai kā lai tagad dzīvo tālāk rakstā tēvēnetā. ja vien nav lielais sports, dopingi un vēl visādi tur performances uzlabotāji, tad vidējā parastā zirgā noteikti būs mazāk ķimikāliju un medikamentu nekā speciālā gaļas lopā, kuriem stimulē augšanu, grūž hormonus, antibiotikas utt. manliekas, ka galvenā lieta ir vnk produktu nekorekta marķēšana, t.i., nekorekti norādīts sastāvs, līdz ar to patērētājs ir neziņā un viņam nav iespējas atkarībā no savām reliģiskajiem vai praktiskajiem vai vēlnezinkādiem apsvērumiem izvēlēties kaut ko patērēt vai nepatērēt. nez, ja kāds lasa salami desu sastāvus, tad ļoti daudzās LV nopērkamajās desās ir sastāvā skaidri norādīta zirga gaļa. vismaz pirms pāris gadiem, kad intereses pēc apskatījos bija. cita lieta, ka zirgs mierīgi var klasificēties zem liellopa. http://zirgam.lv/2012/08/30/zirgus-latvija-ari-parstrada-pelmenos-un-desas/ Wed, Feb. 27th, 2013, 10:19 pm mausoons
Jā, katru potenciālo desas sastāvdaļu izmeklē vetārsts un izkontrolē vai nav lietoti medikamenti un ja ir, cik ilgs laiks kopš tā laika ir pagājis. Ja nepietiekami, lops aiziet vēstures mēslainē un nekļūst par desu. Protams, procesu izkontrolēt grūti... Bet medikamenti būtiski ieteikmē gaļas smaržu. Liellopus neviens nepičkā ar hormoniem un bla bla bla. Sacīkšu zirgus gan. Jā, katru dienu apēdu visādu draņķi, bet es tomēr gribētu zināt, kas tur iekšā. Thu, Feb. 28th, 2013, 09:11 am mausoons
Es tiešām domāju, ka Latvijā ar to nodarbojas ļoti neliels procents saimniecību. Lielākā daļa liellopu, kurus mēs pērkam tirgū ir vai nu līdz pēdējam noslauktas govis vai arī gaļas lopi, kuri atkal jau lielākoties ir piena lopi. Nevaru apgalvot, ka hormonu nav nevienā lopā, bet zināma pārliecība man ir. To, ka Latvijas liellops (tai skaitā arī tās pašas līdz nāvei noslauktās govis) ir krietni labāks par citas Eiropas valsts liellopiem liecina augstais gaļas pieprasījums eksporta tirgū :) Wed, Feb. 27th, 2013, 05:49 pm formica: var būt atliekas
|