Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Jā, zinu, 8. marta forma šķiet atpakaļrāpulīga un saturs šķiet pazaudēts, un tomēr - gandrīz visiem patīk uzmanības apliecinājumi. Un svaigi ziedi.
Un kad es šodien redzēju, cik daudz apmierinājuma tomēr bija to sieviešu sejās, kuras nāca pretim ar kaut vienu nošņurkušu tulpīti vai rozīti, kaut vai no citkārt pavirša kolēģa saņemtu vai pat no nepazīstama garāmgājēja, man viss gaiss apkārt sāka šķist mazāk drūms un nospriegots.
Turklāt ja ņem vērā statistiku! Nu, nepietiek sievietēm uzmanības. Jūs te viendien šērojāt nodarbinātības rādītājus, pēc kuriem sanāk, ka privātajā sektorā strādājoša iedzīvotāju trešdaļa (mīnus mikrouzņēmēji un frīlanceri, kuru esot ap 200 tūkstošiem) faktiski uztur pārējās divas trešdaļas.
Bet tāda taču ir arī demogrāfija. Sieviešu mums ir vairāk nekā vīriešu. Un ir vispārējs konsenss, ka ap 95% sieviešu tomēr pirmām kārtām sagaida vīrieša uzmanību. Ja vispārpieņemti rēķinās ar nepilngadīgo un senioru aseksualitāti, uzmanības vērto vīriešu paliek tikai puse no visiem, kas par tādiem pēc papīriem uzskatāmi. Pat vēl mazāk, ja atmet arī gejus. Sanāk, ka heteroseksuāli vīrieši spēka gados ir tāda pati minoritāte. Un kā jokoja Dožģa Belkovskis šodien - mums, minoritātēm, ir jāturas kopā. Jo postpadomju telpas iedzīvotāju vairākums ir postseksuāļi.
Mazs neviltots prieks šodien tomēr bija gaisā pelēkajā Rīgā. Ņemot vērā visus augstākminētos apstākļus.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 22:56, [info]dienasgramata commented:
pag, bet kāds tam sakars ar seksu?
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 22:59, [info]simamura replied:
noklusētais saturs
* * *
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 22:57, [info]ieva commented:
ai, tas viss ir twisted nonsenss imo. saprotams gan, ja sievietes jūtas kkā infantīizētas, tad šāda uzmanība, kas vērsta specifiski uz vienu dzimumu, izcelk uz āru kā tāda joda komprese visu uzkrāto žulti.
ja ikdienā nevienlīdzību nejūti, tad kālab nesvinēt savas eksistences faktu kopā ar māsām dzimumā? kālab nesvinēt dažadību un caur to unikalitāti?
viss atkarīgs, kādu nozīmi paši tam visam piešķiram - paši svētki imo ir no tās tukši.
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 23:05, [info]simamura replied:
ja vispār ir tāda lieta kā empātija, tad tādas uzmanības gaidas šajos svētkos es šodien redzēju Rīgas sieviešu sejās. Turklāt no rīta divas stundas brokastoju viens ar sešām sievietēm un vakarā biju uz pasākumu, kur 80% viesu arī bija sievietes. Cita citu viņas nesveica, bet mērījās savā starpā ar vīriešu apsveikumiem.
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 23:27, [info]dumshputns replied:
Manā universā ir otrādāk; sievietes sveic viena otru, un par vīriešu apsveikumiem pat neieminas. Vīrieši gan arī sveic, daži, no Latvijas :D.
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 23:28, [info]simamura replied:
Jā, es par Rīgu, tikai par Rīgu.
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 23:32, [info]dumshputns replied:
Nu, es vispār tikai par pārdesmit cilvēkiem savā sociālajā lokā.
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 23:06, [info]ieva replied:
labi, beigšu steitot acīmredzamo un iešu strādāt. bučas reversā! ;)
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 23:09, [info]ieva replied:
svētku reversā, lol, that is.
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 23:11, [info]simamura replied:
ja būtu ielūgts, arī pasvinētu :*
* * *
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 23:09, [info]klusais_okeans commented:
mani vispār besī šitas "šodien domāsim par vienlīdzību & taisnīgumu, nevis gaidīsim puķītes" - lai gan neapšaubāmi piekrītu, ka tas ir būtiskāk par klišejiskiem uzmanības apliecinājumiem, bet domāt par sieviešu tiesībām vajadzētu katru dienu, nevis reizi gadā, ja jau tās puķītes tik ļoti nevajag (un vēl tādā intonācijā it kā kāds ar buldozeru pakaļ mestu). Un man sametas žēl visu to cilvēku, kam tie ir tieši šādi svētki - bez jebkādiem šovinistiskiem zemtekstiem
[User Picture]
On 8. Marts 2017, 23:19, [info]simamura replied:
Bet tiešām - valentīndiena ir svētki tiem, kam vēl nav 16, Mātes diena ir diezgan pasmags piemiņas pasākums, Papardes zieda svētki arī ne šādi ne tādi, ja pašai no rīta jāšoferē atpakaļ. Tāpēc arī tik dzīvs te tas astotais un īstenībā tieši šādā kontekstā pirmām kārtām.
On 9. Marts 2017, 09:16, [info]ernuerna replied:
Par Mātes dienas definīciju esmu sajūsmā!
* * *
[User Picture]
On 9. Marts 2017, 18:26, [info]barbala commented:
Piekrītu par kādiem 180 procentiem, ja būtu laiks, rakstītu sakarīgāku komentāru. Paldies.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry