08:00 am
Par kaukāziešu restorāna apmeklējumu mēs ar vīru spriedelējam jau gadus sešus, kops tā laika, kad Tallinas stacijas bufetē mūs pilnīgi savaldzināja kaukāziešu izcelsmes pavārs un viņa temperamentīgās mērces - neticami, liekas prastāku vietu grūti iedomāties, bet drausmīgi garšīgi.
Tāpēc salasījušies pozitīvas atsauksmes par "Aragatu", pēc "shto to ostroe, gruzinskoe"* devamies tur. Izlīkumojām cauri neskaitāmiem gaitenīšiem, apsēdāmies zem koši sarkanām plastmasas puķēm un tāda paša materiāla zaļam vīnogam rotāta sienas dekora un atšķīrām ēdienkartes.
- Mīļum, - es čukstēju. - šausmīgi viltīga ēdienkarte - ēdieniem nav cenu!
- Kā nav cenu, - čukstēja mans laulenis. - Manā kartē ir cenas!
- Cik diplomātiski, - es nosēcos.
Pēc krietna pārdomu brīža izvēlējos vistu - šķiet, Eredunas gaumē, ar mandelēm un pupiņam un kurdu kafiju ar ķiplokiem un medu. Vīrs ēda jēra šašliku (nelieciet man atkārtot tā oriģinālo nosaukumu) ar dārzeņu maisījumu un aso mērci un dzēra tēju ar persiku un apelsīnu ziediem. Noskalot to visu bija paredzēts ar pasāļu minerālūdeni un pussaldo vīnu.
Teikšu bez liekas līkumošanas - ēdiens tiešām bija ļoti garšīgs. ārkārtīgi. Un atmosfēra ļoti ģimeniska - taisni tā, ka ejot prom, gribas visus apskaut un sabučot. Nedraudzīgas šaja iestādījuma ir tikai cenas - mūsu mazā maltīte mums izmaksāja nepilnus Ls 35. Taupīgiem pilsoņiem iesaku iet uz "Aragatu" ēst, un neaizrauties ar dzeršanu - mana vista, ka paskaidroja vīrs, maksāja Ls 4,5, toties katrs dzēriens - ūdens, kafija, tēja, vīna glāze - vēl tikpat daudz.
Malkojot beidzamo vīnu, es apcerēju dzīves dārdzības celšanos un mūsu izlaišanos.
- Sākam mēs ar stacijas bufeti par Ls 3. šovasar jau bija Rozengrāls par Ls 25, un tagad ir "Aragats" par Ls 35. Vasarā būs jaiet uz "Oto švarcu", vai?
- Nē, - iebilda vīrs. - Brauksim uz Tērveti un "paņemsim vien' cuciņ'".
*Biezais ierodas kaukāziešu restorānā.
- Mnje, pozhalsta, shto to ostroe. Gruzinskoe.
Viesmīlis iztapīgi precizē:
- Kizhal v zhopu?
pag, tas ir kā? vīriešiem dod ar cenām, bet smalkajām dāmām ļauj izvēlēties iracionāli?
| From: | shelly |
Date: | February 15th, 2007 - 08:46 am |
---|
| | | (Link) |
|
Tā būtu laba teorija, bet tā kā ēdienkartes vienkārsi stāvēja uz galda un izvēle bija klientu rokās, tad iespējams arī pretējais variants :/
viņi par rada iespaidu par nejaušu izvēli!!
Man, piemēram, ēdienkarti ar cenām atņēma un iedeva vīrišķim :)
Tas ir normāli. Tāds princips restorānos pastāv jau vismaz kopš iepriekšējā gadsimta sākuma.
| From: | shelly |
Date: | February 15th, 2007 - 12:28 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Būtu normāli, ja tas princips būt palicis tā paša iepriekšējā gadsimta sākumā.
Ņefiga, sievietei nav jāzina, cik vīrietis viņas dēļ tērē :)
| From: | shelly |
Date: | February 15th, 2007 - 01:01 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Baidies, ka liksies par maz?
Man tas liekas aizvainojoši. Es 40 stundas nedēļā dirnu darbā, bet cenas restorānā paskatīties- ni, ni, ni, tu jau tāpat maza, dumja un uzturama, skaidrs, ka tu nekā nemaksā, tikai pulē nagus un smuki smaidi!
Bet varbūt paskaties uz to no otras puses. Vakars restorānā ir dāvana Tev. Un dāvanas cena nav svarīga, svarīgi, lai tā patiktu. Jeb Tev ir svarīgi zināt, vai dāvana bija pietiekami dārga?
| From: | shelly |
Date: | February 15th, 2007 - 02:44 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Dārgais, rēķinu mēs tur vispār maksājām uz pusēm :))
| From: | shelly |
Date: | February 15th, 2007 - 02:46 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Labi, labi, man pieleca - āzijā feminisma nav :P
Nu ja, modernie cilvēki :)
bet jūs mīlīši Valentīndienā gājāt uz Aragatu pilnīgi nesagatavoti - vajadzēja ņemt sacivi!
| From: | shelly |
Date: | February 15th, 2007 - 08:56 am |
---|
| | | (Link) |
|
Kas tas tāds?
slavens gruzīņu afrodiziaks - vista valriekstu, kinzas, safrāna, ķiploku, krustnagliņu, kanēļa un piparu mērcē - ja vīrietis Aragatā pasūta sacivi, saimniece pati pienāk un pieliekusies pie auss, sazvērnieciski iečukst, lai ēd uzmanīgi, citādi stāvēs vēl trīs dienas
| From: | shelly |
Date: | February 15th, 2007 - 09:10 am |
---|
| | | (Link) |
|
Diez, ko nozīme uzmanīga un ko - neuzmanīga ēšana.
vai mazums dzirdēt, kas var notikt, neuzmanīgi ēdot
| From: | shelly |
Date: | February 15th, 2007 - 12:29 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nē, mums gan apkalpotāja stāstīja, ka vistas parasti ņemot sievietes.
tas knifs ir mērcē, nevis vistā
From: | buks |
Date: | February 15th, 2007 - 11:10 am |
---|
| | | (Link) |
|
Ak, ja vecajai saimniecei labs prāts un klienti iepatīkas, viņa tāpat atnāk papļāpāt un pastāstīt, ko un kā gatavo un ēd.
| From: | shelly |
Date: | February 16th, 2007 - 09:18 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Mēs, jaatzīst, viņu par visu iztaujajam, izņemot par edienkarti :)) Teiksim, kapēc tēja vienam cilvēkam divas maziņas glāzītēs, un tā. Un pie blakus galdiņa viņa ilgi strīdējās ar jaunekli par to, ka viņa izraudzītie ēdieni neiet kopa ar dzērieniem, ko viņš pieprasa :))
| From: | ravena |
Date: | February 15th, 2007 - 09:55 am |
---|
| | | (Link) |
|
man arī sagribējās tādu vakaru restorānā:)))
Oi, nu labi, ka netrāpījāt Ģipša Fabrikā vai Gutenbergā, tur var gadīties 40Ls BEZ dzērieniem :)
From: | dunduks |
Date: | February 16th, 2007 - 09:53 am |
---|
| | | (Link) |
|
un nebuus nekas sevishkjsh piedevaam :-)
From: | murse |
Date: | February 15th, 2007 - 10:06 pm |
---|
| | | (Link) |
|
:D malači :)))