Shelly -

Aug. 6th, 2006

12:36 am

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Pārcilāju prātā visādas vecas cibas ķildas, un izdomāju, lūk, ko.
Ir tāda jaunu, skaistu, slaidu sieviešu suga, kas šausmīgi ienīst resnas sievietes. Ieraugot kādu apalīti uz ielas, sabiedriskā iestādē vai vēl nedod dievs, pa TV vai plakātā, viņas šausmās vaibstās un ķer pie sirds. Tu tikai paskaties, cik pretīga riepa, kas par ļumošiem taukiem, un tie dubultzodi, bet kas par sāniem, valis vienkārši gatavais, nolaidusies līdz beidzamajam,kā tā var, riebjas skatīties, paldies Dievam, ka es tā neizskatos... Vārdu sakot, nelaimīgajai, pēc skaistules teiktā, vispār neatliek nekas cits, kā fiksi ripināties uz māju, likties zem rūtaina pleda un klusi klusi izdvest beidzamo elpas vilcienu.
Un jāsaka, ka es viņas saprotu. Iedomājieties, galu galā paši - tu esi jauna, skaista, kopta sieviete. Tu skrien katru rītu un vingro katru vakaru, reizi nedēļā ej uz baseinu un pie masiera, pārtiec tikai no negāzēta ūdens un salātu lapām. A šitā te resnā maita pa to laiku tik sēž uz savas milzīgās dirsas - un smaida, vēl, iedomājies! Viņai, lūk, tāpat esot labi! Kā lai te no dusmām neuziet gaisā!
Un dažu labu turīgu ļaužu pārmetumi jaunajiem māksliniekiem izklausās mazliet no tās pašas sugas. Iedomājies, viņš te skrien no rīta līdz vakaram, fiško, bīda ģēlas un ruba fišku, mēli izkāris, dienām neēd, jo jāstrādā, un naktīm neguļ, jo gribas ēst, a tur pārītis utubungu - pliku kā baznīcas žurkas, nekā viņiem nav, pilnīgi nekā, vispār, un nekā viņiem nevajag - sēž un smaida! Tādus tak nevar nesist. Nu, kas tie par kretīniem!
Kādreiz Saljēri esot nogalinājis Mocartu. Bet mūsdienu Mocarts ir gatavs nobeigt Saljēri - jo tas, pakaļa tāds, par viņu vienkārši neliekas ne zinis.
Tāds tas stāsts par cilvēkiem, kam ir mazāk nekā mums, bet kas jūtas labāk.

(22 comments | Leave a comment)

Comments:

From:[info]divi_g
Date:August 6th, 2006 - 12:39 am
(Link)
+1 par "turīgo ļaužu" aprakstu, pie vārdiem dienām neēd, jo jāstrādā, un naktīm neguļ, jo gribas ēst vispār smējos :D
Kgan raksturojums drīzāk imho piederas puslīdz normālam vidusslānim, īsti turīgie imho dzīvo daudz mierīgāk, un paēd pieņemšanās :)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]casiopea
Date:August 6th, 2006 - 12:57 am
(Link)
hahaha
nezkāpēc redzu akmeni savā lauciņā bet iespējams tāpēc ka esmu pamatīgi iedzērusi. iespējams ne.

tomēr mans viedoklis paliek kāds ir, jo esmu bijusi gan vienā žoga pusē gan otrā. un patiesība ir kutkur pa vidu...

1) jo resnāks jo grūtāk kustēties. piemēram mana māte grūtniecības laikā pieņēmās svarā par 20 kg un nu jūtās kā invalīde.

2) tievās un bagātās sievietes arī smaida un ir laimīgas. ne visas ir tievas tādēl ka ēd salātus un ūdeni. daudzas ir tievas tāpēc ka patiesībā ir slimas. citas tāpēc ka viņām ir reaktīvais metabolisms. bet viņas smaida.

3) par literātiem es labāk neko neteikšu jo man par to runāt ir grūti un viss ko es vēlos ir aizmirst par to kas ir bijis, kādēļ tā tas ir bijis un kāpēc es noliedzu to kas ir bijis.

nu tā... iespējams par garu bet lai
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]teja
Date:August 6th, 2006 - 09:54 am
(Link)
tomēr žēl, ka neraksti vairs.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]casiopea
Date:August 6th, 2006 - 01:04 am
(Link)
es pilnīgi noteikti varēju iztikt bez iepriekšējā komentāra uzrakstīšanas.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]mako
Date:August 6th, 2006 - 01:05 am
(Link)
Kas nu būtu žēlojies par tievo genocīdu pret apaļajām :)) Cik atceros, tev ar slaido līniju viss ir OK :)
Bet labi pateikts, labi...
(Reply to this) (Thread)
From:[info]buks
Date:August 8th, 2006 - 01:37 pm
(Link)
Lai interesētos par medicīnu, pašam jau nav jābūt slimam. :)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]bez4pieci
Date:August 6th, 2006 - 07:46 am
(Link)
mazāk...
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:August 6th, 2006 - 09:43 am
(Link)
"Iedomājieties, galu galā paši - tu esi jauna, skaista, kopta sieviete. Tu skrien katru rītu un vingro katru vakaru, reizi nedēļā ej uz baseinu un pie masiera, pārtiec tikai no negāzēta ūdens un salātu lapām. A šitā te resnā maita pa to laiku tik sēž uz savas milzīgās dirsas - un smaida, vēl, iedomājies! Viņai, lūk, tāpat esot labi! Kā lai te no dusmām neuziet gaisā!"... -
un vēl tu piemirsi: sēž uz savas milzīgās dirsas un viņu apčubina perekruts džeks - skaists, gudrs, rūpīgs un uzticīgs - par kādu tu vari tikai sapņot!:)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]teja
Date:August 6th, 2006 - 09:54 am
(Link)
v-mājā ir tāda grāmatvede :) viņai ir milzu piekrišana :)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]teja
Date:August 6th, 2006 - 10:12 am
(Link)
bet vispār kruts ieraksts. tā tas viss ir, jā.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]xoox
Date:August 6th, 2006 - 12:52 pm
(Link)
galvenais jau tas sirds skaistums, jāā... kad mēs augām.. ai, labi!
(Reply to this)
From:[info]makmerfijs
Date:August 6th, 2006 - 12:53 pm
(Link)
Tak pasaule ir pilna ar eksemplāriem, kuri nav spējīgi saprast, ka labi dzīvot var arī balstoties uz citām (no viņu vērtībām atšķirīgām) vērtībām.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]mikii
Date:August 6th, 2006 - 08:02 pm
(Link)
true
(Reply to this) (Parent)
From:[info]angie_h
Date:August 6th, 2006 - 01:39 pm
(Link)
es esmu tā smaidošā uz treniņiem neskrienošā sievietīte,nu okei,okei-skuķis,kuram mute vien kustas,kamēr blakus gēla nagi ķer pie sejas un klabina kalkulatoru rēķinot kalorijas.bet es esmu skaista tāpat un kopta arī dzan.bet tas prasa augstākais kādas divas stundas dienā dušiņas un smērēšanās.
bet ēdiens taču ir ēdiens.teniņi ir dārgāki par grāmatām un vispār neredzu nekādu jēgu daiļoties un ņemties,jo mīl jau tāpatās un ne viens vien un diez vai tiem pašiem gēla nagiem ir tādi piedzīvojumi kā man,iespējams,topošam pončikam.
tas tā tīri no mana viedokļa.

lieliski saprotu dusmīgās skaistules.viņas sevī iegulda baigo darbiņu un ja tas nenes augļus-ir jau pastulba sajūta.


man ļoti patīk tavi posti
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:August 6th, 2006 - 02:23 pm
(Link)
Cik zinu, tu pati neesi vis nekāda liela riepa un no salātlapām nepārtiec, tādēļ nudien nesaprotu kādēļ gandrīz automātiski visas tievās tiek ierakstītas diētisko būtņu sarakstā.

Bet man nepatīk, ja manā klātbūtnē ir resni cilvēki. Jā, es esmu tā tievā, kaulainā spicā beibe, kas nesēž uz salātlapām, bet uz ielas saka - kur var tā nobaroties? Pirmkārt es saku tāpēc to, ka es ikdienā braucu ar sabiedrisko. Un ir tā, nu ir! Ka no resniem vairāk ož pēc sviedriem un resni aizņem vairāk vietas. Tās mazās vietiņas autobusa sākuma - normāli mēs tur divi sasēžam - atnāk viena liela kundze vai kungs un aizņem to vietu viens. Vai arī ejas autobusos - tādā var divi stāvēt ar mugurām viens pret otru. Bet jā ir liela kundze vai kungs, tad tikai šis viens eksemplārs un neviens cits var pat nesapņot tikt garām. Un nesaki, ka nekad, nekad, nekad neesi dabūjusi ar elkoni pakrūtē, kad šie eksemplāri skrien ieņemt vietas sabiedriskajā!!!
Un otrkārt, es saku tā, jo atbalstu, ka ārzemju lidsabiedrības no cilvēkiem ar palielinātu svaru iekasē papildmaksas par sēdvietu. Jo vairāk pārvadā, jo vairāk maksā. Bet Latvijā autobusā tev neviens nepaprasīs otru biļeti par to, ka sver 125 un aromāti vēdī saldu saldie.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]dzeina
Date:August 7th, 2006 - 12:04 pm
(Link)
paldies, zini, es neesmu "tievā/ slaidā"
nezināju, ka manā klātbūtnē jūties Tik Ļoti slikti
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:August 7th, 2006 - 12:05 pm
(Link)
Tu jau neesi resna! Es runāju par tiem, kas sver 150 un autobusā ielien tikai ar citu palīdzību!
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:August 6th, 2006 - 05:49 pm
(Link)
Man pēdējā laikā patīk apalītes, lai gan es pati gribu notievēt. Bet tie īsti resnie tiešām svīst un smird... Pēeeeee. Un vēl tās resnās konduktoršas, kas pat nemēģina sāniski pasažieriem garām aizspraukties, bet dragā kā tanki pa salonu...
(Reply to this)
From:[info]
Date:August 7th, 2006 - 01:05 pm
(Link)
eeehhhmmm....nu, es laikam arii piederu pie taam, kas shausminaas. bet es to censhos dariit klusi un enuzkriitoshi. un nav taa, ka es pati nebuutu bijusi uzeedusies. un varbuut tieshi tapeec, ka esmu nomociijusies liidz pusbeigtam staavoklim, bet dabujusi to svaru nost, es uzskatu resnumu par izlaidiibu un neruupeeshanos par sevi, kas prasa nosodiijumu.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]twenty4seven
Date:August 7th, 2006 - 03:27 pm
(Link)
grūti jau saparst, ko tagad uzskata par resnumu. es valkāju 36/38 izmēru(kopumā) un es jūtos resna.un godīgi skot tas nav nepamatoti. un tad, kad kāds izsaka piezīmes par to resnumu, nez' smieteis vai raudāt.

(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]kakje
Date:November 10th, 2006 - 08:56 pm
(Link)
ļā ļā ļā... pēdējā Tava publiskā šausmināšanās bija par drausmīgajām sievietēm Dove (laikam) reklāmās....

jau 4to reizi mēģinu tikt vaļā no visa tā, kas lieks... pa 3 iepriekšējām reizēm kopā sanāk ~ 60 zaudēti kg... toties tagad... 1 gada laikā zaudēti 8kg ir drausmīgs sasniegums, jo vairāk vnk nesanāk - kāds tur iekšā ir sazvērējies un sastreikojis... labi, kunģi mazināt un lidu dzert es netaisos, bet ar visu pareizo paiku + kustībām tas ir viss, ko no sevis esmu varējusi "izspiest".... '
ko es ar to gribēju teikt? aa, to, ka šim "es uzskatu resnumu par izlaidiibu un neruupeeshanos par sevi, kas prasa nosodiijumu" es tomēr nepiekrītu... :)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]spiidala
Date:August 9th, 2006 - 12:48 pm
(Link)
es šito izprintēšu, ierāmēšu un likšu pie sienas :)
(Reply to this)