Shelly -

Oct. 29th, 2010

06:49 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(22 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]lennay
Date:October 29th, 2010 - 07:12 pm
(Link)
Par mencu nezinu, bet par tomātiem - es daru tā: ar naža spico galu viegli iegriežu visriņī tomātam - tikai ādu. Pavisam vārošu ūdeni virsū neleju (lai nesanāk vārīti tomāti), uzvāru un drusku padzesēju. Griezuma vietā āda pati atlobās nost, aiz tās tad ņem un visu novelk - kā nakļeikai.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:October 29th, 2010 - 07:13 pm
(Link)
Nekādu auksto ūdeni nevajag.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:October 30th, 2010 - 02:35 am
(Link)
Tas tiesa, nevajag gan nekādu auksto ūdeni, tās ir pilnīgas muļķības. Es daru tā: mazā katliņā vāru ūdeni uz lēnas uguns un ielieku tur ik pa kādiem 3 tomātiem, ūdens beidz vārīties, kad atkal uzvāras - ņemu ārā. Apmēram. Jā, pirms tam arī labāk iegriezt krustiņā - tad vieglāk lobīt, bet patiesībā es bieži slinkuma dēļ to nedaru. Ja pavārās tomāts ilgāk - nav jāuztraucas. Nekādi vārīti tomātu tikpat nesanāks - ja nu kādi pāris milimetri apvārīsies. Drīzāk uztraucies par to, ka nepakarsē par maz, tad āda nelobās. Pirms lobīšanas vēlams drusku atdzesēt, lai pirksti nedeg. Ā, no turienes varbūt arī ieteikums par auksto ūdeni - nevis lai labāk lobītos, bet lai drusku atdziest un neapplaucē rokas.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]lee
Date:October 30th, 2010 - 01:48 pm
(Link)
Ja nav laika dzisināt - tad pagrūžu aukstā ūdenī, bet ja ir laiks - tad nolieku lai dziest tāpat. Lai vai kā - atdzisušiem labāk lobās (plānāka miziņa nāk nost), tad, kad vēl drusku silts - tad nāk kopā ar tomāta mīkstumu nedaudz.
(Reply to this) (Parent)