Shelly -

Oct. 15th, 2010

12:00 am

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Apollo recepte "Omlete ar rupjmaizi un sieru"* ir visai forša. Vienīgā problēma - nopirkt ķieģelīti. Manā piemājas Maximā bija tikai "formu maize". Ķieģelītis - kā tāds - patiesībā ir izmiris.
*apcep sagrieztu ķieģelīti, sarīvē sieru, sagriež šampinjonus, sajauc ar četrām sakultām olām, sasāla, sapiparo, visu apcep zem vāka

(9 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:October 15th, 2010 - 12:08 am
(Link)
ķeķelīts tādās piparbodēs kur penši nāk ieprikties mēdz būt, bet jā maximās gan ne :(
(Reply to this)
From:[info]fedrs
Date:October 15th, 2010 - 01:11 am
(Link)
Mūsu ciema bodē var nopirkt vismaz trīs šķirņu ķieģelīšus.
Super Neto arī vismaz viens parasti nopērkams.
Tie visi, protams, nav tādi ķieģlīši, kādi bija "miera laikos", bet tomēr.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]le_minga
Date:October 15th, 2010 - 01:24 am
(Link)
ak mūsu bērnības dienu "recepte" :) nom nom nom :)
(izmantota mūsmājā ikdienā dikten bieži vēl joprojām) - pamatsastāvdaļas: ķieģelis, olas, garšvielas, taukvielas :) "svētkudienās" tika pagarināts ar sieru, dārzeņiem, zaļumiem utt..)

īsto ķieģeli gan reti vairs sanākt nopirkt.. vēl skumjāk: ir izzuduši baltmaizes ķieģeļmaize un karašas :(
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:October 15th, 2010 - 08:21 am
(Link)
Re, izrādās ir veidi, kā arī "ķieģelīti" var izmantot pārtikā!
(Reply to this)
From:[info]divi_g
Date:October 15th, 2010 - 08:34 am
(Link)
A kāda ir atšķirība starp "ķieģelīti" un "formas rupjmaizi"? Afair arī bērnībā "ķieģelīša" oficiālais nosaukums bija "formas rupjmaize".
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:October 15th, 2010 - 08:57 am
(Link)
Nekāda, tikai lingvistiskā.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]nova
Date:October 15th, 2010 - 08:35 am
(Link)
man mazajā Elvi trāpījās Lielezera ķieģelītis, vienkārši ideāls grauzdiņiem un citām lietām, ļoti garšīgs
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:October 15th, 2010 - 08:40 am
(Link)
Mana bērnības recepte svētdienas rītu brokastīm savukārt ir tāda - maize šķēlē (vislabāk tajā pašā ķieģelītī) izgriež pa vidu apaļu caurumu un tajā iekšā iecep olu, pa virsu pārklāj siera šķēli, vai ja grib pavisam smalki - vispirms uzliek tomāta šķēli un tad sieru.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]missalise
Date:October 15th, 2010 - 09:03 am
(Link)
Es zinu, ka Balvu maizes kombinātā cepa nenormāli garšīgus ķieģelīšus.
(Reply to this)