12:00 am
Apollo recepte "Omlete ar rupjmaizi un sieru"* ir visai forša. Vienīgā problēma - nopirkt ķieģelīti. Manā piemājas Maximā bija tikai "formu maize". Ķieģelītis - kā tāds - patiesībā ir izmiris.
*apcep sagrieztu ķieģelīti, sarīvē sieru, sagriež šampinjonus, sajauc ar četrām sakultām olām, sasāla, sapiparo, visu apcep zem vāka
ķeķelīts tādās piparbodēs kur penši nāk ieprikties mēdz būt, bet jā maximās gan ne :(
From: | fedrs |
Date: | October 15th, 2010 - 01:11 am |
---|
| | | (Link) |
|
Mūsu ciema bodē var nopirkt vismaz trīs šķirņu ķieģelīšus.
Super Neto arī vismaz viens parasti nopērkams.
Tie visi, protams, nav tādi ķieģlīši, kādi bija "miera laikos", bet tomēr.
ak mūsu bērnības dienu "recepte" :) nom nom nom :)
(izmantota mūsmājā ikdienā dikten bieži vēl joprojām) - pamatsastāvdaļas: ķieģelis, olas, garšvielas, taukvielas :) "svētkudienās" tika pagarināts ar sieru, dārzeņiem, zaļumiem utt..)
īsto ķieģeli gan reti vairs sanākt nopirkt.. vēl skumjāk: ir izzuduši baltmaizes ķieģeļmaize un karašas :(
Re, izrādās ir veidi, kā arī "ķieģelīti" var izmantot pārtikā!
From: | divi_g |
Date: | October 15th, 2010 - 08:34 am |
---|
| | | (Link) |
|
A kāda ir atšķirība starp "ķieģelīti" un "formas rupjmaizi"? Afair arī bērnībā "ķieģelīša" oficiālais nosaukums bija "formas rupjmaize".
Nekāda, tikai lingvistiskā.
| From: | nova |
Date: | October 15th, 2010 - 08:35 am |
---|
| | | (Link) |
|
man mazajā Elvi trāpījās Lielezera ķieģelītis, vienkārši ideāls grauzdiņiem un citām lietām, ļoti garšīgs
Mana bērnības recepte svētdienas rītu brokastīm savukārt ir tāda - maize šķēlē (vislabāk tajā pašā ķieģelītī) izgriež pa vidu apaļu caurumu un tajā iekšā iecep olu, pa virsu pārklāj siera šķēli, vai ja grib pavisam smalki - vispirms uzliek tomāta šķēli un tad sieru.
Es zinu, ka Balvu maizes kombinātā cepa nenormāli garšīgus ķieģelīšus.