Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2015-03-23 22:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:vilc

Es visu laiku lasu visādu bulšitu. Nē, tiešām, es jau sen esmu atnākusi uz termiņiem pati ar sevi un esmu definējusi to, kāpēc es lasu grāmatas tik milzīgos daudzumos - lai izklaidētos, nevis lai bagātinātos vai darītu sevi par labāku cilvēku. Un es pat vairs negraužu sevi, ka vislaik nelasu Gēti [jaunais Verters mani pamatīgi nokaitināja] un mani bieži garlaiko augsto plauktu literatūra.
Taisni tāpēc kontrasts, kad es izlasu ko nopietnāku, ir tik graujošs un taisni tāpēc man Kindlē ir krājumiņš ar comfort reading ar maniem vinnijiem pūkiem contemporary chick lit veidolā. Jo kā citādi man tikt galā ar tādiem nobeļotiem gabaliem kā Elie Wiesel Night, kur stāsta par Aušvices vilcieniem, par ebreju sievietes vīzijām lopu vagonā [Jews, look! Look at the fire! Look at the flames!], par to, ka ir jālasa un ka nedrīkst aizmirst, par to, kā nomira dievs un vairs neatgriezās.
Tad, kad es saprotu, ka brīdī, kad grāmata stāsta par smacējošiem dūmiem un sliežu klaboņu, es taču neesmu tur, es es esmu vilcienā Rīga-Jelgava un tā smirdoņa, tā ir kūla, nekas cits, o, jā, es Kindlē spiežu Home un lasu tālāk savu kārtējo bestselleru. Paldies, nē, mums nevajag maizi, tas ir, kūkas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]yeux_glauques
2015-03-23 23:36 (saite)
ei nu ei. warscheinlich? jaunais verters man šķita esam radikāli laba grāmata.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-03-24 09:21 (saite)
Man viņš savukārt pavisam radikāli šķita esam pilnīgs ķēpausis. Man tobrīd bija krietni liels maksimālisms un tādi hipsterīgi zēniņi bija pilnīgi ārpus jebkādas empātijas, ko no sevis varēju izspiest. Bet Gēte mani jau iepriekš bija nokaitinājis ar Gara radiniekiem un Verteram arī nācās ciest līdzi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zirka
2015-03-24 09:38 (saite)
tak verters jau pie tā noteikti pieradis :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zirka
2015-03-24 08:44 (saite)
man gan neliekas, ka tu lasi visādu bulšitu. varbūt tāpēc, ka attieksme atgādina manējo, izņemot to, ka es nelasu visādu bulšitu (vai izliekos to nemanām, vai nespēju atzīt)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-03-24 09:27 (saite)
Lasu, lasu - kilogramiem visāda thrasha. Bet ik pa brīdim arī kaut ko jēdzīgu, piemēram, tas, par ko tu nesen priecājies, mani ļoti ieinteresēja - Dovlatovs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?