Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2014-03-04 17:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Near Miss
Ai, es šodien japānim nosūtīju tulkot ķīniešu tekstu. Respektīvi, es biju atzīmējusi ar dzeltenu, kas tur ir jātulko no vācu mēles, bet pārējais bija iekš tiem hieroglifiem. Nu, jā, un tie hieroglifi bija ķīniešu, nevis japāņu. Bet kas ir pats brīnīgākais - tak viņš man arī iztulkoja un nesacīja ne vārda, ko viņš domā par mums, muļķa eiropiešiem.
Es zinu, aiz kam tā. Tas tāpēc, ka es šodien Rimi, gaidot rindā pie ātrās kases, sodījos par jautrajām kundzītēm, kas stāvēja man priekšā. Viena bija aizmirsusi, ka viņai ir sešas preces, nevis četras, un kopā ar kasieri jautri par to hihināja, bet cita, kas jau lasīja savas mantiņas somā, atdeva kasierei kāda pircēja aizmirsto šokolādi. Ūūūn tad viņas visas pulciņā hihināja vēl jo aktīvāk un nolēma, ka šodien tāda sajaukšanas un aizmiršanas diena. Kā tad, drūmi nodomāja negaisa mākonis, respektīvi, es, pašas jūs esat aizmirseņi, es neko šodien tādu īpašu neesmu aizmirsusi vai sajaukusi. Un tad es atgriezos ofisā un pēc kādas stundiņas konstatēju tātad, ka es esmu izdarījusies taisni tā, kā tur augstāk rakstīju.
Es izlēmu, ka norakstīšu šo kaunu prom no sevis - tā kā nopublicēšu te un aizmirsīšu, punkts. Tak vēl jau paliek jautājums par to, kā man japānim iedot īsto tulkojamo tekstu.
*Labi, nē, nevajag te mānīties. Es to tekstu jau sen viņam iedevu - pavadībā ar izjustu e-pastu, kur es sodos par savu neizdarību un ļoti lūdzu, vai viņš, lūdzu, varētu, lūdzu, iztulkot īsto tekstu, lūdzu. Tad manīs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bozena
2014-03-04 17:20 (saite)
Vai viņi ir tā vizuāli atšķirami? Nu hieroglifi?
Televīzijā vienreiz viens jaunēklis, kas mācījās japāņu valodu, teica, ka tā esot viegla. Jo izrunā tāpat, kā raksta. Un viņš to teica pilnīgi nopietni, jo izskatījās pēc tāda, kas vispār nekad nejoko.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2014-03-04 17:34 (saite)
Vispār jau var atšķirt, ja pacenšas. Kad tāds amatieris skatās, tad ķīniešiem ir tā kā tādi drukāti kaligrāfiski brīnumiņi, bet japāņiem - daiļi, kā ar otiņu zīmēti.
Tak es jau sajaucu, vienkārši nepareizo failu paņēmu, neviens jau neko sliktu nedomātu, ja es dāņu ar zviedru sajauktu, vai ar holandiešu, bet te, ai, ai, kāds kauns, lienu zemē. :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spotty_flyer
2014-03-04 18:37 (saite)
Ir ir atšķirība kā jau scorpse te minēja, pietam japāņu hieroglifiem pa vidam vēl tādas vienkāršāka paskata zīmes redzamas, ar kurām arī raksta izrunu.

(Atbildēt uz šo)


[info]rediiss
2014-03-04 20:14 (saite)
vāivaivai, cik cirslīgi tev sanāca! :D

(Atbildēt uz šo)


[info]dzeina
2014-03-05 11:18 (saite)
Varēji taču to japāņu tekstu nosūtīt ķīnietim!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2014-03-05 11:44 (saite)
Klau, nu kā es tā neiedomājos?! o_O
Nu jau vairs neko, japānis jau bija jauks un, lūdzu, paldies, visu izdarīja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?