Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2013-10-22 12:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izlēmu tomēr izlasīt bestselleru Gone Girl, kaut arī vislaik bijos, ka tas tāds emocionāli smags nolaupīšanas trilleris ir. Zinkā, džeks atnāk mājās, bet viņam pazudusi sieva. Gludeklis ieslēgts, virtuvē tējkanna svilpo, a sievas ta nav. Es iedomājos, ka tur tagad būs, kā tur visi cieš un pārdzīvo, un sāp, bet izlasīju, ka nav tā, ka ir pavisam citādi, un sāku lasīt.
Tur tāda interesanta doma pavīdēja - ka mūsdienās cilvēks jau visu ir piedzīvojis caur dažāda veida second hand pieredzi filmās, literatūrā, mūzikā, internetā, bildēs, presē. Respektīvi, ka ir ļoti grūti būt sev pašam, jo viss jau ir piedzīvots, visa veida reakcijas jau ir zināmas un tās arī tiek izpildītas. Cilvēki pakļaujas zināmam scenārijam, kur ir atbildes uz visa veida notikumiem - tai skaitā arī daļēji tam, kas notiek, kad, jā, piemēram, pazūd sieva.
Man šodien atrakstīja cilvēks, vārdā Votlings. Es pieliku viņam birkiņu, ka tas ir tas klients, kam uzvārds kā Bellai no Vējiem līdzi. Sīkums.
Sestdien biju frizētavā un beidzot mazliet pamainīju to, kā izskatos - gaišo matu vietā man tagad daļa krēpju ir tādā pret gaismu pavērstas šampanieša glāzes ar zemeni iekšā krāsā. Un tad neviens to nepamanīja, aimīn, neviens! Un es, protams, sagaidīju, ka pamanīs, nu, ka piefiksēs, ne jau ka man te vajag, lai stāsta, cik skaisti. Aha, un kāpēc es domāju, ka tā vajag? Kāpēc man galvā lietas stāv tā, ka pēc frizētavas kādam akurāt jāsāk stāstīt, ka man ir jauni mati?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bozena
2013-10-22 15:32 (saite)
Jā, patiesībā tiem, kas lieto presi, filmas un grāmatas, nav atstāts daudz jaunpiedzīvojumiem. Gluži citādi ir tiem, kas neko nelieto, ja tā padomā, tādi cilvēki ir. Nē, nu kaut ko jau viņi lieto apziņas paplašināšanai, ja tā padomā. Viņiem ir gluži jauni atklājumi katru dienu.

Es vienmēr stāstu, ka uz frizētavu jau iet tāpēc, lai saglabātu konstantumu, nevis lai visi kādas divas nedēļas mani ieraugot iespiegtos - ak, tu biji pie fruiziera!? Nu tas gadījumos, kad neviens nepamana, aka biju pie friziera un saka, ka tāpat jau vien bija. :)

(Atbildēt uz šo)


[info]krazuu
2013-10-30 11:47 (saite)
Gone Girl ir mana 2013. gada grāmatu topa pašā augšgalā. Iesaku visiem!
Joprojām esot 'uz viļņa' nupat nopirku vēl 2 viņas grāmatas. Ja tās būs kaut uz pusi tik labas, spiegšu no sajūsmas un nenožēlošu investīcijas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2013-10-31 12:37 (saite)
Jā, man arī tiešām labi patika. Citas grāmatas gan vēl pagaidām neesmu skatījusies, bet var jau būt, ka būs jāpaskatās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?