Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2012-04-05 15:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kad Aleksandrs Lielais iekaroja pasauli, respektīvi, nodarbojās ar to pasaules iekarošanu, viņš gribēja, lai visas tautas tajā impērijā dzīvotu mierā un saskaņā. Lai tā notiktu, viņam ātri bija jātiek vaļā no neglītā barbara tēla, kāds persiešiem piemita grieķu acīs. Jo kāda nu draudzīga sadzīvošana ar barbariem, vai ne. Aleksandrs šo problēmu atrisināja tā, kā jau bija radis risināt problēmas – sekoja pavēle no augšas, ka jānotiek tautu asimilācijai. Tāpēc notika masu precības Sūsā, kurās vairāk nekā 10 000 Aleksandra kareivju apņēma par sievām persiešu sievietes. Viņš pats, starp citu, arī apsievojās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]helvetica
2012-04-05 15:23 (saite)
persiešu vai grieķu sievietes? citādāk persiešu kareivji apņem persiešu sievas, masu laulības, bet kā barbari bija, tā palika..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2012-04-05 15:29 (saite)
Es domāju, ka tad taču viņam vēl nebija persiešu kareivju, jo runa tieši par persiešu sievām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eermaniitis
2012-04-05 17:26 (saite)
kādi aleksandram persiešu kareivji?

un par precībām šis sagvelzās pēc dzertiņa persepolē - tā ka daudz grieķu palaistuves (izņemot taīdu) ar nevarēja būt līdzi, lai visiem pietiktu

tā ka ņēma jau nu vien iekarotāji iekarotāju tiesu, tikai apsauca par masu kāzām - nu pa manam var arī tā to nosaukt - mūsdienās par masu iznīcināšanas līdzekli to izvarošanas aktu sauc ko piekopj kareivji okuopētajās teritorijās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirdna
2012-04-05 15:27 (saite)
gy.

Emm...a kāda daļa Aleksandram gar persiešu reputāciju?

Offtopiks. Senā Roma Aleksandra kaimiņos arī apgalvoja, ka taisni vai svilst, kā gribas, lai visi dzīvotu mierā un saticībā. Tāpēc arī močīja kaimiņus, ka ķeskas pa gaisu vien griezās. Nu, lai mieru un saticību ieviestu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2012-04-05 15:32 (saite)
Laikam jau atslēga tajā, ka kaimiņus moči, ne savējos. :]

Bet par persiešiem un viņu reputāciju - Aleksandrs gribēja, lai Persijas teritorijas ietilptu viņa impērijā. Tāpat kā senās Maķedonijas, Grieķijas un ļoti daudzas citas teritorijas. Nu, un ja grib teritoriju, tad grib arī cilvēkus. Nav jau nekāds "Pārdodu valsti ar skatu uz jūru. Var ar iedzīvotājiem, var bez."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eermaniitis
2012-04-05 17:29 (saite)
nu romiešiem bija cita meņģele - šamie mainījās ne sievām, bet dievībām un ja iekarotie bija ar mieru kārtējā cēzarēna statuju pielūgt līdz ar amonrā vai bālu vai ko citu, tad sauca par savējiem un sprieda taisnīgu tiesu, kā pēc romas likumiem pienākas (un iekasēja nodokļus rāceņos)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]muzungu
2012-04-05 15:50 (saite)
cik romantiski :D

(Atbildēt uz šo)


[info]eermaniitis
2012-04-05 17:38 (saite)
gluži kā bozniešu serbi musulmaņu teritorijās - viriešus apšāva, ar sieviešiem izpildīja "kāzu rituālu" nu to sakrālāko daļu - pēcāk gan šamo gēnerāļus par to tiesāja hāgā

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?