scope ([info]scope) rakstīja,
@ 2017-12-14 10:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Melns, balts, tomēr pelēks
Pirmais gadījums:
Vakars, tumšs, neregulējama un neapgaismota gājēju pāreja, pāri brien čalis tumšā jakā un, "labi, ka" gaišos džinsos, pamanīt var tikai tad, kad viņš jau atrodas uz ielas.

Otrais gadījums:
Tas pats vakars, apgaismota gājēju pāreja, apstājos palaist gājēju, bet pretimbraucošais "neredz" gājēju, kura jau ir pārgājusi līdz ielas vidum, nereaģē arī uz uztaurēšanu. Pēc tam, kad pabrauc garām, viss kļūst skaidrs - runā pa telefonu...

Tas tā, kontekstā ar pēdējo dienu ziņu virsrakstiem, par notriektajiem gājējiem (arī uz gājēju pārejām).

P.S. Aizrakstīju SatDep'am jautājumu, kad dažas pārejas aprīkos ar apgaismojumu. Viena no tām atrodas pie pamatskolas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scope
2017-12-16 12:10 (saite)
Zvēri nav korekts salīdzinājums, jo tie var izlekt auto priekšā 1-5-10 metru attālumā, gājējs tomēr izceļas ar nedaudz vairāk saprāta.

Par redzamām un neredzamām pārejām - rekur jauna pāreja manā rajonā, to kāds ir apstiprinājis, gan jau, ka dabā šo vietu nemaz neapskatot
https://www.facebook.com/pilsetacilvekiem/videos/2016501568563130/

Laba prakse varētu būt arī rievjoslas, kuras mēdz uzstādīt pirms pārejām, bet, tā kā man pat par parasto CHA SatDep ir atbidējis "šī nav prioritārā iela, CHA neatjaunosim, jo atjaunojam tikai budžeta iespēju robežās", tad ko var gribēt.
Tikko arī CP sakarā IeM šefs teica, ka būtu tā kā jāinvestē arī insfrastruktūrā, nevis jācer uz CP ekipāžām un radariem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2017-12-16 17:05 (saite)
Njā - vieta fantastiska!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2017-12-16 17:10 (saite)
Bet nu pa parejām var iet arī bērni un tur ar to saprātu brīžiem ir kā ir. Un teorētiski jau to arī nemaz gaidīt nevar.
Mums atkal pag-nedēļ Prūšu ielā pie skolas nonesa vienu meiteni. Viņa nekur pat neesot skrējusi, viens auto apstājies, laidis, izskatījies, ka otrs arī piebremzē un laiž, bet izrādās, ka nelaida vis. Un sučka pie stūres pat saka, ka meiteni redzējusi neesot. Dienas laikā.
Pie skolas! Tas nav pirmais keiss, kad tur bērni notriekti. Un nav tur nekādas zīmes kaut vai 30 vai tml. Plus tur vēl ir gana plats, ja sāc bremzēt pie tās pārejas, kāds mudaks, mierīgi vēl izdomā tevi apdzīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?