scope ([info]scope) rakstīja,
@ 2017-12-14 10:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Melns, balts, tomēr pelēks
Pirmais gadījums:
Vakars, tumšs, neregulējama un neapgaismota gājēju pāreja, pāri brien čalis tumšā jakā un, "labi, ka" gaišos džinsos, pamanīt var tikai tad, kad viņš jau atrodas uz ielas.

Otrais gadījums:
Tas pats vakars, apgaismota gājēju pāreja, apstājos palaist gājēju, bet pretimbraucošais "neredz" gājēju, kura jau ir pārgājusi līdz ielas vidum, nereaģē arī uz uztaurēšanu. Pēc tam, kad pabrauc garām, viss kļūst skaidrs - runā pa telefonu...

Tas tā, kontekstā ar pēdējo dienu ziņu virsrakstiem, par notriektajiem gājējiem (arī uz gājēju pārejām).

P.S. Aizrakstīju SatDep'am jautājumu, kad dažas pārejas aprīkos ar apgaismojumu. Viena no tām atrodas pie pamatskolas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]le_minga
2017-12-14 17:03 (saite)
iekopēšu (ja nu nepamanīsi/neizlasīsi) to, ko tikko tepat augstāk ierakstīju tikko: "pat ar apgaismotu pāreju (gaismas parasti no augšas), ja līst lietus, pretējie žilbina, ir ļoti grūti pamanīt gājēju, kas taisās pār pāreju iet
- jo Neviena, nudien Neviena pati gaisma nerāda to vietu, kur gājējs uzsāk savu iešanu pār pāreju :( esmu šoferis defaultais, ļoti vaktēju un pētu un skatos un tāpat ir brīži, kad šoks caur kauliem, ka uzrodas pēkšņi tur, kur tikko melns bija (skaidrs, ka melns, ja nav apgaismota vieta kur sāk iet un nav neviena atstarojoša vai vismaz gaiša aksesuāra gājēja garderobē) :("

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kasp777
2017-12-14 20:03 (saite)
Gājējus pamanīt ir grūti uz pārejas tam es piekrītu, bet ceļazīmes ir atstarojošas pirms pārejām, tas vajadzētu pamanīt un tuvojoties pārejai braukt ar īpašu uzmanību, tā lai jebkurā brīdī var apstāties, jo redzot pāreju mēs zinām, ka tur jebkurā brīdī var būt gājējs.
Daudz bīstamāki ir tie gājēji, kas tumsā bez atstarotājiem iet gar ceļa braucamo malu, tad gan nepatīkami, tie kā pārsteigums parādās gar malu.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2017-12-14 21:13 (saite)
tieši tā! Bet nu jāņem vērā arī tas, ka mums arī apdzīvotās vietās daudzviet ir tumšs kā mērkaķa pakaļā un teiksim esi tu cilvēks pirmo reizi aizkūlies kkur uz Trīsciema pusi ar sabiedrisko, izkāp no pieturas un saproti, ka apgaismojuma mok nekāda (nezinu - tieši tur mok arī ir, bet nu kā piemērs), gājēju ceļa nekāda, lai tu vispār kkur nokļūtu ir jābrien vai nu pa purvu, kalnu vai xz kādiem brikšņiem, kas tieši pie ceļa vai jāiet pa nomali (kas diezcik plata tur nav). Un, ja atstarotāji ikdienā nav vajadzīgi (nezinu, dzīvo, strādā centrā, citā pilsētā vai tml.), tad ko - jākāpj busā atpakaļ un jābrauc uz centru pirkt atstarotājs, jo kurš normāls cilvēks var iedomāties, ka braucot uz pilsētu vajadzēs atstarotājus. Tur jau bija stāsts arī par Mežaparku, kur vietām ir tieši tikpat tumšs..
Tur teiksim ir arī kādā posmā zīme 40, bet nu ne pārāk daudzi to arī tā ievēro..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scope
2017-12-14 21:27 (saite)
Kaut mobilais ar ieslēgtu ekrānu, tomēr labāk nekā nekas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2017-12-14 22:12 (saite)
nez, man šķiet nav jēga ko iebilst - es it kā skaidri uzrakstīju, ka ļoti piesargos un uzmanos un vaktēju gājējus, norādīju uz bīstamo: resp - neizgaismoto gājēju starta punktu, uzrakstīju kā atstrarotājus dalu, kā runājos, skaidroju - bet tāpat - te divi augstāk mani samīdija savām iedomātam gājēju pēdam, kā mazo prusaku :D - it kā es ceļa zīmes nesklatos, vai ātrumu nesamazinot utt (nezinu, vai ko tadu minēju - drīzāk to, ka lēni un piesardzīgi bakstos tam ppārejām pāri, jo uztraucos kādu uz kapota dabūt)...

neizlasa, tikai komentē un pārmet - nabaga aizvainotie, neaizsargātie (paši jau neies sevi aizsargāt un un citu padomos, kas norāda kā var aizsargāties, r neies ieklausīties) - bezjēgā... pfe

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kasp777
2017-12-14 22:33 (saite)
viss kārtībā, tas nebija pārmetums, tas bija novērojums par citiem autovadītājiem:) Jūs vēl pērkat atstarotājus un dalāt, tas vispār apsveicami, rūpējaties par citu drošību, būtu vairāk tādi autovadītāji:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]savanna
2017-12-15 15:20 (saite)
Es neatradu vietu tekstā, kurā būtu teikts, ka atstarotāju nav un, ka tos nevajag izmantot.
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?