savaadnieks ([info]savaadnieks) rakstīja,
@ 2006-03-23 16:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Savaadi, kad tu meklee kaukto, ko nekad nevari atrast, nepaartraukti, tu nezini ko, bet juuti, un vaardi aizkjeraas aiz dveeseles domaam, luupas klusee, tukshais mirklis liek pasmaidiit suuru smaidu, un tie briizhi, kuros dveesle aarda tevi pashu, ir tie visnepareizaakie, atgaadinot, ka tu esi viens... tu - savu mazo domu lielais kolekcionaars.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blondiiniite
2006-03-23 21:16 (saite)
Cilvēki meklē laimi bet meklēšanas laikā aizmirst ko īsti meklējuši..un nepamana laimes druskas kas tiek katram dāvātas..jo ir palikusi tikai kaila meklēšana..cilvēks nespēj priecāties ilgāk par aptuveni piecām minūtēm..pēc piecām minūtēm viņš šo laimi pieņem par normu un gāžas pēc kaut kā vēl labāka. bet piestāt vajadzētu un izbaudīt un papriecāties kaut mazdrusciņ ilgāk..ai

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]savaadnieks
2006-03-27 23:00 (saite)
par mirklja skaistumu tev pilniigi piekriitu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blondiiniite
2006-03-27 23:08 (saite)
malacis:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-24 15:56 (saite)
Uzslavē par viedokļa sakritību?


Malace.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blondiiniite
2006-10-25 10:13 (saite)

ANTIpatnisms.
Tu. Es. Mēs. Cilvēce. Patnis.
Viss nav tik vienkārši. Tu ēd, guli, mīlējies. Bet kur tad paliek maigums? Paņem rokā savas domas, aplūko tās, neiepļaukā savus draugus, sev blakus paļāvīgi stāvošos.
Vai tavas domas ir ietvertas kaut sīksīkā tavas maskas klājumā? Vai arī tās tik dziļi pabēgušas, tava plātīguma bēgdamas, ka tu pats vairs nevari tās satvert? Kurš gan cits, ja ne Tu. Vel jau Š lesers, bet nedomāju, ka viņam rūp.
Pacel savu apziņu, vai piecelies un sper soli pāri sava primitīvisma dzeloņdrātīm. Grūti? Stereotipu asmeņi skrāpē, normas lec pie rīkles? Tikai uzmanīgi, visam tik dziļi nav nozīmes, ka tu vari neviļus aizmirst savu mērķi. Gluži kā ejot uz virtuvi pēc dakšiņas, tev nākas atgriezties un atcerēties pēc kā gāji. Vienkārši drošības pasākumi, jo nevienam jau nepatiktu, jau tu atgrieztos ar karoti.
Uzraksti sev uz pieres „muļķis”. Veselīga paškritika varbūt līdzēs. Vienīgi nu visu laiku būs jāuzturas spoguļa tuvumā, un tas baros tavu ego. Bet vari pieliekties un ieskatīties arī peļķes mirgmē. Tā tev sniegs tādu pašu informāciju.

Malacis,ja tiki līdz beigām.
šo es uzrakstīju mazliet palasot Tavu žurnālu.tas slikti ietekmē, jo izvilina ironiju

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-25 20:33 (saite)
Ūūū... Skarbi. Bet, teikšu atklāti, no sirds, patīkami lasīt. Vismaz kāds nemētājas tukši ar vārdiem bet māk krelles no tiem sapīt.
Bet tā kā tas ir rakstīts personizēti, tad personiski man tas arī ir jāuztver. Tas nu būtu vienīgais mīnuss, lūdzu, vaino mani.

Lūk plānā maska, ko tu piemini.. Tā jau ir uzlikta. Tā ir ikdienā. Šeit esmu es bez maskas. Ja man ienāk prātā kādu nogāzt uz grīdas un izvarot, es to dzīvē nesaku, bet varu pateikt šeit. Lūk, kur ir tā maska, un kur to var noņemt.
Es griubētu iebilst, ka manī gulētu kāds milzīgs plātīgums. Pēc dabas esmu mierīgs un prātīgs, bet tad, kad kāds man uzbrūk ar savu stulbumu, es palieku nedaudz lielāks, kā esmu. Tā ir pieņemta prakse zvēriem - lauvu krēpes, pāva aste uc. Un manā lielumā arī parādas nicinājums, sarkasms un ironija (Trīs, man sirdij tuvi vārdi).
Primitīvisma dzeloņdrātis... Kur tad ir tā evolūcija, kur ir pasaules ziedi, ja es guļu primitīvisma iežogojumā? Es neesmu redzējis neko, kā dēļ man būtu vērts mainīties. JA es to kristālu arī atradīšu, es mainīšos, es neesmu bronzas statuja.
Un es atgriezīšos ar karoti. Un es arī to karoti lietošu. Un uzspļaut man, ja kādam tas šausmīgi nepatīk un kāds ir līdz sirds dziļumiem aizvainots.

Es esmu Pierro. Pierrot the clown. Un tāda ir mana daba. Es esmu āksts, galma āksts, bet neesmu muļķis. Es zinu, ka šeit tu varēsi gariem nagiem aizķerties un plēst "Tu esi muļķis, un raksti to uz pieres!". Bet es pie tā palieku. Es varbūt nereti esmu muļķīgs, bet ne muļķis. Nē, es neesmu gudrs. Ja es būtu gudrs, es izlasītu tavu teikto, to sagremotu, un neatbildētu. Bet es tomēr savā ziņā attaisnojos un dodu atbildi, runāju pretī, tā teikt. Es esmu muļķīgs, jo to daru.
Muļķis ir tas, kas uz jebkuru argumentu atbild ar "ej dirst."
Lūk, tas ir prasts muļķis, neaptēsts, savu elpu neieguvis asinsvadu un tauku masīvs.

Tiku līdz beigām. Tas nepadara mani par malaci. Tas padara mani par vienkārši cilvēku. Es būtu muļķis, ja to neizlasītu līdz beigām.
Mans žurnāls slikti ietekmē? Paldies... Atklāti sakot, jūtos nedaudz pat glaimots... Tas ir skaisti, ka es kādu varu ietekmēt, un ironija... Ironija... Tas ir kaut kas neaprakstāms, vai ne? Vai ne, meitene, kurai vārds ir "blondīnīte"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]savaadnieks
2006-10-26 22:09 (saite)
atliek vien pasmaidiit, un noveeleet laimi.. ;) celjaa uz tiem kristaaliem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-27 01:43 (saite)
Ja tikai es zinātu, kur iet, tad es sarakstītu ceļvedi, pārdotu to tādiem pašiem cilvēkiem, kā es (tikai ieteicams, bagātākiem, savādāk neies no rokas šis bizness) un atpūstos jūras krastā skaistā mājā pie kamīna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]savaadnieks
2006-10-27 10:07 (saite)
tas celjvedis katram ir savs, ko nevar izstaastiit citam.. tas celjvedis - taa tava sirds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-27 12:37 (saite)
Lūk, tas arī ir tas sasodītais iemesls, kura dēļ es vēl neesmu liels un bagāts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]savaadnieks
2006-10-27 16:20 (saite)
Un..? tu dziivo, lai kljuutu bagaats? lai saraustu sev visapkaart peec iespeejas vairaak mantu un lietu? ;) shaubos vai taas mantas un nauda atnesiis tev to, ko tu veelies, paskaties apkaart, kaudze mirushu dveeselju, kas maacaas viena otru nosmaceet, lai ieraustu sev kaadu labumu, un kad iemaacaas durt citam nazi muguraa, ieguust kaadu lietu, bet ar to nezkaapeec nepietiek, un gribas veel, veel un veel, un ar katru shaadu gaajienu aizvien vairaak, liidz saak uzmaakties doma par to, cik tas ir aplami un nepareizi, shii doma liek tev maaciities melot sev pasham un citiem par savu muuzhiigo materiaalista laimi. Skumji.. Lai gan es neesmu tiesiigs spriest tik atklaati par tevi..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-27 16:53 (saite)
Es labprāt par šo lietu padiskutētu ar tevi pie glāzes laba vīna. Varētu piekost sieru un runāt, kamēr kamīnā izdziest uguns un var vairs dzirdēt tikai jūras šalkoņu.
Tas taču būtu skaisti, vai ne? Miers un idille.
Paskaties apkārt: kaudze dižgaru un mirušu mākslinieku, kuri miruši badā.

Kad es esmu izsalcis, tad nesaki man, ka nauda man nesniegtu to ko es vēlos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]savaadnieks
2006-10-28 01:15 (saite)
diemzheel arii maakslas pasaule av ideaala, ir gadiijies saskarties.. Un varbuut esmu paaraak bargs, bet manupraat to maakslinieku ir paaraak maz, ir ljoti daudz slinku maakslas cieniitaaju, bet to maakslas radiitaaju ir tieshaam daudz par maz, un tie nebuut nemirst badaa..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-28 08:06 (saite)
Pasaki to Veidenbaumam vai, ja vēlies sist augstu vilni, Bēthovenam.

Tikai viņi laikam vairs neklausās. Kamdēļ mira? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]savaadnieks
2006-10-29 19:56 (saite)
tu domaa ka vinji nebija laimiigi.. sava veida askeetisms un pieticiiba augstaaku meerkju labaa ir kas pavisam cits kaa nabadziiba.. ar gjeenijiem ir savaadaak, un tie tomeer bija citi laiki ar citu sabiedriibas modeli un domaashanu.. muusdineaas domaajoshs civleeks var nopelniit tik daudz, lai vareetu radiit arii ko gjeniaalu, cits jautaajums ir vai vinjsh to veelas(nopelniit).., bet jaapiekriit, ka tiem "gjeenijiem" ir gruuti arii muusdienaas, kautvai deelj iemesla, ka vinji visu redz "maliet" savaadaak, un ir par pakaapi vai varaakaam augstaak par sabiedriibu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-30 08:11 (saite)
Tu kaut reizi esi lasījis Veidenbaumu, ja tu vari apgalvot, ka tas ir bijis labprātīgs askētisms?

Labprātīgas, nemitīgas domas, par nāvi trūkuma dēļ, labprātīga nesaprašana, kapēc sliņķiem ir viss, bet viņam nav nekā. Labprātīga un visnotaļ uzmundrinoša miršana no tuberkulozes, jo viņam nebija drēbju.

Bet jā, visā visumā viņš bija laimīgs, neskaitot mirkļus, ar kuriem iegāja literatūras vēsturē, rakstot visskumjākos un nomāktākos dzejoļus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]savaadnieks
2006-10-30 10:44 (saite)
godiigi atziishos, ka es Vedeinbaumu neatziistu par gjeeniju, bet ja mees manu subjektiivismu meegjinam atlikt malaa, tad uzskatu, ka ar to domaashanu un vaardu speeli, kura paraadas vinja dzejoljos, taja laikaa vinjsh nebija vidusmeera cilveeks.. , bet kaa jau teicu tie bija citi laiki, kuros apstaaklji un sabiedriiba bija savaadaaka, un man gruuti par to spriest, jo pats tur neesmu bijis un izjutis taas sajuutas, kuras es tagad tik viegli rakstu, skumji pasmaidot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-30 12:47 (saite)
Tagad mums liekas, ka ir tikai tagadne, un šis laiks nekad nepārvērtīsies pagātnē. Bet kas zin, cik ģēnijus, kuri būs miruši nabadzībē sabiedrība atzīs pēc 50 gadiem? Un tad arī teiks: "Šis jau ir 2060. gads. Tad biji citi laiki un cits sabiedrības modelis. Tagad mēs zinam visus māksliniekus un ģēnijus, kas dzīvo mūsu laikā."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]savaadnieks
2006-10-30 17:26 (saite)
Tainsiiba tev kaavienmeer, bet, nesaku, ka pagaatne nekad neatgrieziisies, saku tikai, ka muusdienu cilveeka domaashana fakstus, apstaakljus un visas lietas saprot savadaak.. Ja cilveeks nav paeedis, tad ir daudz gruutaak domaat par maakslu, un taa arii skjiet ir muusdienu "priekshrociiba", ka domaajosham cilveekam ir iespeeja sev nodroshinaat daudz gariigaa zinjaa plashaaku dziivescelju, bet vispaar taa ir ljoti plasha teema, kuru nevar uzdrukaat paaris teikumos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-30 17:59 (saite)
Ak, klints seja, neglaimo...

Kad esmu paēdis, es gribu atpūsties. Kad esmu badā, es gribu rosīties. Rakstu es labāk izsalkumā. Nezinu kamdēļ, bet man liekas, ka paēdušie daudz mazāk spēj izjust lietas, bet argumentu man nav.

Un jā, šī ir plaša tēma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blondiiniite
2006-10-27 15:21 (saite)
klau,trakais!:)
tas raksts NEBIJA domāts Tev. Tavs žurnāls tam mani iedvesmoja,piemeta ironijas malku manam dusmu ugunskuram pret cilvēci.es to esmu sākusi ienīst tāpat kā Jūs..(Tu un vel daži)..es jūs sāku uzskatīt par "Jūs" jo jums ir neparasti līdzīgas kopīgās iezīmes.
sākumā nesapratu,bet tad piesūcos ar Jūsu rakstiem un sapratu,ka ja jau neesmu aizgājusi un kaut kas licis man palikt...esmu tāda pati,vien nemākoša to nodefinēt.
mjā esmu blonda,bet nevēlos tāda palikt.
Bet interesanti tomēr lasīt kā Tu uztver to visu uz sevi un attaisnojies...pats zini,mans draugs,ja es drīkstu Tevi tā dēvēt,ko tas nozīmē pēc psiholoģijas viedokļa:)
mjā,ironija ir kaut kas baigi labs,kā labs vīns.
manu autiņu sauc par Galma Ākstu.tas tā starp citu..viņam vnk numurs sākās ar ga...:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-27 16:12 (saite)
Jā, pēc psiholoģijas viedokļa, tas nozīmē, ka es jūtos vainīgs par to, kas esmu. Bet pēc mana viedokļa... Es vienkārši mīlu pretrunas un to izrakšanu.

Ceru, ka vārdu "draugs" tu izmantoji vēljoprojām ironijas iespaidā. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blondiiniite
2006-10-27 17:40 (saite)
Varvūt ne vainīgs bet Tu to atzīsti un karsti pretojies.ai cik karsti...
nu kontaktā ar Tevi nevar būt cits iespaids..kā ironija.
Tu arī esi viens no tiem kas alkst neaizsniedzamā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-27 18:04 (saite)
Es atzīstu to, ka daudziem nepatīk manas domas, es atzīstu to, ka daudzi uzskata, ka zin labāk, kaut arī īstenībā tie tikai skaisti runā. Tapēc es tik krasi iestājos par sevi.

Es alkstu solīto vētru un glāzi brendija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blondiiniite
2006-10-27 19:26 (saite)
Tu man pārāk atgādini vienu citu šī portāla lietotāju,man pat likās ka tas ir viņa otrs žurnāls iekams Tu ar viņu nesāki sakontaktēties.tā jau būtu pārāk liela personības dubultošanās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-27 19:32 (saite)
Kaut kā taču cilvēkam jāiklaidējas vienam esot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blondiiniite
2006-10-27 19:35 (saite)
sākt dubultoties Tu doma'ji?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-27 19:41 (saite)
Domāšana nav šodien paredzēta.
Saruna mirusi, eju ārā vētrā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blondiiniite
2006-10-27 20:17 (saite)
Tu neaizgāji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blondiiniite
2006-10-27 21:28 (saite)
bet kāda man tur daļa.es atkal esmu viena no tām ko Tu pat par pilnu neņem.un kāpēc- vai dēļ mana nika? vai arī tamdēļ ka šajā pasaulē tādi kā Tu nevar izdzīvot.ir jātēlo blonda jauka meitene lai visiem prieks un lai Tevi uz ielas nesāk ar minerālūdens pudelēm apmētāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2006-10-28 08:08 (saite)
Mani arī apmētā, bet, kā redzi, es vēl dzīvoju.

Un jā, lai es cilvēku ņemtu par pilnu, tamo no sākuma ir sevi man jāpierāda. JA nezini kā to izdarīt, tad labāk nemaz neprasi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blondiiniite
2006-10-28 10:18 (saite)
Nūuu es nemaz netaisījos prasīt.Šķiet ka tas tāpat būtu pārcilvēciski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pierro
2006-10-28 08:08 (saite)
Es labprāt vēlētos saderēt, bet es nekad netiktos, lai saņemtu savu balvu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blondiiniite
2006-10-28 10:16 (saite)
bailes bailītes?
es jautāju labi zinādāma ka tas tūdaļ tiks noliegts un pamatots pāris neapgāžamu argumentu vai arī saruna tiks nogalināta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?